Reminder to self

Zaterdag 30 April 2005 om 17:34

Volgend jaar NIET, ik herhaal, NIET, met Rineke naar de vrijmarkt - en al helemaal niet bij het sluiten van de markt!

En bedankt he!

Zaterdag 30 April 2005 om 10:39

Links en rechts hangen de rijpe illegale downloads van Apple's nieuwe OS 'Tiger' aan de Bittorrent boom naar me te lonken, al dagen voor de release op 29 april, en Apple stuurt me vandaag doodleuk om te zeggen dat ik als dank voor mijn donatie van 200 euri m'n pakketje pas op 2 mei kan verwachten. Tja, dat krijg je ervan als je netjes direct na de aankondiging je bestelling plaatst... Wat zou Apple me nu willen leren?

Open Source Radio

Zaterdag 30 April 2005 om 09:48

Op 16 mei begint KYOURadio met uitzenden - via de AM te ontvangen in San Francisco, via Internet in de rest van de wereld. De programmering zal worden samengesteld uit door luisteraars aangeleverde Podcasts. Dit lijkt me het ideale huwelijk: ruim baan voor de betere podcasts, de redding voor radio. Via Wired.

Safari slaagt voor Acid2 (nerd alert)

Zaterdag 30 April 2005 om 09:22

succes!

Dankzij de noeste arbeid van Dave Hyatt is Apple's Safari als eerste browser geslaagd voor de door-en-door gemene Acid2 compatibiliteitstest!

Doe-Het-Zelf EU Rorschachtest

Vrijdag 29 April 2005 om 12:06

Stel, bij de aanblik van de complete concepttekst van de Europese grondwet vergaat u spontaan de lust tot lezen. Wie leidt u door de wirwar van pietluttigheden, helpt u in het woud van regeltjes en bepalingen (die m.i. helemaal niet in een grondwet thuishoren, maar dat terzijde) weer het oerbos te zien? Als u het advies van de 'objectieve' referendumwijzer opvolgt, gaat u geheid 'voor' stemmen. Zelfs de meest doorgewinterde anarchist slaagt er niet in via die wijzer een negatief advies te krijgen. Vult u de vragenlijstjes (want een stemwijzer mogen ze niet heten) van Toni of Eurodusnie in, dan is uw politieke voorkeur plotsklaps 180° omgekeerd en bent u verklaard tegenstander van de EU grondwet. Kortom, de test zegt meer over de samenstellers dan over u. Wat nu?
EU Rorschach inktvlektest

Kole's Queeste schiet u te hulp. Ook in de psychologie bestaat immers een test die meer zegt over de samensteller en interpretator dan over uzelf: de Rorschach-inktvlektest. Voor de samenstelling zijn we uitgegaan van de naakte feiten: de grenzen van alle EU-lidstaten. En de interpretatie? Die doet u zelf! Ga er daarom eens goed voor zitten, bestudeer de vlekken en beschrijf uw observaties. Analyseer vervolgens uw notities, ontdek uw diepste emoties en latente frustraties met betrekking tot de EU en maak daarna de balans op. Honderd procent betrouwbaar, niemand die u probeert te manipuleren - wat een verademing!

Oracle 'unbreakable'?

Donderdag 28 April 2005 om 10:48

Hoogmoed komt voor de val...

Patiënt

Woensdag 27 April 2005 om 14:35

Bloesem

Dinsdag 26 April 2005 om 20:08

Eigenlijk bedoeld als test voor de nieuwe moblog functie :-)

~w00t!

Dinsdag 26 April 2005 om 17:12

Testerdetest - running on Rippersnapper (pivot 1.30 alpha 0)

Suggestion de Présentation

Maandag 25 April 2005 om 09:59

Klik voor het hele plaatje

Een standbeeld voor de chef die de inhoud van deze verpakking (een mierzoet, grondig gepureerd prutje) zó weet te presenteren...

IE7 Beta

Zondag 24 April 2005 om 22:52

OK, wereldschokkende nieuwe features zitten er niet in - maar IE7 Beta lijkt in elk geval af te rekenen met de grootste missers in IE6 en zich zowaar (beperkt, maar toch!) beter te conformeren aan de Internet standaarden. Bijna net zo goed als een echte browser.

Guess-the-google

Zaterdag 23 April 2005 om 21:14

Omgekeerd zoekspel met Google: raad welk keyword de collage van plaatjes opleverde. Pittig!

Drie levensbehoeften

Zaterdag 23 April 2005 om 21:07

Padvinders opgelet: leer hoe je met een blikje fris en wat chocola vuur maakt...

Uitrusten op de Bol

Zaterdag 23 April 2005 om 13:07

Samen spelen

Vrijdag 22 April 2005 om 21:58

Klik voor een grotere foto

Millennium Ecosystem Assessment

Vrijdag 22 April 2005 om 12:13

Een hele mond vol, maar deze club van 1300 specialisten uit 95 landen heeft in opdracht van de VN onderzoek gedaan naar ons ecosysteem. Het lijvige rapport is geen leesvoer voor 't slapen gaan, als u begrijpt wat ik bedoel. Werk aan de winkel!

Nog één keertje Benedictus XVI

Donderdag 21 April 2005 om 19:36

Onvoorstelbaar, zo snel en uitputtend: Wikipedia over de nieuwe Paus. We Media blijven me verbazen.

Tuttuttut...

Donderdag 21 April 2005 om 00:27

God is not a Christian and we sometimes make out that God is the preserve of one particular faith. We need church leaders who are open to interfaith dialogue, who are aware that the truth is not encapsulated only in the Christian faith.

Desmond Tutu, de voormalige Anglicaans aartsbisschop van Zuid-Afrika, steekt zijn teleurstelling over de verkiezing van Joseph Ratzinger niet onder stoelen of banken. Hij staat daarin overigens niet alleen, en niet iedereen blijft daarbij even diplomatiek - maar wie wind zaait zal storm oogsten. Persoonlijk gun ik Benedictus XVI graag nog even het voordeel van de twijfel: dat heeft hij wat mij betreft verdiend door Frere Roger de hostie uit te reiken.

Benedictus XVI

Woensdag 20 April 2005 om 16:07

I've got the power!

Heus, het is echt geen kinnesinne, ook al hebben ze niet naar me geluisterd. Maar mag ik eerlijk en geheel objectief zeggen dat ik deze Paus niet zo... ehm... mediageniek vind als JPII?

1,2,3,4... horloge van papier

Woensdag 20 April 2005 om 14:22

E-papier, wel te verstaan. Het door Seiko Epson en E-Ink ontwikkelde materiaal is monochroom, oftewel een pixel is zwart (aan) of niet (uit). Nog niet erg breed inzetbaar dus, maar dankzij de contrastverhouding van 10:1 prima geschikt als energiezuinige display. De flexibiliteit van het materiaal biedt de horlogeontwerpers van Seiko Watch de mogelijkheid om met compleet nieuwe designs te komen, die tot nu toe technisch niet te realiseren waren. Laat je fantasie de vrije loop: een display met RSS news-ticker als armband, of op je broeksriem, dynamische reclame op het rugpand van je voetbalshirt...

Goodbye Microsoft, Hello Skype

Dinsdag 19 April 2005 om 14:34

I decided to swap problem sets from one that I am not passionate about any more to one that I AM deeply passionate about. I just couldn't go on being an evangelist for a gospel that I don't believe I can sing.

Lenn Prior, 'Director, Platform Evangelism' bij Microsoft en oprichter van Channel9, stapt over naar Skype. Smart guy.

Schrift und Bild

Dinsdag 19 April 2005 om 00:55

Björn Karnebogen publiceert een schitterend vormgegeven diploma thesis over tekst en beeld, waarvan de Historic Tale Construction Kit een aparte vermelding waard is!

Oscar Rodriguez Maradiaga

Maandag 18 April 2005 om 11:11

Oscar Rodriguez MaradiagaKijk, de kardinalen zullen het mij niet vragen, maar als ik een stem zou hebben ging die naar Oscar Rodriguez Maradiaga, de aartsbisschop van Honduras. Niet omdat hij naar verluidt heel verdienstelijk zingt en bovendien piano en sax speelt - al kan een warmbloedige riff geen kwaad tegen de steile, hoekige maatslag van de Curie en zal zijn vriendschap met Bono het ongetwijfeld goed doen bij de media. Ook niet omdat hij Donald Ducks spaart - al getuigt dat van een scherp oog voor hedendaagse iconen en rolmodellen. Evenmin omdat hij elke dag een uur hardloopt, wat hem een vitale tweeënzestigjarige maakt. Nee, zelfs niet vanwege zijn eruditie, zijn flexibiliteit, het feit dat hij acht talen spreekt en is afgestudeerd in filosofie, theologie en klinische psychologie.

Wat hem 'mijn' kandidaat maakt is zijn niet aflatende strijd tegen de armoede, zijn kruistocht tegen de ongerechtigheid die Latijns-Amerika teistert, zijn onvermoeibare inzet als woordvoerder van het Vaticaan bij het Internationale Monetaire Fonds en de Wereldbank, pleitend voor verlichting van de schuldenlast van derdewereldlanden. Een heel praktische visie op de rol van de kerk: vierkant staan voor recht en gerechtigheid, opkomen voor de zwakken.

Krullenbol

Zondag 17 April 2005 om 15:49

Toegegeven, 't zijn geen puur natuurlijke krullen - maar mooi is 't wel!

Vossenjacht

Zondag 17 April 2005 om 15:31

Klik voor het hele plaatje

Meta

Maandag 11 April 2005 om 12:21

Een soort Droste effect: Bob gefotografeerd door GJ met een s700i, Bob heeft een s700i in zijn hand waarop GJ zichtbaar is met een s700i in zijn hand, gefotografeerd door Bob met een s700i. En nu weer aan het werk!™

Nieuwe anti-spam wet in Virginia lijkt effectief

Zaterdag 09 April 2005 om 19:46

I can guarantee the court I will not be involved in the e-mail marketing business again.

Dat klinkt als een verstandig besluit, als je net bent veroordeeld tot negen jaar cel vanwege spammen...

Naïef...

Vrijdag 08 April 2005 om 22:20

The Secret Service, which has the job of guarding the president and other dignitaries, now has a new temporary duty -- protecting a mother duck and her nine eggs. (CNN). Jawel, de Amerikaanse geheime dienst tuint er weer met open ogen in - een heel nest !

Bruine Kiekendief

Donderdag 07 April 2005 om 16:52

Bruine Kiekendief

Deze foto in het groot (en nog veel meer schitterende platen) vind je hier...

Ol' Times

Woensdag 06 April 2005 om 19:35

Speciaal voor de liefhebber: een collectie van 2650 pianorollen (u weet wel, voor een pianola of - meer 'sophisticated' - een reproducing grand piano). De rollen zijn ingescand en geconverteerd tot midifiles, zoals het hieronder te beluisteren exemplaar. Wat daar nu zo bijzonder aan is? Welnu, als u op de playknop klikt hoort u de 'Magnetic Rag' van Scott Joplin, de koning van de Ragtime, gespeeld door... Scott Joplin. Dezelfde die in 1917 het tijdelijke met het eeuwige verwisselde. En in deze collectie zit nog veel meer moois: George Gershwin speelt George Gershwin, Sergei Rachmaninoff speelt Sergei Rachmaninoff...

Taalontwikkeling

Dinsdag 05 April 2005 om 08:23

Interessant: hoe ons Romeinse schrift ontstond vanuit het Phoenicisch, uitgewerkt in een

. Wel goed opletten, want er gebeurt soms van alles tegelijk! (meer bij Robert Fradkin)

Pin Clock

Maandag 04 April 2005 om 13:18

Een tikje aan de prijzige kant, maar verder... überkewl!
(Iets te strak en high-tech naar uw smaak? dan is hier ter compensatie iets

ter completering van uw slaapkamerinterieur)

Een Royaal Gebaar

Maandag 04 April 2005 om 11:52

Goed initiatief: een verzoekschrift aan Koningin Beatrix om ter ere van haar 25 jarig jubileum op 30 april a.s. een ruimhartig pardon aan duizenden vluchtelingen te helpen verlenen. Laat je stem meeklinken en onderteken dit verzoek om een royaal gebaar.

Requiescat in Pace

Zaterdag 02 April 2005 om 21:58

"Il Santo Padre è deceduto questa sera alle ore 21.37 nel Suo appartamento privato."

Spring is in the (h)air

Zaterdag 02 April 2005 om 18:56

Stank voor dank

Vrijdag 01 April 2005 om 10:35

De ouders van Terri Schiavo weten toch nog munt te slaan uit de schare bewogen mensen die hen steunden: de namen en adressen zijn nu te koop voor Direct Marketing doeleinden (lees: spam). Heeft u ooit laten weten dat u Terri een warm hart toedroeg, dan is uw adres 2,5 dollarcent per maand waard. Reageerde u in de laatste maand nog op de wanhopige oproepen van papa Schiavo, dan levert uw naam en emailadres het vijfvoudige op.

Nou, dat geeft een goed gevoel, toch?

Matthäus Passion

Vrijdag 01 April 2005 om 10:22

Bach, de grote Bach

Op Palmpasen vond in Tivoli een bijzondere 'multimediale' uitvoering plaats van de Matthäus Passion. De registratie is nu integraal online te bekijken.

Chick

Vrijdag 01 April 2005 om 08:47

Broer Jochum (ondertussen voorzien van een echt fotolog, inclusief RSS) schiet met z'n D70 de ene na de andere prachtplaat tijdens zijn struintochten door de Frieschschsche natuur. Reigers, adders, parende kikkers, een kwikstaartje - en een kwartel die uit het ei komt. En 't is nog niet eens mei!