Accidental Art

Zaterdag 27 November 2004 om 23:40

Klik groot!

Blog Torrent

Zaterdag 27 November 2004 om 20:03

Wellicht is dit de oplossing voor het Podcasting distributieprobleem dat ik eerder aansneed. De naam BlogTorrent lijkt slim gekozen om mee te kunnen liften op twee hypes: BlogTorrent heeft echter weinig met blogs te maken, maar des te meer met torrents. De applicatie (nog een tikje buggie) omvat een serverdeel - de tracker - en een upload client. Met die client (alleen voor Windows tot nu toe) kun je een bestand versleutelen en "uploaden", waarna het als .torrent en als 'easy download' op de trackerpagina verschijnt. De .torrent is precies wat de naam doet vermoeden: een torrent file van een paar kilobyte, op basis waarvan een willekeurige BitTorrent client het 'echte' bestand (vaak vele megabytes groot) kan ophalen. De 'easy download' is in feite hetzelfde .torrent bestand, maar nu verpakt in een eigen BitTorrent client (een .exe) die zichzelf automatisch installeert, het aangegeven 'echte' bestand ophaalt en het direct verder distribueert.


Zoals gezegd is het allemaal nog verre van stabiel, maar mocht u behoefte hebben aan een zuchtje avontuur, voelt u zich dan vrij wat te experimenteren met de BlogTorrent pagina van Kole's Queeste. U krijgt geen garanties, noch van mij noch van de makers van BlogTorrent. 't Is immers bleeding edge technology, er zitten nog wat rafelige randjes aan. Pleistertjes in de buurt en spelen maar, dus. Ten overvloede wijs ik u er op dat als u iets uploadt, u zelf online dient te blijven als eerste seeder - tenminste tot het moment dat er een redelijke 'seeder base' is van bezoekers die uw bestand hebben opgehaald en beschikbaar houden. Wat redelijk is, is aan u. Dit is inherent aan de BitTorrent P2P technologie.


Twee opmerkingen ten slotte: mocht u al een favoriete BitTorrent client hebben geïnstalleerd op uw systeem, kies dan niet voor een 'easy download'. De BlogTorrent client koppelt namelijk alle .torrent files automatisch aan zichzelf, en als uw huidige client goed bevalt is dat iets dat u niet zult willen. Daarnaast het vriendelijke verzoek bij uw testjes rekening te houden met de identiteit van Kole's Queeste. Enjoy.

Zaterdag klusdag

Vrijdag 26 November 2004 om 23:52

Appeltje eitje, toch? ;-)

Freak out!

Vrijdag 26 November 2004 om 12:47

Het is vrijdagmiddag, dus gooi je haar los met dit punk soundboard! (via Sargasso)

Nutteloze kennis

Donderdag 25 November 2004 om 10:27

Want waarom nog de 100 dingen die elke man moet weten uit het hoofd leren als ze gewoon online staan?

Quotes400

Dinsdag 23 November 2004 om 14:26

I think it pisses God off when you walk by the color purple in a field and don't notice it.

(Margaret Avery in Spielbergs 'The Color Purple')


En nog 399 andere filmquotes. Spekkie voor het bekkie van de filmfan!

Be Honest. You've Always Wanted A Rollei.

Maandag 22 November 2004 om 16:50


M'n verstand roept om het hardst: 2 megapixel slechts? Fixed lensje, 9 millimeter? Nodeloos dik, een volstrekt overbodige slinger, rare maat - je bent gek!


Maar m'n gevoel overstemt die schreeuwlelijkerd en fluistert zachtjes: de visuele rust van het vierkante formaat, eindelijk - eindelijk! Een f2.8 Rollei-lensje met 5 elementen. Zoekerschacht opklappen, fluisterstil schieten vanaf je heup, een zwengel aan de slinger en door naar de volgende fantastische shot. Spontane foto's, oogcontact met je onderwerp, geen mogelijkheid je te verschuilen achter je camera. Fotografie.


M'n gedachten dwalen af naar m'n eerste baan, als fotograaf. Ik ruik het leer van de Rollei van m'n eerste baas, Harry Blanken. Ik herinner me het bruidspaar dat achteraf benauwd kwam vragen wat er aan de hand was, waarom ik toch geen foto's had genomen. Dankzij m'n gympen hadden ze niet gehoord dat ik vlak achter ze had gestaan toen ze elkaar het ja-woord gaven, en de camera had me niet verraden.


Ja, ik wil.

You're not...

Maandag 22 November 2004 om 16:01

... a !

Devil Dogs

Maandag 22 November 2004 om 12:07

Een open brief van de journalist die vorige week filmde hoe een US Marine een gewonde Irakees een kogel door het hoofd joeg: "Well he's dead now..."

Dank aan Sargasso voor de pointer.


Terzijde: de filmer blijkt Kevin Sites te zijn, de reporter die begin vorig jaar in de problemen kwam toen opdrachtgever CNN de meerwaarde van een weblog niet inzag en eiste dat hij z'n blog afsloot.

“CNN.com prefers to take a more structured approach to presenting the news. We do not blog."

(zie het artikel in OJR)

Kevin gaf gehoor aan dat verzoek, maar toen hij in oktober 2003 opnieuw naar Irak vertrok, ditmaal voor MSNBC, kreeg hij van hen toestemming een persoonlijk blog op eigen titel bij te houden. Daarmee heeft hij nu het perfecte vehikel om zijn volledige verhaal te vertellen, onafhankelijk, zonder tussenkomst van een redactie en niet gehinderd door de beperking in zendtijd die een medium als TV nu eenmaal kenmerkt.


Wie riep hier ook alweer dat weblogs geen journalistiek zijn?

De Digitale Journalist

Vrijdag 19 November 2004 om 17:21

Erik van Heeswijk gaat verder waar de discussie over weblogs gisteravond stokte. Goed!

Non-nieuws

Vrijdag 19 November 2004 om 15:04

Greenpeace blokkeert ingang Hewlett-Packard Utrecht, kopt nu.nl. Ook de radio brengt het 'nieuws' als ware het een happening van betekenis. Nu kijken we hier uit op het hoofdkantoor van HP en ik kan u verzekeren: het stelt niks voor. Een busje dwars over de weg (zie voorgrond

), wat dozen voor de deur en dat is het dan. Of beter: dat was het dan, want de 'actie' is al weer voorbij.

Weblogs en journalistiek

Vrijdag 19 November 2004 om 11:49

Donderdag tekende zich tijdens de discussieavond van de sectie Internet van de NVJ opnieuw de tweedeling af die me al eerder was opgevallen, jaren geleden, toen ik voor het eerst een avond van de sectie bijwoonde. Aan de ene kant is daar de eerbiedwaardige Nederlandse Vereniging van Journalisten, waaraan 'echte journalisten' een percentage van hun jaarinkomen afdragen om te waken over hoogstaande journalistieke thema's als de persvrijheid, het principe van hoor en wederhoor, het journalistieke verschoningsrecht - allemaal echte en relevante onderwerpen. Aan de andere kant is er het internet, waar Jan en alleman z'n eigen weblogje kan bijhouden en z'n eigen kijk op de werkelijkheid kan geven, ongehinderd door journalistieke mores maar gelezen door een duizendkoppig publiek.

The real war did not start yet

Vrijdag 19 November 2004 om 11:34

For me, I see that the real war did not start yet. I said these things one year ago, when everything was just like they'd come. I said: the real war did not start yet. (...)


For Iraqi's, I think most of them already lost faith in what is happening. Some of them are still having faith in their religious leaders like Sistani, who is like, you know, having some believe in the elections. And others have lost faith completely. For me, I see the elections as just a repetition of the Algerian crises, that started a long civil war and destruction after the election, because the election was aborted in the day that the American forces decided to attack Fellujah and disclude all the western and east and central part of Iraq from the upcoming election. It will cause other people to come to the authority, and it will cause other people that are outside this authority to fight against it. And this will start for sure internal clashes inside Iraq, the thing that no-one of us wants to be with soon.

Weblogger Raed Jarrar was gisteravond te gast bij de sectie Internet van de NVJ. Froukje Santing bevroeg hem over de situatie in Irak, zijn motivatie om samen met Salam Pax een weblog bij te houden en zijn visie op de rol van weblogs in de informatievoorziening van de mensen binnen en buiten Irak. Raed schat dat 99% van zijn lezers van buiten Irak komt, om de simpele reden dat de zeer gebrekkige kwaliteit van de stroomvoorziening en communicatielijnen binnen Irak het voor de gewone burger praktisch onmogelijk maken zijn weblog te lezen. Een dappere man, die zich niets aantrekt van de dreiging en 'gewoon' doet wat hij denkt te moeten doen: zijn persoonlijke weblog bijhouden voor zijn familie en vrienden.

Supersize Your TV

Maandag 15 November 2004 om 10:20

Tom's Hardware Guide laat zien hoe je met een oud TFT scherm en een klassieke overhead projector een prachtige beamer in elkaar knutselt!

Ja, zet u 'm daar maar neer...

Zaterdag 13 November 2004 om 18:43

klik voor volle omvang

De zwarte Golf was me al eerder opgevallen. We stonden te wachten voor de verkeerslichten om rechtdoor te rijden, en hij passeerde ons rechts op de rijbaan voor het verkeer dat de ring wil opdraaien. Hij reed met het overige verkeer mee de bocht in, maar schoot toen onverhoeds de baan voor rechtdoor op om even later voor het volgende verkeerslicht tot staan te komen. 'Wat 'n aso,' zei ik tegen Joëlle, 'laten we daar maar uit de buurt blijven.'


Ons verkeerslicht sprong op groen en we reden door naar het volgende verkeerslicht, dat aansluitend groen kreeg. De Golf gaf gas, maar omdat ik al vaart had liep ik snel op 'm in. Toen ik bijna naast 'm reed, slingerde hij opeens naar links, mijn baan op. Ik trapte op de rem en voelde de Volvo uitbreken op het natte wegdek. Geschrokken stuurde de Golf weer terug naar zijn baan, maar voor mij was het al te laat. De achterkant zwiepte naar rechts, hard tegenstuur naar rechts om de wielen weer in het verlengde van de weg te krijgen, zwiep naar links, weer hard tegenstuur, opnieuw naar rechts - en nu viel er niks meer te sturen.

Ben jij ook zo bang?

Donderdag 11 November 2004 om 13:33

De mevrouw die me dit vraagt, terwijl ik m'n boodschappen op de lopende band leg van de kassa in de supermarkt, kijkt me meer dan vragend aan..., bijna dwingend, alsof mijn antwoord heel belangrijk is voor haar.


Het overvalt me en ik moet de vraag even op me in laten werken, en ga door met m'n boodschappen uit het winkelwagentje op de band te leggen. En ondertussen gaan m'n gedachten razendsnel.


Wat eerst nog ver van m'n bed leek is vandaag wel heel dichtbij gekomen door de brandstichting in de Moskee, niet zover bij me vandaan. De Moskee waar m'n buurman elke avond naartoe gaat nu het Ramadan is..., en waar hij anders elke vrijdag en zaterdag naar toe gaat.


(Lees meer...)

Kristallnacht

Donderdag 11 November 2004 om 12:09

Amersfoort, Boxmeer, Breda, Eindhoven, Groningen, Heerenveen, Huizen, IJsselstein, Rotterdam, Uden, Utrecht...

FireFox 1.0

Dinsdag 09 November 2004 om 10:29

Eindelijk, daar is-tie dan: de eerste officiële release van Firefox, de 'bleeding edge' browser van het Mozilla kamp. Installeren of upgraden is een eitje. Zo'n 15% van de internetters heeft in het recente verleden al eens een 'pre-release' versie geïnstalleerd - en wie 'm eenmaal gebruikt wil nooit meer terug. De zojuist uitgebrachte versie 1 is stabiel, gebruiksvriendelijk, bloedsnel en vrijwel bugvrij. Dit is het moment om Internet Explorer definitief aan de wilgen te hangen! Eindelijk verlost van alle inbraak methodes, nieuwe virussen die die gaten misbruiken en de bijna wekelijkse reparatie werkzaamheden met nieuwe patches om al die ellende weer de kop in te drukken. Voor uw eigen veiligheid en die van het Internet in het algemeen: switch! Enige nadeel is dat de Mozilla site vrijwel onbereikbaar is vanwege de drukte. Daarom treft u hier de mac-versie als complete download (.dmg, 8.6 MB) en de bittorrent files voor windows en linux.

Uit de schaduw

Dinsdag 09 November 2004 om 10:11

Vanavond op Nederland 1, 22:30 - documentaire over Christen-homo's. Vanmorgen zag ik bij Goedemorgen Nederland een van de makers en een eindredacteur. Hun verhaal klonk gebalanceerd: dat maakte me erg nieuwsgierig naar deze docu.

Bush is hiring...

Zaterdag 06 November 2004 om 11:11

... 'right-wing evangelicals'

Kijk, dat verklaart een hoop...

Vrijdag 05 November 2004 om 17:40

klik voor de lijst

Klik op de banner voor een veelzeggend lijstje (of klik hier voor de html-versie)

Vrije woord wordt begrensd door fatsoen

Vrijdag 05 November 2004 om 09:36

Als je erg juridisch denkt en als het jezelf niet betreft dan stel je nuchter en afstandelijk vast dat de rechter wel zal uitmaken waar de grens van de vrije meningsuiting ligt. (...) Je kunt ook de menselijke weg inslaan en het eerste filter tegen woordmisbruik bij jezelf leggen. Dat betekent dat je als bewuste en respectvolle burger het recht van het vrije woord zo interpreteert en hanteert dat andersdenkende Nederlanders niet belachelijk worden gemaakt.

Citaat uit een schrijven van Rabbijn Evers in de Trouw van vanmorgen. Helaas niet online vanwege werkzaamheden aan de podiumpagina: daarom heb ik het maar even voor u gescand.

Brief Rabbijn Evers (PDF) Brief Rabbijn Evers (PDF)

Kerry won. . .

Donderdag 04 November 2004 om 20:09

Althans, dat stelt Greg Palast, en niet zonder reden.

Projectie

Donderdag 04 November 2004 om 18:01

Nou goed dan, even wat luchtiger nieuws. Wat dacht u van een mini video projector in uw GSM?

Arafat overleden?

Donderdag 04 November 2004 om 17:50

De Israëlische TV zegt van wel, gebaseerd op Franse bronnen. Het ziekenhuis ontkent.

Minder stil protest

Donderdag 04 November 2004 om 10:46

klik leesbaar

klik leesbaar

CNN's stille protest

Donderdag 04 November 2004 om 09:40

Klik leesbaar!

Live from CNN

Van Gogh

Woensdag 03 November 2004 om 17:08

Zojuist gepubliceerd: de brief die de ministers Remkes (BZK) en Donner (Justitie) gisteravond aan de Tweede Kamer stuurden. Een beheerste toon, weloverwogen, zorgvuldig 'samenbindend' geformuleerd. In schril contrast: de laatste column van Theo van Gogh in de Metro:

Even geen vanillevla

Woensdag 03 November 2004 om 11:37

De moord op Theo van Gogh is wat het is: een moord gepleegd door een idioot die het niet kon verkroppen dat Van Gogh beter gehoord werd dan hijzelf.

Zie Walter's posting. Hear, hear. Niets aan toe te voegen, voor nu.

Lingerie: goed voor u

Woensdag 03 November 2004 om 11:27

Innovatief ondergoed gemaakt van een vezel die vitamine E en C bevat. De vitamines worden via contact met de huid doorgegeven en gaan dertig wasbeurten mee.

Lies, Big Lies and Statistics?

Dinsdag 02 November 2004 om 14:06

Professor Sam Wang van de Princeton University vat het kernachtig samen:

If Kerry wins Pennsylvania, Florida and Ohio, he will win. If he wins only Pennsylvania, he will lose. If he wins Pennsylvania and one of Ohio or Florida, the final result will depend on Wisconsin, Minnesota, Iowa and New Mexico.

Aan die boude uitspraak (die impliceert dat we even na middernacht weten wie de nieuwe president wordt) ging een uitgebreide studie vooraf. Wang analyseerde alle polls en het gedrag van de kiezers, liet daar zijn kennis van de statistiek op los en kwam met een gedetailleerde voorspelling.

NOS - Theo van Gogh doodgeschoten

Dinsdag 02 November 2004 om 10:11

Lees het bericht op omroep.nl, en bekijk zijn laatste video dagboek van 0605.

Don't Vote

Dinsdag 02 November 2004 om 09:21

(Don't vote) If you really want to fight in the war.

(Don't vote) If you like the way we're treating the poor.

(Don't vote) If you don't care about education.

(Don't vote) Keep the Billionaires controlling the nation.

Download de mp3 van de Billionaires for Bush website! Dank aan Adam voor de pointer.

Ervaringsdeskundige

Dinsdag 02 November 2004 om 00:56

Cartoon aangereikt door Bob

Electoral Vote Predictor

Dinsdag 02 November 2004 om 00:54

I will stay up all night election night and update the site in real time. I am NOT promising to stay up until we know who the president is. I would definitely like to go to bed sometime during the month of November.

Klare taal met een bloedserieuze knipoog, geknipt van deze uitstekende poll site.

Bonus: een bijpassende

.

World Technology Network Awards

Maandag 01 November 2004 om 17:33

Verdiende prijzen voor o.a. Dan Gillmor (media & journalism), Apple (IT hard- en software) en Skype (comm. technology). Bekijk de lijst van bedrijven en personen die u de komende jaren in de smiezen moet houden.

Sargasso

Maandag 01 November 2004 om 14:49

Nieuw tijdelijk onderkomen. GJ: 'punt-c-c, wat is dat nou voor een raar domein?' Bob: 'Dat is mijn servertje...'

Als de wereld mocht kiezen...

Maandag 01 November 2004 om 14:01


TheWorldVotes