Video: Erwin Peters en Mark King

Vrijdag 27 Februari 2009 om 17:55

Zaterdag presenteren Erwin Peters en Mark King samen het laatste uur van Radio Veronica's 80's Top 880. Bij het voorbereidende interview was ik aanwezig met m'n camera's. De sfeer was opperbest en heel relaxed - niet zo verwonderlijk, als je twee muziekdieren met elkaar laat praten over de muziek die hun levens heeft gekleurd.

Toen Erwin mij na afloop van het interview vroeg of hij nog iets vergeten was, greep ik m'n kans en vroeg of ze samen wilden musiceren. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd: het plezier spatte eraf! Nu kunnen we daar niet zo heel veel mee binnen het format van Radio Veronica maar het resultaat was té leuk om niet te publiceren, dus u krijgt een fragmentje van me :-) (update: bekijk ook de 'behind the scenes'-video!)

Video: Marike Jager in MogguhRick

Vrijdag 20 Februari 2009 om 11:28

Mark King (Level 42)

Woensdag 18 Februari 2009 om 15:11

Mark King en Erwin Peters

Cryptografische wapenwedloop

Zaterdag 07 Februari 2009 om 13:51

(uiteraard via xkcd)

Andries Knevel en de schepping

Vrijdag 06 Februari 2009 om 00:34

Respect, dat heb ik voor de moedige, publieke uitspraken van Andries Knevel over de schepping. Veel minder respect heb ik voor de seculiere media en weblogs die kirrend van plezier proberen te stoken in het tastende zoeken naar begrip van veel christenen, en verwoed net zo lang doorpeuren tot ze iemand vinden die termen als 'van zijn geloof gevallen' of 'de weg kwijt' in de mond wil nemen. Dat doet het zo lekker, dat verkoopt zo goed.

Een groot deel dan de achterban van de EO is opgevoed met een schepping in 6x24 uur, die symbool staat voor vele andere Grote Zekerheden - en dan is het even wennen als een van de belangrijkste verdedigers van die Zekerheden er openlijk blijk van geeft een andere weg in te zijn geslagen. Ik heb bewondering voor de rust waarmee veel christenen reageren, terwijl ik vermoed dat het voor een deel van hen toch moet voelen alsof Andries van zijn ankers losgeslagen is. Dat is een sterke aanwijzing dat het met de ankers van de meesten toch wel snor zit: geared to the times, anchored to the Rock.

Boele Ytsma heeft een héél lezenswaardig commentaar geschreven. In plaats van mijn eigen verhaal af te steken verwijs ik u graag naar het zijne, waar ik mij zeer in herken.

Gestolde beweging

Zondag 01 Februari 2009 om 17:30

Gestolde beweging