Als je overmorgen oud bent

Zaterdag 06 April 2019 om 15:37

Marco van der Straten appte me met de vraag of ik een begeleidingstrack had voor 'Als je overmorgen oud bent' van Jules de Corte. Die had ik niet, dus maakte ik er maar een - met een onmisbare bijdrage van violiste Margarethe Stolk.

Marco zong dit prachtige lied in een uitverkochte Stadsschouwburg Odeon in Zwolle als onderdeel van zijn theaterprogramma 'Als ik in de hemel kom', als ode aan allen die verzorgen. Voor wie daar niet bij kon zijn hierbij de versie die ik voor hem inspeelde en -zong.

Like, comment of share... maar niet.

Zaterdag 06 April 2019 om 09:34

Even een post over de 'like, comment & share' posts die je overal op Facebook ziet. Je kent ze wel: 'like als jouw zus ook de liefste is', 'reageer met de eerste letter van je naam om...', '99% van de mensen zal deze post niet delen omdat ze ongevoelige klootzakken zijn, maar als jij wél vindt dat kankerpatiënten wat extra liefde nodig hebben, deel dan...'.

Van die posts die zó geschreven zijn, dat je je haast schuldig gaat voelen als je ze níet een like geeft, er op reageert of ze deelt. En ach, wat kan het ook voor kwaad?

Nou... dat kan dus eigenlijk best kwaad. Héél veel kwaad.