Oudejaarsavond

Woensdag 31 December 2008 om 22:09

Sjoelen

Clipping

Woensdag 31 December 2008 om 07:19

U hebt gelijk, deze video slaat nergens op. Maar dat is het risico als u in m'n persoonlijke speeltuin komt grasduinen - dan kan er zomaar een clipje staan dat nergens op slaat. Maar dat er tóch staat. Zomaar een stukje uit m'n leven geknipt en hier geplakt.

Omdat ik geniet van een zoon die zich in een razend tempo ontwikkelt tot designer en die de wereld opeens met heel andere ogen bekijkt. Omdat onze conversaties opeens over heel andere dingen gaan, want net als ooit Joëlle is hij nu ook collega en lopen onze passies voor een deel parallel.

En natuurlijk omdat ik even wilde spelen met m'n spiksplinternieuwe Panasonic LX-3 cameraatje. Een onooglijk dingetje in retro-design, maar als ik u zeg dat hij over een aspherische Leica DC Vario-Summicron 2.0 24mm groothoek beschikt snapt tenminste een deel van de lezers waarom ik 'm nodig had. En als ik erbij vertel dat hij, jaszak-klein als hij is, in Full-HD filmt, snapt een ander deel van de lezers dat óók.

Ik ben, kortom, blij. Blij met m'n kind dat rap groot wordt, en blij als een kind met m'n nieuwe speeltje dat lekker klein is en blijft. Daarmee slaat dit postje nog steeds nergens op, maar ach - daarvoor had ik u al gewaarschuwd, toch?

Rondje Bredevoort

Zondag 28 December 2008 om 21:05

Theehuisje bij St. Bernardus

Theehuisje in de tuin (zeg maar gerust park) van St. Bernardus. In mijn linkerjaszak zit altijd een klein maar heel krachtig led-zaklampje: met een statief, een voldoende lange sluitertijd en dat lampje als lichtkwast ontstond dit plaatje.

Wonderful Christmastime (@ The Office)

Woensdag 24 December 2008 om 09:00

Twitter en ander web 2.0 spul

Zaterdag 20 December 2008 om 13:59

Twitter is hip, mocht de hype u ontgaan zijn. Twitteren is een vorm van microbloggen: het publiceren van een kort berichtje over wat je op dat moment bezighoudt, waar je uithangt, wie je ontmoet. Er zijn vele andere vormen van microbloggen - de bekendste in ons kikkerlandje is ongetwijfeld de WieWatWaar van Hyves - en al die varianten samen vormen een factor van betekenis in het social network landschap.

Wie mij een beetje kent weet dat ik weinig op heb met social networks zoals Hyves, Facebook of Netlog. Tegelijk is research & development een van mijn hoofdtaken als projectleider interactive media en is het dus simpelweg mijn opdracht om de ins en outs te doorgronden. In de rechterkolom van KQ vind je dan ook onder het kopje 'web 2.0 spul' een hele reeks profielensites. Niet dat er veel te beleven is op mijn profielpagina's: ik gebruik deze sites alleen om te onderzoeken wat het is, wat werkt en wat niet, wat aanslaat en wat niet. Verder ben ik ben blijkbaar niet zo sociaal... ik ben althans amper actief op al die sociale netwerken.

Behalve dan via microbloggen. Daaraan zit namelijk - naast de puur sociale, persoonlijke kanten en de obligatoire grapjurken - een onmiskenbaar zakelijk aspect. Vele collega's uit de media en IT-wereld twitteren dat het een lieve lust is, waardoor het een waardevol communicatie- en uitwisselplatform wordt.

Jason Upton - Mountain of the Living God

Dinsdag 16 December 2008 om 01:34

Jason Upton - No Sacrifice

Zondag 14 December 2008 om 10:57

Your thoughts are higher than mine
Your words are deeper than mine
Your love is stronger than mine

This is no sacrifice
Here's my life

Na de break: een videofragment van de opening celebration van het One Step Away weekend met Jason Upton.

One Step Away

Zaterdag 13 December 2008 om 09:03

In mijn werk draait alles al weken om kerst. Of eigenlijk moet ik zeggen: om christmas. Sinds november is The Christmas Station weer te beluisteren met 24 uur per dag klatergoud, sleigh bells, holiday spirit en good cheer. De dag dat de Sint het land verliet hebben we de websites van alle zenders in hun kersttenue gehesen, de jingles zijn aangepast, de nieuwslezers van Sky Radio tellen bij elk bulletin af naar kerst, het pand hangt vol met dennentakken, slingers en kerstballen en links en rechts worden kerstborrels en kerstdiners gegeven.

Elk jaar kost het me weer enige moeite om tijdig om te schakelen, om voor het Kerstfeest begint al die opgeklopte, nietszeggende vrolijkdoenerij achter me te laten en me te realiseren waarom Kerst nou écht zo'n fantastisch feest is: omdat Papa God in de geboorte van Jezus héél dichtbij is gekomen.

Jason UptonDit weekend is zo'n kans om die stap te maken. Jason Upton, een Amerikaanse zanger en aanbiddingsleider, is in Nederland voor een paar concerten en seminars. Jason is een tikkeltje onorthodox en staat kritisch tegenover de kerkelijke structuren en mores. In zijn visie gaat geloven over relaties, niet over religie. Hij laat zich inspireren door de Heilige Geest en - wacht, dat kunt u beter hier lezen.

Marina en ik ontdekten zijn muziek vrijwel tegelijkertijd. In mijn collectie bleek al het nodige van hem te zitten, maar daar had ik eigenlijk een beetje overheen geluisterd. Marina's enthousiasme motiveerde me om nog eens goed naar hem te luisteren en sindsdien staat hij hoog in mijn LastFM lijstje met meest gedraaide muziek. Dit weekend gaan we samen naar seminars en celebrations met Jason, georganiseerd door Soul Survivor. One Step Away is het thema van het weekend, en dat is zoals het is. God is niet ver weg, hij is vlakbij.

Hier alvast de song One Step Away, na de break de tekst en een audioclip waarin Jason praat over zijn inspiratie voor dit lied. Alvast een gezegend Kerstfeest!

Download onestepaway.mp3.

"onestepaway" speelt.

Grootste (?) kerstboom

Vrijdag 12 December 2008 om 23:52

In zijn natuurlijke habitat

Ja hoor, hij brandt weer. 'Aangestoken' door Gordon dit keer, die ook het financiële gat dichtte. Vorig jaar heb ik me al verbaasd over het rare fenomeen dat iemand 4,2 Kilowatt aan kerstverlichting inschakelt en dan over een zeer energiezuinig project rept. En of het de grootste is... daarover zijn de meningen verdeeld. Maar het levert wel mooie plaatjes op, waarvan twee meer na de break!

2008 was het jaar van Sarah Palin

Woensdag 10 December 2008 om 14:01

Tenminste, als we Google's Zeitgeist als indicator nemen. En het is de vraag of dat nog wel kan, want het gebruik van Google is de laatste jaren drastisch veranderd. Als ik in de logs kijk van de websites die ik beheer, valt me op dat de gebruikte termen geen zoektermen meer zijn maar navigatiewensen. In plaats van bijvoorbeeld kolesqueeste.nl in de adresbalk te typen, 'zoekt' men via Google door de naam van de website als zoekterm op te geven. Datzelfde geldt voor skyradio, radioveronica en ga zo maar door. Uit de wereldwijde nummer drie in Google's lijstje ('Facebook login') blijkt dat wij Hollanders niet alleen staan in dit gedrag.

Toch blijft de Google Zeitgeist boeiende kost, dankzij het brede overzicht dat reikt van wereldwijde trends tot lokale wetenswaardigheden als dat taartrecepten in ons kikkerlandje snel populairder worden. Handig: Jaap Stronks maakte een overzichtje van alle NL Zeitgeist resultaten.

Katamari van eten

Dinsdag 09 December 2008 om 19:22

Katamari Damacy

Hebben de kids geen zin in kropsla? Halen ze hun neus op voor broccoli en vinden ze worteltjes maar konijnenvoer? AnnaTheRed weet er wel raad mee. De prachtigste kunstwerken knutselt ze in elkaar van gezonde, kleurrijke en nu opeens ook lekkere ingrediënten. En op haar weblog legt Anna precies uit hoe het moet, zodat niets u meer in de weg staat. Uw inzendingen mogen in de reacties... :-)

Moulins de Daudet

Zondag 07 December 2008 om 19:16

Molen(s) van Daudet

Op verzoek van schoonzus Annette: de molens die 'Pake' Jochum Uittien schilderde in Fontvieille (vlakbij Arles), geïnspireerd op de molen van Daudet. Toen we vele jaren later die molen in het echt zagen bleek Pake's interpretatie beter dan het origineel. Hij had met penseel en palet de nabijgelegen ruïnes van de molens van Tissot-Avon, Ramet en Sourdon gerestaureerd en in het fraaie landschap geplaatst. Klik op de afbeelding voor de complete gouache.

't Heerlijk avondje is gekomen

Vrijdag 05 December 2008 om 20:24

Sinterklaas surprises

Sinterklaas

Woensdag 03 December 2008 om 14:41

Na de break cabaret zoals je dat niet vaak meer ziet: de gulle humor van een man die van mensen houdt. Toon Hermans over Sinterklaas.

Piano spelen is cool

Dinsdag 02 December 2008 om 12:17

Probeer het maar! Gebruik uw muis of keyboard: als u eenmaal met uw muis op een toets hebt geklikt, kunt u polyfoon spelen met de toetsen van uw keyboard. De lage c is de q-toets, het tweede octaaf (voor de rechterhand, zeg maar) begint bij de c-toets. Succes! (Gemaakt door onze Flash-designer Jan-Willem Vink, voor - u raadt het al - ClassicFM)