Songs, stories and a train

Dinsdag 02 November 2010 om 11:57

Jason Upton's nieuwe album 'Live from Dublin: Songs, stories and a train' is een pareltje. Een gewone registratie van een gewoon concert annex worshipservice, zoals Jason er zovele verzorgt over de hele wereld. Niet bedoeld om ooit uit te brengen, al was het maar vanwege de treinen die op het naastgelegen rangeerterrein heen en weer rijden en de band af en toe overstemmen. Maar tegelijk was de avond zo mooi dat Jason dit voorjaar besloot de werkopname gewoon uit te brengen. Ik heb 'm gekocht via iTunes en ik ben er blij mee!

Onderstaande track is één van de stories, over hoe zijn zoontje Samuel hem probeert te helpen. Niet alleen een grappig verhaal, op een heel onderhoudende manier verteld, maar de wending aan het eind maakte het in één klap tot een heel relevant en bevrijdend verhaal voor mijzelf. En dat is nu wat ik zo leuk vind aan Jason Upton: de directe toepasbaarheid, het haarscherpe spiegelbeeld dat hij me voorhoudt, op zijn eigen, milde manier.

Download ihelpyoudaddy.mp3.

"ihelpyoudaddy" speelt.

Zonheuvel

Zondag 31 Oktober 2010 om 18:44

Zonheuvel

De kruinen van de bomen op landgoed Zonheuvel baadden in het late middagzonnetje. Meer plaatjes van de wandeling na de break!

Kleur en contrast

Zaterdag 23 Oktober 2010 om 12:00

100 f/2.8

Eén van de fijnste eigenschappen van m'n oude Olympus Zuiko objectieven is de rijke, subtiele kleurtoon. Bovenstaand plaatje schoot ik net met m'n trouwe 100mm f/2.8, die dankzij een OM-4/3 adapter op de nieuwe e-620 body past. Die oude lenzen krijgen dus een tweede leven!

Stel je voor! (Vakantiebijbelfeest 2010)

Woensdag 20 Oktober 2010 om 23:19

Herfstvakantie in Utrecht, de regen valt met bakken uit de hemel. Maar binnen in de Jeruzalemkerk is het warm en alle kinderen in de basisschoolleeftijd zijn welkom op het vakantiebijbelfeest!

Vorig jaar namen Rineke en ik afscheid en werden we hartverwarmend uitgezwaaid, maar deze dagen lopen we weer als vanouds rond op het feest... De zangleider, vriendin Mariette, kan namelijk elk moment worden weggeroepen om te kramen en ik ben haar plan B. Zolang ze er nog is heb ik echter alle tijd om te genieten en te fotograferen!

De plaatjes vindt u in een Flickr-setje van het VBF 2010. Na de break een filmpje dat twee filmpjes die Rineke maakte van de Vogels (de oudste groep kinderen) die na tweemaal een half uurtje djembé-workshop van Samir ons versteld lieten staan met een kort voorproefje van het optreden dat ze voorbereiden!

Op een grote paddenstoel...

Woensdag 29 September 2010 om 13:34

2010-09/paddenstoel_4.jpg

Vanmorgen zag ik op weg naar m'n werk uit een ooghoek een paar schitterende vliegenzwammen in de berm. Té mooi om te negeren, dus na de lunch ben ik er naar toe gelopen en heb een paar plaatjes geschoten. Meer na de break!

Mormeltje

Dinsdag 28 September 2010 om 11:34

2010-09/mormeltje.jpg

Na een lange dag is het goed rusten... Hoewel, voor een kitten als Mormeltje is het altijd goed rusten als je eenmaal moegespeeld bent ;-) Klik op de afbeelding om 'm groter te zien.

Ditmaal niet geschoten met m'n telefoon maar met m'n splinternieuwe Olympus E-620 en Olympus Zuiko Digital ED 14-42mm (ISO 250, bij 1/100 met f/5.6), een cadeau van Rineke!

Voor de kattenliefhebbers: download als wallpaper.

Shootin' the Stars

Zondag 29 Augustus 2010 om 09:13

Lapjestijger en Mormeltje

Sinds een paar weken is m'n trouwe Nokia E71 met pensioen. Hij is vervangen door een Samsung Galaxy S, waarmee Android met drie toestellen nu de-facto het standaard mobiele OS in huize Kole is geworden ;-) Na de break twee snapshots die ik gisteren met die Galaxy maakte van Lapjestijger (of kortweg Lapje) en haar nieuwe huisgenootje Mormeltje.

Kamperen bij de boer

Zondag 25 Juli 2010 om 21:10

Pasgeboren kalf en moeder

Het was alweer een paar jaar geleden dat we bij een echte boer kampeerden. Vroeger, toen we op de fiets door Nederland trokken (en af en toe België of Duitsland schampten) waren we vaste klant bij de SVR. Toen we de iglo's verruilden voor een Flyer en de fietsen voor een Citroën CX reden we door tot de Provence en vielen als een blok voor La Douce France. Eerst kampeerden we nog bij Franse SVR-boeren, later bij zo klein mogelijke campings die bij voorkeur niet in de gidsen stonden, om zo de Hollandse enclaves te mijden.

Dit keer brachten we de tweede helft van onze vakantie weer eens in eigen land door. Bij de boer. Met alle charme die daarbij hoort: prachtige luchten, ruimte, rust en natuur. Donderdagavond kwam boer Willem even langs om te melden dat een van de koeien die nacht moest kalven, of we daar misschien bij wilden zijn... Ja, graag! Na de break vindt u wat plaatjes.

Contrast

Zaterdag 17 Juli 2010 om 22:05

Contrast

Vanmiddag wandelden we met Moeder over de markt in Bredevoort, waar verschillende kunstenaars hun werken exposeerden. Zo ook Thorsten Sieber, die zag dat Moeder vrijwel blind is en daarop het beeldhouwwerk waar hij op dat moment mee aan het werk was resoluut van zijn werktafel tilde en het op het perspex blad van Moeders rolstoel legde, zodat ze het kon betasten. Het contrast tussen het harde, gladde gesteente en de zachte, gerimpelde hand van Moeder deed me naar mijn camera grijpen.