Een verlaat Moederdagcadeau

Dinsdag 14 Juli 2009 om 23:43

Aan het begin van de avond kreeg Ilia een brainwave: hij had nog steeds een moederdagcadeau voor Rineke op z'n mentale todo-list staan. En zojuist was er opeens deze animatie. :-)

Een maand in foto's

Vrijdag 10 Juli 2009 om 20:21

2009-07/juli-2009-13.jpg

Een paar foto's van gebeurtenissen in de afgelopen weken die KQ niet of nauwelijks haalden. Zoals het feest van broer Pieter-Geert en nicht Hilde, de afsluiting van de kindernevendienst, Geinbeat en een avondje uit met Lijn.

Dat de beste moge winnen!

Woensdag 01 Juli 2009 om 22:13

Vanmorgen zag mijn dag er iets anders uit dan verwacht. In plaats van naar Naarden ging ik voor MogguhRick naar Hoog Catharijne, waar Marina een stoelmassage gaf aan MogguhRicks razende reporter Erik-Jan en ondertussen vertelde over haar deelname aan de webstrijd. Marina? Webstrijd?!

Marina (een lieve vriendin en oud-collega, voor de vaste bezoekers van KQ geen onbekende) is één van de vijf finalisten in de Viva Webstrijd. Vraag me niet wie het woordgrapje webstrijd voor een online wedstrijd heeft bedacht - ik weet het niet en ik wil het ook niet weten. Dit is de naam die het beestje heeft gekregen en daar zullen we het mee moeten doen. Hoe dan ook, die webstrijd is in april losgebarsten onder zo'n 300 deelnemers.

Een maand geleden versmalde het slagveld zich tot de huidige vijf finalisten, die elk zo'n drie blogs per week plaatsten. Nu is het de beurt aan de lezeressen van Viva om met een welgemikte stem de beste blogster aan te wijzen die naast de spreekwoordelijke eeuwige roem een contract als (betaalde) columnist wint. Stem of stemmen, overigens; tot mijn verbazing is er geen controle op uniciteit van de stemmers. Typisch.

Nu ben ik, mocht u zich dat afvragen, geen Viva lezer. Maar ik ben wel een fan van de schrijfsels van Marina. En als u haar bijdragen leest en dan met name 'Niet meer van hem' en 'Dromen zijn geen bedrog' - heus, doe uzelf een plezier en lees ze! - dan zult u het vast met me eens zijn: Marina kan schrijven. Persoonlijk, kwetsbaar, met oog voor de menselijk maat. Met veel taalgevoel en een soepele stijl. Begrijp me goed, de andere dames schrijven óók niet onverdienstelijk. Maar eerlijk is eerlijk. Als ik zeg ' Dat de beste moge winnen!' dan bedoel ik daarmee gewoon Marina.

Mocht u ook willen stemmen dan kunt u dat hier doen. Alvast bedankt! En dan is het nu tijd voor een video en foto's.