Psalmen voor Nu - Tivoli 2010

Zaterdag 27 Maart 2010 om 14:20

2010-03/pvn201012_copy1.jpg

Jason Upton - Live in Amersfoort

Zaterdag 06 Maart 2010 om 11:29

Jason Upton en band

Op uitnodiging van Soul Survivor speelde Jason Upton gisteravond in Amersfoort, samen met zijn Goodland Band: Alfred Sergel op drums, Bryan Willard op bass en Micah Lother op tin whistle en akoustisch gitaar.

Jason is een singer/songwriter en aanbiddingsleider uit Milwaukee. Zijn muziek houdt het midden tussen progressive en indie folk. Hij is een tikkeltje onorthodox en staat kritisch tegenover de kerkelijke structuren en mores: in zijn visie gaat geloven over relaties, niet over religie. U begrijpt, als hij in het land is grijp ik de kans om van zijn muziek te genieten en van hem te leren met twee handen aan.

Parkeren bleek een drama op vrijdagavond. Uiteindelijk kon ik de auto op zo'n 700 meter van De Flint kwijt, waardoor Jason de eerste twee songs al had gespeeld toen Rineke en ik de volledig uitverkochte zaal binnenkwamen. Zo kwamen we terecht tussen de coulissen... altijd leuk als je een camera bij je hebt ;-) Video en nog wat meer plaatjes na de break!

Hocus Pocus (over homo's en communie)

Maandag 01 Maart 2010 om 10:05

De Rooms-Katholieke kerk is traditioneel niet zo sterk in het uitleggen. Wel in rituelen en sacramenten: mooie vormen die een diepe inhoud reflecteren - voor de goede verstaander. Alleen zijn er niet zoveel goede verstaanders meer. Ik denk dat veel van de commotie die de afgelopen weken ontstond over de pastoor die een praktiserend homoseksuele prins carnaval de hostie weigerde, te wijten is aan een gebrek aan verstaan. Laat ik dan, als reformatorische rakker, een poging wagen wat meer inzicht te geven in de rijke Roomse rituelen...