Psalmen voor Nu - Tivoli 2009

Zaterdag 21 Maart 2009 om 00:22

Eén fotokaartje heb ik even leeggelurkt, om voor mezelf een kleine indruk te krijgen of de foto's ook maar een vage impressie zouden kunnen geven van het fantastische presentatieconcert van CD 5, 'Gefeliciteerd', van Psalmen voor Nu. Zonder die korte check kan ik niet slapen ;-)

Het kaartje van de tweede camera komt morgen en dan ga ik ook een selectie maken. Voor nu volsta ik met drie plaatjes - aan de ene kant willekeurig gekozen, maar ook weer niet helemaal want ze illustreren drie aspecten van de avond: de relaxte sfeer, het enthousiasme en de creatieve muzikaliteit die er vanaf spatte.

Update: die selectie (van 55 foto's) vindt u in de Flickr set.

Update 2: Video!

Spring is on the desktop

Vrijdag 13 Maart 2009 om 17:35

background 3

Het schiet nog niet echt op met de lente: zo ver als we vorig jaar voorliepen op 'normaal', zo ver lopen we voor mijn gevoel nu achter. Volgende week lijkt de temperatuur gelukkig wat omhoog te klimmen. Voor wie net als ik nu al ont-zet-tend toe is aan de lente heb ik vanmiddag tijdens de lunchwandeling drie bureaubladachtergrondjes (mooi woord voor galgje) geschoten. De andere twee vindt u achter de 'lees meer...'. Veel plezier ermee!

Grace

Donderdag 12 Maart 2009 om 07:11

Samen met onze broeders en zusters van de Jeruzalemkerk vieren Rineke en ik deze tijd het Feest van Genade. Dat is een gemeenteproject van 40 dagen dat weliswaar niet bedoeld is voor de lijdenstijd maar daar wel uitstekend in past, zowel in tijdsduur als in thematiek. Dagelijks komt het bijbehorende werkboekje op tafel en lezen en overdenken we wat daarin geschreven staat over hartstocht voor God, heiliging, verbondenheid, de missionaire kerk... prachtige en belangrijke dingen om je mee bezig te houden.

Deze week was het thema 'zonde' aan de beurt. Zonde, dat is wat tussen God en mensen in staat. De gebrokenheid van deze wereld, datgene waardoor we ons levensdoel missen. Waardoor we niet meer in staat zijn in een echte relatie met Hem te leven.

Zonde is datgene wat maakt dat we ons naakt voelen en ons willen verbergen voor God omdat we Hem niet meer vertrouwen. En wat, God zij dank, door God zélf is weggehaald - door zijn zoon Jezus, op Goede Vrijdag. Waardoor er niets meer tussen God en ons in staat en we sinds de daaropvolgende Paasmorgen mét Jezus vrij, open en bloot, in een échte levende relatie met Hem kunnen staan - zoals het van het begin af aan bedoeld was.

Het boekje 'Feest van Genade' heft echter het hele hoofdstuk door het vingertje. Kriebelig werd ik er van en ik niet alleen, zo bleek tijdens de bespreking dinsdagavond.

Zo zeggen de schrijvers, onder het kopje 'Denk niet dat het met jou wel meevalt':

De Here Jezus geeft zijn ernstigste waarschuwingen aan mensen die zichzelf nog zo kwaad niet vinden. Zij verzetten zich tegen wat de Geest graag wil doen: je overtuigen van zonde en je tot berouw brengen en zo tot Christus. Wie zich zo tegen de Geest verzet, wordt niet maar een bepaalde zonde niet vergeven, maar geen enkele.

Dat is een manier van omgaan met Gods genade die me opstandig maakt.

Espresso

Zaterdag 07 Maart 2009 om 09:37

Voor iedereen die hevig toe is aan een espresso, maar even niet in de buurt van een espressomachine. Gratis en voor niets met volautomatische zelfbediening: druk op de grote knop en de rest gaat vanzelf ;-)

Video: Erwin Peters en Mark King (behind the scenes)

Donderdag 05 Maart 2009 om 12:41

Zoals ik u al eerder liet zien en horen schoof Level 42 bassist Mark King aan bij Erwin Peters om het laatste uur van de Radio Veronica's 80's Top 880 editie 2009 te presenteren. Radio Veronica grossiert in lijstjes, maar temidden van de Top 1000 Allertijden, de Album Top 1000 Allertijden, de download Top 750 en de 90's Top 590 is deze 80's Top 880 een van de populairste hitlijsten die steevast tot enthousiaste reacties van luisteraars leidt.

Van de ruim 60 minuten video die ik van de voorbereidingen en dat laatste uurtje schoot maakte ik een 'Behind the Scenes'-montage, als bonus bij de podcast van de 80's Top 880. Natuurlijk mag u 'm hier ook bekijken!