Katrina and the Waves

Maandag 29 Augustus 2005 om 13:01

Het lijkt me stug dat de orkaan Katrina haar naam dankt aan het Brits-Canadese bandje Katrina and the Waves, maar de golven lijken wel de grootste bedreiging voor New Orleans te worden. Als de orkaan met windsnelheden van 250 km/h over de stad is geraasd komen de gebouwen die nog overeind staan met hun voeten in het water te staan. De stad ligt twee meter onder de zeespiegel, volgens de deskundigen stijgt het waterpeil zes tot negen meter en de dijken zijn berekend op een maximale stijging van drie a vier meter. A recipe for disaster.

Het lokale TV-station WWLTV doet live verslag via de website, inclusief videostream.

Kleurtjes!

Vrijdag 26 Augustus 2005 om 13:22

Het , en de oplossing.

Vermaakt u zich nog even?

Donderdag 25 Augustus 2005 om 16:04

Op dit moment zijn er veel verwikkelingen op het zakelijke vlak, waarover ik u verder nog niet kan berichten. Neemt u echter van mij aan dat het tijd vreet, en niet te vergeten energie. U zult het dus nog even zonder serieuze updates op KQ moeten doen. Maar niet getreurd: Engadget publiceert prachtige historisch-hilarische (of is het hilarisch historische?) content voor u.

Frère Roger

Dinsdag 16 Augustus 2005 om 23:52

Niet te bevatten: Frère Roger, de beminnelijkheid zelve, is vanavond om negen uur tijdens de gebedsdienst in zijn geliefde Taizé met drie messteken in de hals om het leven gebracht door een verwarde Roemeense...

Amerika wordt wakker

Maandag 15 Augustus 2005 om 21:39

"We set out to establish a democracy, but we're slowly realizing we will have some form of Islamic republic" En: "The most thoroughly dashed expectation was the ability to build a robust self-sustaining economy. We're nowhere near that. State industries, electricity are all below what they were before we got there." Meer in de Washington Post.

Stripgenerator

Maandag 15 Augustus 2005 om 11:57

klik groter

Altijd al je rake / gortdroge / morbide / flauwe (haal door wat niet van toepassing is) humor in een cartoon willen frutten, maar slaagde je er niet in om een herkenbaar, reproduceerbaar personage te tekenen? Wanhoop niet meer! (via)

Disclaimer: zoals zo vaak stelt de techniek ook hier sommige mensen in staat iets te doen, waar de Schepper ons in zijn oneindige wijsheid tegen beschermd had door heel bewust bepaalde beperkingen in hun kennis en vaardigheden in te bouwen. Daar klikt u dan maar omheen.

Rocker Babies

Zaterdag 13 Augustus 2005 om 13:23

Sssst

Pasgeborenen in een privékliniek in het Slovaakse Kosice-Saca luisteren de eerste twee dagen van hun leven naar klassieke muziek. Dankzij de gesloten hoofdtelefoons worden ze daarbij niet gehinderd door eventueel geblèr van de buren. Volgens de verantwoordelijke onderzoekers slapen ze daardoor rustiger.

Colorblender

Zaterdag 13 Augustus 2005 om 12:46

In de categorie 'errug handig voor de (web-) designer': colorblender.com. Kies je basiskleur en de site geeft je een keurig pallet terug met zeer smaakvolle afgeleide kleurcombinaties, naar keuze als HTML hex- of RGB-waarde, Photoshop ACT bestand of Illustrator EPS. Voor drukwerk krijg je een passende Pantone suggestie op de (gratis!) koop toe. Ideaal!

Blow the Trump-et!

Vrijdag 12 Augustus 2005 om 09:57

Lo and behold, de Amerikaanse multimiljardair Donald Trump heeft een nieuw gat in de markt ontdekt: educatie.

In mei blijkt zijn Trump University van start te zijn gegaan, die met twee benen in de tegenwoordige tijd staat: de eerste cursus (onder de alleszeggende titel 'The Trump Way to Wealth') wordt gewebcast door Microsoft, en ter ondersteuning van het initiatief heeft Donald sinds kort zelfs zijn eigen weblog. Hear, hear!

Hillsong United

Woensdag 10 Augustus 2005 om 00:16

Vanavond hebben yours truly en dochter Joëlle in Den Haag, in de voormalige Fokker-school hangar(waar tegenwoordig de Sion gemeente onderdak heeft gevonden) temidden van een uitzinnig vierduizendkoppig publiek zich ondergedompeld in de woeste worship van het Australische Hillsong United. 's Middags eerst twee boeiende workshops (over 'youth ministry' en 'worship'), en vanaf een uur of acht een enerverende, dampende aanbiddingsdienst (tot mijn grote verrassing mede gesponsord door BMW en CocaCola!) - tot het feest om kwart voor elf op last van de politie en brandweer werd beëindigd. Ik ben er nog een beetje beduusd van, zo krachtig (zeg maar gerust: stormachtig) waaide de Geest. Om in stijl te blijven: WHOAAAA!

(Meer foto's van Hillsong United bij de tieners van de Rafaël gemeente)

Vakantie 2005, deel 1

Maandag 08 Augustus 2005 om 17:40

Volvo en TenttrailerPaulhaguet, zondag 31 juli 2005
Het is nu een week geleden sinds we de tenttrailer achter de Volvo 940 hingen en koers zetten naar het Oosten. Dat lijkt geen logische keus voor Francofielen, maar we wilden graag nog even langs Moeder rijden - en dat betekent een ritje naar de Achterhoek.

Moeder had ons al eerder op de middag verwacht. Of misschien ook wel niet: in de loop der jaren hebben we veelvuldig bewezen een eventuele planning losjes te hanteren, met name in vakantietijd. Hoe dan ook, het liep al tegen de avond toen we voor haar appartement parkeerden. We keuvelden wat bij, gaven haar de gelegenheid met eigen ogen het effect van een dottering bij haar schoonzoon te zien en lieten haar een paar uur later hopelijk ietwat geruster achter. Aan haar eettafel hadden we de kaart van Duitsland bestudeerd en daarop besloten de reis langs de Oostelijke route voort te zetten. Eerst naar Bocholt, van daaruit Autobahn 3 tot aan Leverkussen en dan over de 1 naar Luxemburg afzakken.