Vaste gast in de tuinvijver

Donderdag 30 April 2009 om 12:14

Vaste gast

4 Mei Projekt

Maandag 27 April 2009 om 19:18

Gebroken hartje

Zaterdag 25 April 2009 om 10:45

Gebroken hartje

Password Anti-Pattern & MyNameIsE!

Zaterdag 18 April 2009 om 13:48

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat ik uit m'n slof schoot tegen Facebook vanwege hun vraag om mijn emailadres en wachtwoord tijdens de registratie. Destijds keken sommige vrienden me aan alsof ik compleet paranoïde was geworden. De meesten haalden hun schouders op en vonden het geen biggie. Een jaar later luidde ook Jeff Atwood de alarmklok en, may I say, in minder vriendelijke bewoordingen dan ik had gebruikt. Blijkbaar sloeg hij de juiste toon aan, of was de omvang en reikwijdte van het probleem nu voor mensen duidelijk - hoe dan ook, de reacties waren nu duidelijk alerter.

KQ - Kansloze Quiz

Vrijdag 17 April 2009 om 18:02

Speciaal voor de liefhebbers van lekkere basloopjes: een klein muziekquizje. De bassist is Mark King, de bass zijn Status Graphite KingBass Black Beauty en de riffs komen uit vier grote Level 42 hits. Maar welke? U mag het zeggen in de comments. Eeuwige roem is uw deel!

Download Quiz.mp3.

"Quiz" speelt.

Paasweekend

Maandag 13 April 2009 om 23:01

Dit lange paasweekend hebben we

  • zowel binnen (drie kerkdiensten, inclusief een swingende Psalmen voor Nu 'Adem om van U te zingen') als buiten (knutselen, relaxen) gezeten,
  • het einde van de vasten gevierd met matzes met bruine suiker en Guinness, met de tuinhaard aan voor het aangename graadje extra,
  • Buren bezocht (het vestingstadje Buren, met z'n stellingmolen en waag),
  • op de boekenmarkt in Bredevoort een prachtige set 'Handboek Voor Den Schilder. De Hout- en Marmer Nabootsing, Zooals Die Wordt Geleerd Op De Schildersschool Van P. van Der Burg Te Rotterdam Oprichter Van Den Nederlandschen Schildersbond' uit 1883 bekeken (kijken, niet kopen voor slechts €900,-),
  • moeder bezocht in het verpleeghuis in Winterswijk
  • en op de terugweg Lous-Lous gevraagd ons langs een fraaie route naar huis te leiden, waarbij we langs Hermien kwamen.

Na de break vindt u een paar plaatjes.

Paasmorgen: de Heer is opgestaan!

Zondag 12 April 2009 om 00:00

'De dood is opgeslokt en overwonnen', n.a.v. 1 Kor. 15:54b
(Monique Touwen, acrylverf en bladgoud op canvasdoek)

's Morgens wekt m'n mp3-wekker ons steevast met 'Into The Sky' van Jason Upton. Een heerlijke song, die me uitdaagt om naar de wereld en de mensen om me heen te blijven kijken met de ogen van een onbevangen en ontvankelijk kind. Na de break een video waarin Jason vertelt hoe 'Into The Sky' geboren werd.

Stille Zaterdag: helemaal verzoend

Zaterdag 11 April 2009 om 09:34

Papa glimlachte terug en pakte een gebakje. 'Mackenzie, wat ik voor ogen heb, is niet voor mijn gerief bedoeld, of dat van jou. Wat ik doe is altijd en alleen maar een uitdrukking van mijn liefde. Mijn werk is leven voort te laten komen uit de dood, vrijheid te brengen uit geschondenheid en duisternis te veranderen in licht. Wat jij ziet als chaos, zie ik als een fractal. Alles moet zich ontvouwen, ook al brengt dat hen die ik liefheb in een wereld vol afschuwelijke tragedies, en dat geldt ook voor degene die mij het dierbaarst is.'

Goede Vrijdag: in de avondkoelte

Vrijdag 10 April 2009 om 00:00

Witte Donderdag: het hart van Jezus

Donderdag 09 April 2009 om 00:00

Prunusbloesem (Bussum)

Woensdag 08 April 2009 om 09:31

2009-04/prunus3.jpg

Tussen de Amersfoortsestraatweg en de Handellaan in Bussum ligt een vijvertje, omzoomd door prunussen. Een paar weken per jaar bloeien die uitbundig en vanmorgen deed de zon een verwoede poging ze er op hun Paasbest uit te laten zien - een tikkeltje te vroeg, maar gezien de weersverwachting voor het komende weekend was dat geen slecht idee. Na de break wat fotootjes.

Het Wassende Water

Zondag 05 April 2009 om 20:19

Ik zal u het verhaal besparen hoe we lekker gingen wandelen op De Bol en zelf in de valkuil trapten waar we de bezoekers van onze 'Bolle Cache' steeds voor waarschuwen: niet vooraf de waterstand controleren. En hoe we via een omtrekkende beweging door zompige rietvelden toch min of meer droogvoets op De Bol wisten te geraken - behalve Ilia, het mietje, die terugkeerde en bij de auto bleef. Hij miste door die halsstarrigheid een mooie wandeling en Joëlle's madeliefjeskrans, maar hoefde ook niet op blote voeten door het nog ijskoude water van de Lek terug te waden naar het vasteland.

Prunusbloesem

Zaterdag 04 April 2009 om 13:37

Uw redacteur krijgt moppers omdat de updatefrequentie van KQ zo laag ligt - de energie zou in Twitter gaan zitten. Nu valt dat laatste erg mee: volgens de mensen die het weten kunnen heb ik in ruim een jaar Twitteren zo'n dikke acht uur verspild. M'n tijd en energie gaat dus ergens anders in zitten, waarvan m'n werk de grootste tijdvreter is en de grootste energievreter m'n eigen gedachten. Maar daarover blog, hyve of twitter ik niet - sommige dingen zijn gewoon niet bedoeld om te delen.

Prunusbloesem

Wat ik wél graag met u deel is de prachtige prunusbloesem aan de tak die Rineke vorige week meenam uit Winterswijk, afkomstig van een omgekapte boom bij het revalidatiecentrum waar haar moeder momenteel verblijft. De lente in huis, en desgewenst nu ook op uw desktop :-)

Prunusbloesem (groot) Download als grote afbeelding