Waar haal je je voedsel?

Donderdag 27 Oktober 2005 om 11:33

God heeft zijn schapen onbegrensde weiden gegeven om in te grazen. Herders zouden hen kunnen leren om zelf te gaan grazen in plaats van te wachten op het hooi. Wat een verschil zou dat maken...

Matthijs weet me regelmatig aan het denken te zetten. Lees voor een goed verstaan ook even 'De schapen en het prikkeldraad'.

The Maven

Woensdag 26 Oktober 2005 om 23:27

Heerlijk leesvoer voor techies met een zwak voor Engelse literatuur (zoals yours truly): The Maven, een column voor Engadget van Ross Rubin, uiteraard geënt op Edgar Allan Poe's duistere 'The Raven' (mp3); inclusief verwijzingen naar andere meesterwerken.

Boingboingboing...

Woensdag 26 Oktober 2005 om 12:49

Ooit kocht ik voor de kids een springstok, een soort fietspomp met voetsteunen en een stalen springveer. Daarmee hopsten ze vrolijk rond - tot de veel te lichte constructie van de stok sneuvelde. Einde plezier, maar echt treurig waren ze er niet om: de kick van een paar decimeter hoog springen bleek sowieso te klein om ze lang te blijven boeien. Nu is daar echter de Flybar 1200...

iBelieve

Dinsdag 25 Oktober 2005 om 16:24

Briljant in zijn eenvoud: een vervangend afdekdopje en halssnoer waarmee je iPod shuffle de vorm van een kruis krijgt. Volgens de makers sluit hij even goed als de originele cap. En dat voor $12,95 (plus $7,95 verzendkosten naar ons koude kikkerlandje) - je zou er haast een iPod Shuffle om gaan kopen ;-)

Google Web Accelerator 2.0

Dinsdag 25 Oktober 2005 om 14:31

GWA is terug: nog even schadelijk voor de gemiddelde webapplicatie maar nu zonder 'X-Moz: prefetch'-headers, zodat je 'm daar niet meer op kunt blocken. Het kon dus toch nog erger!

Waterbed

Maandag 24 Oktober 2005 om 14:16

Even zin in wat maandag middag procrastinatie? Wat dacht je van dit hilarische filmpje! (met dank aan Engeltje)

Update

Maandag 24 Oktober 2005 om 13:36

Erg veel bijbelgerelateerde posts op KQ de laatste tijd, nietwaar? ;-) Echt, dat heeft niets te maken met de Bijbel 10-daagse (wist u trouwens al dat er zelfs een nieuwe bijbel voor op je PDA of GSM is? Niet die SMS versie, maar een complete online NBV met zoekfunctie), maar alles met een verschuiving van focus in mijn leven, nu ik niet meer dagelijks wordt beziggehouden door klanten.

Sinds ik 'tussen twee banen in zit' (ja, we blijven optimist) zijn mijn dagen gevulder dan ooit. Zo vol, dat ik nog geen gelegenheid heb gevonden u te vertellen over

  • het lange weekend dat ik met mijn vader heb besteed aan het grondig uitmesten van tuin en schuur,
  • de kinderen die daardoor aangestoken ondertussen ook hun kamers hebben opgeruimd,
  • de vaatwasser die 'nieuw' uit het magazijn kwam maar een fatale val bleek te hebben doorgemaakt (foto's van de ontleding volgen),
  • m'n trouwe Siemens s55 mobiele telefoon die van mijn riem af regelrecht de toiletpot ingleed en sindsdien slechts eenmaal in de vier dagen tien minuten aan wil (en dus is vervangen door zijn rechtmatige opvolger, een s65),
  • het vakantiebijbelfeest (waarvoor Ilia de keynote presentaties maakte, Joëlle de zangleiding verzorgde en ondergetekende de dagleiding deed) dat voor 100 kinderen en 40 medewerkers een fantastisch feest werd,
  • de spetterende afsluitdienst gistermorgen met een strakke band en een kerkzaal vol enthousiaste gemeenteleden en gasten (jong van jaren of jong van hart - zingen deden ze allemaal, en hard!) en waarin Jan en Anneriet werden ingezegend en uitgezonden door onze gemeente om in Sarajevo opbouwwerk onder studenten te gaan doen,
  • Jochum die elke dag meer woordjes leert lezen maar daarvoor wel elke dag tweemaal heen en weer naar school moet worden gebracht - als stay-at-home-dad merk je pas hoe druk een stay-at-home-mom het heeft ;-)
  • en...

Eerlijk waar, ik praat u bij. Een dezer dagen. Eerst nu mijn CV bijwerken.

Podbible

Maandag 24 Oktober 2005 om 13:07

Klaar met het downloaden van de downloadbijbel? Dan iTunes (of je voor RSS met enclosures geschikte browser of feedreader) opstarten en hop, hop in galop naar PodBible.com! Het afgelopen weekend hebben Nieuw- Zeelandse podcasters een voorleesmarathon gehouden. De resultaten druppelen de komende dagen binnen. In 't Engels natuurlijk, en inclusief heerlijk accent. Well done mates!

Downloadbijbel

Zaterdag 15 Oktober 2005 om 23:56

Het zat er natuurlijk aan te komen: alle bijdragen van de voorleesmarathon ter gelegenheid van de introductie van de Nieuwe Bijbelvertaling (die tot nu toe alleen per stuk te beluisteren waren via www.voorleesbijbel.nl) zijn nu te downloaden via www.downloadbijbel.nl. Een nobel initiatief - en na de recente aanpassingen ben ik ook over de uitvoering goed te spreken.

De 'download-site' is een schilletje vóór voorleesbijbel.nl. Eerst moet je opgeven welke bijbelboeken je wilt downloaden, daarna kun je desgewenst voor elk boek apart opgeven welke pericopen je wilt. In deze opzet moest de bezoeker die de volledige bijbel wilde downloaden oorspronkelijk een slordige 1500 vinkjes aanzetten, maar de verbeterde versie van de site biedt bij beide stappen de optie alles te selecteren. Daarmee valt de functionaliteit van de site in de categorie eenvoudig maar doeltreffend. Zo zie ik het graag!

[Noot: de alternatieve downloadmethode die hier stond beschreven (en waar in de comments naar wordt verwezen) heb ik verwijderd: bij de huidige functionaliteit van downloadbijbel.nl is die overbodig. Met dank aan de sitebeheerders voor de vlotte reactie ;-)]

Jeruzalemkerk.nl

Woensdag 12 Oktober 2005 om 18:46

De afgelopen week eindelijk tijd gevonden om de website van de Jeruzalemkerk eens grondig op de schop te nemen. Het vorige ontwerp stamde uit 1996, dus dat werd wel tijd ;-) Met behulp van Bob's onvolprezen Pivot en voortbordurend op een van Marco's prachtige templates rolde deze site uit m'n Macje. In Firefox en Safari op de Mac ziet alles er naar behoren uit - komt u in Firefox of IE voor PC rare dingen tegen, dan hoor ik dat graag!

SMS Bijbel

Vrijdag 07 Oktober 2005 om 22:06

Wat je noemt monnikenwerk: de volledige bijbel (de Contemporary English Version) in SMS-taal.

Lies, big lies & statistics

Vrijdag 07 Oktober 2005 om 15:58

Klik leesbaar...

Cijfertjes zijn net bikini's: het gaat om wat ze verhullen. In bovenstaand staatje ziet u een stijgende lijn, oplopend tot 10.000 bezoeken per dag. Veel traffic, maar geen kwalitatief verkeer. Een rigoreuze actie op twee fronten leidde tot een scherpe daling in de grafiek. Vanaf 1 oktober blokkeer ik alle referrer spammers op IP-niveau en tel ik unieke bezoekers (IP's), in plaats van unieke bezoeken (een bezoek is een sessie van maximaal 30 minuten). Het getal dat resteert, 500 tot 1000 unieke bezoekers per dag, vind ik prachtig. Tegelijk maakt het me wat bedremmeld. Wat kan ik in vredesnaam zeggen dat zo'n dagelijkse zaal vol mensen rechtvaardigt? Desalniettemin, u bent welkom.

VeriSign Inc. koopt Weblogs.com

Vrijdag 07 Oktober 2005 om 15:11

Waarmee Dave Winer naar verluid $2,3 miljoen rijker is geworden, en RSS een grote partij achter zich krijgt - zowel in termen van netwerkinfra, traffic, geld als visie.

Webdesign mistakes

Woensdag 05 Oktober 2005 om 12:21

Jakob Nielsen zet de belangrijkste principe's voor sitebouwers weer eens op een rijtje. Ik ben het (nog steeds) niet op alle fronten met hem eens: site-brede consistentie telt voor mij zwaarder dan conformiteit aan Jakob's regeltjes. Toch zegt hij veel zinnige dingen!

Unterwegs im Namen des Herrn

Zaterdag 01 Oktober 2005 om 21:17

Klik voor het hele plaatje!

Het zal begin jaren negentig geweest zijn, dat ik meneer pastoor deze auto zag parkeren voor zijn kerkje op het Duitse platteland. Ondertussen heb ik ook de ervaring dat je heel veel kilometers over 's Heeren wegen kunt gaan in Zijn naam. Vorige weekend stond de dagteller van onze oude Volvo 940 op 225 kilometer, uitsluitend verreden tussen thuis, kerkgebouw (bandrepetitie, een

van de Overseas Missionary Fellowship, twee diensten), Youth for Christ (sportactiviteit voor de tieners in het Utrechtse Kanaleneiland, een druk bezocht feestje!) en Jeugdkerk Reloaded. Dit weekend gaan we het iets rustiger aan doen ;-)