Prunuspracht in Bussum

Dinsdag 13 April 2010 om 17:58

Prunus in Bussum

U kwam deze bomen hier al eerder tegen, maar ze zijn gewoon te mooi om de lensdop op m'n LX3 te laten zitten :-) Klik op bovenstaande thumbnail voor een grotere versie!

Lange Duinen

Zondag 11 April 2010 om 21:06

Lange Duinen (Soest)

Zondagmiddag, tijd om even uit te waaien in de Lange Duinen bij Soest. Samen met Rineke en Jochum voluit genoten van dit bijzondere landschap en het gezelschap van Arjan, Mariette en hun vier kids - en meteen even een nieuw panorama geschoten om m'n vier monitoren te voorzien van een vers bureaublad :-)

Klik de foto groot voor een completer plaatje (als u goed kijkt ziet u de zesjarige Robin links in beeld als schaalindicator) of download 'm op bureaubladformaat.

Bijna lente...

Maandag 05 April 2010 om 11:29

2010-04/ooievaar.jpg

Stille Zaterdag: Into The Sky - Jason Upton

Zaterdag 03 April 2010 om 21:42

The Passion Of The Christ

Zaterdag 03 April 2010 om 10:07

Vanavond, op Stille Zaterdag, zendt RTL5 'The Passion Of the Christ' uit. Vanaf 22:30 uur neemt Mel Gibson de kijkers mee de Paasnacht in met zijn visie op de lijdensweg van Jezus Christus. Het is een indrukwekkende film, al was het maar vanwege de manier waarop Gibson de buitensporig gewelddadige en bloederige scènes in beeld brengt.

The Passion Of The Christ roept dubbele emoties bij me op. Aan de ene kant wil ik 'm nog een keer zien, omdat de film mijn ogen opende voor de realiteit: Christus' kruisdood was in de platte werkelijkheid allesbehalve het verstilde, gestileerde offer dat zo magnifiek wordt bezongen in de verschillende Passionen en weergegeven in religieuze beeldende kunst. Het echte Stabat Mater verscheurde een moederhart.

Aan de andere kant staat Gibsons versie me tegen. Het effectbejag, de grootschalige vermarkting van het lijden van mijn Heer, de vrijheid die hij zich permitteert om af te wijken van de Bijbel en allerlei dubieuze bronnen erbij te slepen...

Voor wie vanavond gaat kijken en behoefte heeft aan achtergrondinformatie geef ik via onderstaande linkjes wat handvatten. Na de break: de trailer.