Jawbone

Zondag 17 Februari 2008 om 10:10

Een campagne voor een noise cancelling bluetooth headset die zijn naam eer aandoet: ik moest tenminste m'n kinnebak steeds weer van de grond rapen. Zelden zoveel agressie, horror en homo-erotiek gezien in een commerciële campagne. Het technische concept is even simpel als veelbelovend: een sensor die op je kaakbeen rust determineert welk deel van het hoorbare geluid uit jouw mond komt en filtert de rest weg. En gezien de reviews (amateur, expert) werkt het verbazingwekkend goed.

Put uit de schat van liedculturen

Dinsdag 12 Februari 2008 om 13:52

Tip: een zeer lezenswaardige bijdrage van Kees van Setten aan de ongoing discussie over de Opwekking bundel in het Friesch Dagblad.

Hoe sterk U bent (Psalm 57 - Psalmen voor Nu)

Woensdag 06 Februari 2008 om 00:57

Vanavond deed Joëlle haar VWO praktijkexamen muziek. Maar liefst zeven maal stond ze op het podium om een bijdrage te leveren als zangeres of op fluit, gitaar of basgitaar. Daarnaast huppelde ze de hele avond rond om microfoons bij te stellen, gitaren in te pluggen of andere technische zaken te regelen. En tussendoor was daar haar solo-stuk: 'Hoe sterk U bent', psalm 57 in de bewerking van Psalmen voor Nu.

Psalm 57 hebben we al eens eerder opgenomen. Het is een van Joëlle's favoriete psalmen. Ongetwijfeld zal ze daar zelf nog het nodige over vertellen op elleoj.nl, maar ik geef u na de break alvast beeld en geluid.

Helaas staat de camera niet goed gericht, dat krijg je als de cameraman even achter de piano zit. Het voordeel daarvan is dan weer dat u violiste Grethe, waarmee we veel en graag samenspelen in de kerk, goed in beeld hebt :)

Universeel

Vrijdag 01 Februari 2008 om 00:31

Jawel, ik weet het. Ik verwaarloos u. Het is even niet anders - de tijd ontbreekt me, onder andere. Heeft u nog even geduld? In de tussentijd kunt u zich wellicht een wijle aangenaam verpozen met Universcale, een flash-animatie van Nikon over de maat der dingen. Goed voor urenlang kijken, klikken, lezen en verwonderen.