De button van nu

Woensdag 10 September 2003 om 16:57

Kent u 'm nog, de button? Zo'n rond speldje, waarmee je je steun betuigde aan de anti-kernwapen beweging, het IKV, ICTO of de vredesbeweging in het algemeen? Eerst was het leuk, maar toen de commercie zich erop stortte en de buttons van DoeMaar en het Goede Doel de buttons van de Hogere Doelen wegdrukten, raakte de lol er snel vanaf. Hoe dan ook, het was destijds een leuke en effectieve manier om je standpunten te verkondigen. Sympathiek ding, zo'n button.

Don Park heeft nu een briljante brainwave: Virtual Protest Ring Tones, ringtones voor je mobieltje die luidkeels via een jingle of spreekkoortje een standpunt kenbaar maken. Een soort button-van-nu, zeg maar. Tegen e-patenten bijvoorbeeld, of tegen spy-chips. Je telefoon als uithangbord van je persoonlijke visie en levensstijl. Eigenlijk niets nieuws: mijn mobieltje speelt een zelfgemaakte Venice-ringtone voor de ene beller en U2's "With or without you" voor de andere en op de display prijkt een foto van mijn geliefde. Moderne mobieltjes bieden vele mogelijkheden om ze uniek en persoonlijk te maken. Zijn ringtones niet big-business? Het vernieuwende aan het idee is het inschakelen van deze 'personal identifiers' om een maatschappelijk relevante boodschap te communiceren.

En nu maar hopen dat de commercie dit uitstekende idee niet vernaggelt. Voor je het weet hoor je om de haverklap overal om je heen "Veronica is keihard terug!" of "BNN zit in de shit! Ben jij al lid?". En dat lijkt me nu weer he-le-maal niets...
Don Park's Daily Habit

Wim Bouw

Woensdag 10 September 2003 om 08:23

Vanmorgen nemen we afscheid van ds. Wim Bouw, bidder en bruggenbouwer, die vrijdag is overleden.

Petitie tegen e-Patent

Dinsdag 09 September 2003 om 17:50

De impact van het Eolas '906 patent dreigt catastrofale vormen aan te nemen. Kort samengevat omvat het patent het idee om interactieve functionaliteit te laten werken in een browseromgeving, waarbij interactiviteit ruim moet worden gezien: van startknop tot volledige game. Denk aan Flash, QuicktimeVR, Java, JavaScript, HTML in Modal Dialog windows, noem maar op: alles wat je kunt embedden, alles wat geen integraal onderdeel van de browser is.
Op 22 september stemt het Europese Parlement over het al dan niet honoreren van software patenten in Europa. Het gaat dan om zaken als een installatie-voortgangsindicator (de bekende blauwe balk), disk-caching, het gebruik van kleuren om citaatniveau's weer te geven enz. Het toekennen van patenten op deze overal toegepaste technieken betekent een grote slag voor de softwareontwikkeling. Teken de petitie!
Petitie

Stinkend rijk...

Dinsdag 09 September 2003 om 16:48

Global Rich List

Adam goes classical

Dinsdag 09 September 2003 om 15:27

Adam Curry en Wibi Soerjadi zijn twee van de beoogde presentatoren voor Classic4U, het station waarmee Radio538 een gooi doet naar de A8 kavel.
Medianieuws.web-log.nl

10 jaar internetjournalistiek II

Dinsdag 09 September 2003 om 14:53

Vandaag geef ik u de antwoorden van Arthur Graaff, eindredacteur van Media Plaza en medewerker van de Villa, Internetjournalist en content-wire.com.

Wat is internetjournalistiek?

Dinsdag 09 September 2003 om 14:48

Wim de Bie bedankte vriendelijk voor de uitnodiging om het vragenlijstje in te vullen, maar besloot niet mee te doen. Hij bracht een interessant punt naar voren, namelijk de vraag wat internetjournalistiek is. Extra interessant, omdat ik mij een discussieavond bij de Internetsectie van de NVJ herinner waar Bieslog als sjibbolet werd aangehaald in deze context.

Energieke bacterie

Maandag 08 September 2003 om 17:09

Rhodoferax ferriducens zet suikers om in kooldioxide en energie. Stabiel tussen 4 en 30 °C, met een energie-efficientie van 83%: dat begint erop te lijken!
Bugpower, the energy of the future

Alweer bijna 11 september...

Maandag 08 September 2003 om 16:09

...maar de poederbrieven zijn vroeg dit jaar. Het ANP en RTL Nieuws koppen meteen: 'antraxbrief', terwijl het lab nog geen uitsluitsel heeft gegeven.
Update 20h30: loos alarm, geen bacterie.
RTL Nieuws: Man in Gorinchem krijgt antraxbrief