Startzondag

Maandag 15 September 2003 om 10:49

Dit weekend simpelweg geen tijd gevonden om te loggen: alle tijd ging zitten in de (voorbereidingen voor de) startzondag, de uitgebreide kerkdienst waarmee traditioneel het nieuwe seizoen wordt ingeluid. Het werd een volle Avondmaalsdienst van bijna twee uur met Dick op het orgel en een ad-hoc muziekgroep (Leo, Janneke en Joëlle zang, Jonathan op zang en gitaar, Bas op trompet en gitaar, Ilia op bongo's, Jacob op celllo en ondergetekende op piano en gitaar) voor de Opwekkingsliederen. Na afloop stonden buiten in het zonnetje op het plein feestelijk versierde kraampjes met taarten, cakes en koekjes in alle soorten en maten. Veel informatie over alle activiteiten en veel ludieke aandachttrekkers. Wat ik u niet wil onthouden: onze predikant, Mark Janssens, liet zich overhalen om een 'catchline' te rappen voor de kindernevendienst. Kewl! :)

Tiscali UDP

Vrijdag 12 September 2003 om 15:26

Als reactie op de dreigende UDP (Usenet Death Penalty) heeft Tiscali besloten de grootste spam-bron, de Tiscali Gratis abonnees, met onmiddelijke ingang de mogelijkheid tot posten te ontnemen. Althans - zo meldt een nog onbevestigde posting in nl.internet.misbruik.

10 jaar internetjournalistiek III

Vrijdag 12 September 2003 om 14:32

Het tweede deel van het OJR tweeluik is online: ditmaal bijdragen van o.a. Christopher Barr (o.a. CNet en ZDNet), Merrill Brown (o.a. Time Inc. MSNBC en Real) en Scott Rosenberg (Salon.com). Heel opvallend vind ik ditmaal de antwoorden op de vraag naar de "ideal experience with online news and information": zowel 'mijn' nntprss-tooltje als Adam Curry's gepersonaliseerde loglezer worden als droomervaring gezien. Wake up! ;) Graag verwijs ik u nog naar het eerste deel van dit tweeluik en de reacties van Ren de Vree en Arthur Graaff, aan wie ik de vragen uit de OJR voorlegde. Binnenkort hoop ik u ook de antwoorden van Peter Olsthoorn voor te leggen.
OJR artikel

Johnny Cash overleden

Vrijdag 12 September 2003 om 12:20

Countryrock- en Folklegende Johnny Cash (71) is in Nashville overleden.
Yahoo

De laatste flashmob...

Vrijdag 12 September 2003 om 12:06

De geplande laatste FlashMob in Manhattan liep voor de verandering uit op een verrassing voor de organisatie. Die vond dat overigens prima, want was dat niet waar het fenomeen FlashMob om begonnen was?

Menselijk navigatiesysteem

Donderdag 11 September 2003 om 12:18

Dat vrouwen en mannen anders navigeren, wisten we al een paar jaar (pdf). De een onthoudt richtingen, de ander vooral herkenningspunten. Onderzoekers hebben nu ontdekt hoe dat precies werkt.
Reuters

24

Donderdag 11 September 2003 om 11:20

De tweede serie is van start. Topkwaliteit! In de VS zijn ze eind oktober toe aan de derde serie. Via internet is eenvoudig te achterhalen wat de verhaallijn is, maar da's niet leuk. Ik beperk me daarom tot een voorkennis-tip die vooral IT-ers zal aanspreken: Alle 'good guys' werken met een Mac: de verrader gebruikt als enige een Windows machine... Over het realiteitsgehalte van de serie zal ik verder geen uitspraak doen ;)
Yorin: 24

11 September

Donderdag 11 September 2003 om 09:55

Klik groot - september 2000


Klik groot - september 2001


Klik groot - oktober 2001


Klik groot - september 2002

Space Imaging :: One Year Viewed From Space

CERT waarschuwt: nieuw lek in Windows

Donderdag 11 September 2003 om 08:55

Het gat in de Remote Procedure Call interface voor het Distributed Component Object Model (u weet wel, die achterdeur waardoor de Blaster worm in juli en augustus honderdduizenden computers spontaan liet afsluiten) blijkt niet afdoende gedicht. Kwaadwillenden kunnen uw PC (met NT4, 2000, XP of Windows Server 2003) op afstand overnemen, en Windows 2000 systemen kunnen via dit lek voor DOS-attacks worden ingezet. Microsoft heeft een nieuwe patch uitgebracht. Snelle actie is geboden. Think Different! ;)
CERT Advisory