Origami 2CD-hoesje

Woensdag 30 Juni 2004 om 11:17

Vouw een van een simpel A4-tje. Ideaal als u CD-R's op een spindel koopt!

.NET Undocumented: Tiger

Woensdag 30 Juni 2004 om 00:20

Wesner Moise kijkt met voorkennis van Longhorn naar Tiger: Tiger, which ships early next year, will provide a good preview of how Longhorn may operate.

Francisco

Maandag 28 Juni 2004 om 23:19

Gevonden via de Internetjournalist: het weblog van Francisco van Jole, die onbetaalbaar was geworden voor SmallZine.

If you can read this...

Zondag 27 Juni 2004 om 00:42

... you're to close, las ik ooit op een bumpersticker. Maar is wel heel sterk! ;-)

Jochum tekent Calvin

Zaterdag 26 Juni 2004 om 20:25

CalvinCalvin werd gisteren zes: zijn verjaardagsfeestje was tegelijk een afscheidsfeestje, want ze gaan verhuizen. Jochum is dikke maatjes met Calvin en heeft de vroege ochtend voor het feestje besteed aan het voltekenen van tientallen memoblaadjes. Deze pikten we er uit om te scannen en zo te bewaren voor later. Net als Ilia strooit Jochum zijn tekeningen zo gul rond dat we straks anders helemaal niets meer hebben dan de herinneringen ;-)

Landelijke Vergadering NGK beslist over vrouwelijke ouderlingen en predikanten

Vrijdag 25 Juni 2004 om 20:55

De Landelijke Vergadering spreekt uit, dat de conclusie dat de ambten van ouderling en predikant ook voor zusters kunnen worden opengesteld, bijbels verantwoord is.

Voorzitter ds. Willem Smouter zorgt dat de afgevaardigden het hoofd koel houdenDe Landelijke Vergadering besluit:

  • om het in de vrijheid van de plaatselijke kerken te laten om het ambt van ouderling voor zusters daadwerkelijk open te stellen
  • om het daadwerkelijk openstellen van het ambt van predikant voor zusters nog niet in de vrijheid van de kerken te laten.

Superkleuter

Donderdag 24 Juni 2004 om 16:46

Een Duits jongetje blijkt door een genetisch defect tweemaal zo grote spieren als normaal te hebben. Onderzoekers bekijken of dit defect kan worden ingezet om spierdystrofie te bestrijden - of wellicht zelfs door ouderdom veroorzaakt spierverlies.

Sun Myung Moon

Donderdag 24 Juni 2004 om 11:31

Sun Myung MoonReverend Sun Myung Moon, oprichter en leider van de Unification Church, heeft een opmerkelijk verleden. De zelfverklaarde Messias en 'True Parent' van hemel en aarde kreeg al in de jaren '60 stevige kritiek vanwege de georchestreerde massa-huwelijken en zijn hersenspoelmethodes. Ook zijn verklaring dat de holocaust de straf was voor de Joden wegens het vermoorden van de eerste 'True Parent' viel niet in goede aarde. Hij is ervan overtuigd dat hij boven de wet staat: daarom heeft hij de binnenkant van Noord Koreaanse, Zuid Koreaanse en Amerikaanse cellen al uitgebreid mogen bestuderen.

Moon, die eerder beweerde dat hij de zielen van Hitler en Stalin heeft gered en door hen is bejubeld als "de redder der mensheid, messias, wedergekomen heer en ware ouder", verklaarde recent:
I am God's ambassador, sent to earth with his full authority. I am sent to accomplish His command to save the world's six billion people, restoring them to Heaven with the original goodness in which they were created. The five great saints and many other leaders in the spirit world, including even Communist leaders such as Marx and Lenin, who committed all manner of barbarity and murders on earth, and dictators such as Hitler and Stalin, have found strength in my teachings, mended their ways and been reborn as new persons.

Nu zou je verwachten dat dit alles zelfs naar Amerikaanse maatstaven een tikje te bizar is. Maar nee: in 1996 noemde oud-president George Bush Sr. deze Sun Myung Moon doodleuk een 'visionair' - al denken sommigen dat die uitspraak meer te maken had met Moon's bijdrage van $100.000 aan Barbara Bush's huishoudgeld. Mocht u daarentegen denken dat die uitspraak het logische gevolg is van de unieke dommigheid waarop de Bush familie het patent lijkt te hebben, dan moet ik u teleurstellen. Maar liefst 81 congresleden en senatoren bezochten eind maart een bijeenkomst in een van de gebouwen van de Senaat waar Moon officieel tot messias werd gekroond. De crown-meeting werd betaald door de Washington Times Foundation (Moon is eigenaar van de Washington Times) en de International Interreligious Federation for World Peace (IIFWP, een dekmantel van Moon).

Tot nu toe zijn de Amerikaanse media niet erg onder de indruk. John Gorenfeld, freelance auteur voor o.a. Salon, The Guardian en Wired, volgt Moon kritisch op de voet.

Oranje

Donderdag 24 Juni 2004 om 09:13

Het onvoorstelbare is gebeurd. En nee, dan bedoel ik niet dat Oranje door is naar de kwartfinales. Of dat de Duitsers naar huis mogen: dat vinden ze zelf ook niet zo'n verrassing, al deed het wel pijn - vooral nu Holland door gaat. Nee, het onvoorstelbare is dat voor het eerst in huize Kole een voetbalwedstrijd is bekeken met drie in knaloranje-rood-wit-blauwe T-shirts gestoken toeschouwers op de bank. Met dank aan de vriendelijke winkeljuffrouw van Telfort, die bij de aanschaf van Joëlle's mobieltje een stapeltje T-shirts voor het hele gezin meegaf: "Na woensdag kan ik daar toch niemand meer blij mee maken..."

Sony komt met zwart projectiescherm

Woensdag 23 Juni 2004 om 16:32

Dat lijkt de optische wetten van absorptie en reflectie te tarten, maar blijkt even eenvoudig als briljant. Het scherm maakt gebruik van '': reflecterende layers met strenge rood- groen- en blauwfilters weerkaatsen het licht van de projector, een zwarte onderlaag absorbeert het omgevingslicht. WSJ

The Election and the Constitution

Woensdag 23 Juni 2004 om 15:07

The Bush Administration has promoted a highly controversial constitutional vision of the Presidency. It seeks to push the envelope of presidential power while preventing oversight by the Judicial and Legislative branches of government. This vision of the Presidency is organized around the notion that the Commander-in-Chief can do pretty much whatever he likes in time of emergency, and what constitutes an emergency is determined by the Commander-in-Chief.

Jack M. Balkin (Knight Professor of Constitutional Law and the First Amendment, Yale Law School) legt de vinger op de gevoelige plek.

DialABC

Woensdag 23 Juni 2004 om 14:41

Kijk hier welk woord verstopt zit in je telefoonnummer (bijvoorbeeld: 0900-8844 = 0900-TUIG). De site kent woordenlijsten in 10 talen, dus geef niet te snel op. Mijn GSM-nummer bleek ook als één lang woord te schrijven: dat onthoudt wel zo makkelijk!

Jamie Oliver

Woensdag 23 Juni 2004 om 12:19

De nieuwe website van 'The Naked Chef' biedt maar liefst zes RSS-feeds in de smaken Jamie's diary, Moblog, Recipes, Menus, The Juice en Shouts. Subscriben en genieten maar!

Authentic Boredom

Woensdag 23 Juni 2004 om 11:04

Cameron Moll geeft uitstekende Photoshop tips & tricks om iets oud te laten lijken, afgesloten met gastbijdragen van vier guru's.

Paul van Buitenen

Woensdag 23 Juni 2004 om 09:53

Paul van BuitenenJoelNews, sinds 1997 de beste online bron voor nieuws uit de Christelijke wereld (als God ergens bijzondere dingen aan het doen is, zit JoelNews er bovenop) verwijst naar een paar interessante interviews met Paul van Buitenen in het katholiek nieuwsblad en CVKoers. Editor-In-Chief Marc publiceerde eerder over Van Buitenen (een man die, als het aan de stemwijzer had gelegen, geen enkele stem had gekregen) op zijn eigen blog.

Sidetrack: vlak na de verkiezingen heb ik een email gestuurd naar Paul van Buitenen's Europa Transparant over de ernstige veiligheidsrisico's die kleven aan het online publiceren van NAW-gegevens in combinatie met bankrekeningnummers. Hun vond ik veel te makkelijk. Op de email die ik terugstuurde, waarin ik gedetailleerd en gedocumenteerd uiteen zette wat nu precies mijn bezwaar is, heb ik nog geen antwoord gekregen. Maar: er zijn ook geen nieuwe bankafschriften bijgekomen. Achterstallig onderhoud, publicatie on-hold vanwege intern beraad, of sindsdien geen afschriften meer ontvangen? Daar komt vast nog wel een transparant antwoord op ;-)

Site-Flavored Google Search

Dinsdag 22 Juni 2004 om 16:26

Nieuw van Google: siteflavored zoeken, oftewel de resultaten van een vanaf deze site gegeven zoekopdracht zijn toegespitst op een door mij gespecificeerd profiel van de bezoekers. Probeert u maar:

Geef God en Zijn Koninkrijk de hoogste plaats in uw leven...

Dinsdag 22 Juni 2004 om 15:14

... Hij zal dan in alles voor u zorgen. Mel Gibson heeft dit advies van Jezus vast in een gouden lijstje boven zijn bed gehangen. Dankzij TPOTC is hij de hoogste binnenkomer in de Forbes Celebrity 100, op nummer 1...

Voetbalpsychologie

Dinsdag 22 Juni 2004 om 12:19

Hehe, eindelijk een voetbalplaatje waar ik ook wat van snap.

hiPod

Dinsdag 22 Juni 2004 om 11:58

Fotograaf Isamu Sanada (51) uit Tokyo noemt het een hobby-project... maar als je zijn schitterende ontwerpen ziet, vraag je je af waarom hij niet al lang door Steve Jobs is ingelijfd. Apple, eat your heart out!

Weblogkaart

Dinsdag 22 Juni 2004 om 11:17

Reinier maakte de klikbare weblogkaart van Nederland. Heb je een weblog? Voeg 'm toe!

Bontmantel

Dinsdag 22 Juni 2004 om 10:58

Een hele echte, en zo'n mooie heb ik nog nooit gezien. Kewl!

Paul Marshall Johnson, Jr.

Zaterdag 19 Juni 2004 om 12:10

In Ryad is gisteren het onthoofde lichaam van Paul Marshall Johnson, Jr. gevonden. Volgens Saudi Arabië zijn zijn moordenaars, waaronder al-Qa'ida kopstuk Abdulaziz al-Moqrin, daarna in een vuurgevecht om het leven gekomen. Een anonieme posting op een website ontkent dat weer. De Saudi's komen met bewijs.

Waar blijft die lift toch?

Vrijdag 18 Juni 2004 om 17:54

De 89-jarige Randolph Hall uit Trinidad kon deze week voor het eerst in acht jaar weer naar buiten, nadat de lift van zijn flat eindelijk was gerepareerd...

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand...

Donderdag 17 Juni 2004 om 22:25

Klik de foto groot en biecht daarna eerlijk op:

Always look at the bright side...

Donderdag 17 Juni 2004 om 17:42

Nou goed dan, laten we er maar om lachen: de Daily Show Comedy veegt effectief de vloer aan met het rapport van het State Department over de War on Terror.

Geen banden al-Qa'ida en Saddam Hussein

Donderdag 17 Juni 2004 om 16:48

De staff van de 9-11 Commission (voluit: National Commission on Terrorist Attacks upon the United States) publiceert een bondig rapport met de titel 'Overview of the Enemy'. Het rapport geeft een gedetaileerd overzicht van de historie, organisatiestructuur en financiële en operationele onderbouwing van het al-Qa'ida netwerk. Meest opvallende 'detail'; Saddam Hussein wordt in het rapport niet genoemd als medeplichtig aan de aanslagen van 11 september, evenmin als Irak. Desgevraagd bevestigt de commissie dat er geen spoor van bewijs is dat Saddam Hussein en Osama Bin-Laden iets met elkaar uitstaande hadden. Integendeel: er is bewijs dat Irak destijds niet bereid was onderdak te bieden aan al-Qa'ida trainingskampen. Door de Amerikaans militaire activiteiten in de regio is de sfeer sindsdien zo anti-Amerikaans geworden, dat al-Qa'ida terroristen nu in Irak alle medewerking krijgen voor hun aanslagen op de VS-troepen. Met andere woorden: Bush's belangrijkste argument om Irak aan te vallen, de vermeende link met al-Qa'ida, blijkt gebakken lucht en de oorlog heeft de positie van al-Qa'ida niet verzwakt, maar versterkt. Europa wist dat al, de VN ook - maar een deel van de Amerikaanse bevolking hapt nu naar adem.

Verslag in Reading Eagle

Copyright

Donderdag 17 Juni 2004 om 15:13

Senator Orrin Hatch heeft een wetsvoorstel gedaan waarin het schrijven over een product waarmee copyright schending mogelijk zou kunnen zijn al strafbaar is - om nog maar te zwijgen over het maken van zo'n product... (meer bij EFF)

Ongeluk komt zelden alleen

Donderdag 17 Juni 2004 om 13:33

Dave Winer heeft de toorn van de moronen over zich afgeroepen. De weblogpromotor van het eerste uur bood al vier jaar lang gratis hosting voor Manila gebruikers, een software tool waarmee je op kinderlijk eenvoudige wijze een weblog kunt onderhouden. In het begin kon hij dat probleemloos aanbieden, omdat hij CEO was van Manila producent Userland Software.

Twee jaar geleden gaf hij de leiding van het bedrijf uit handen en werd fellow bij het Berkman Center for Internet & Society, Harvard Law School. Het nieuwe management van Userland begon recent te piepen dat die gratis Manila hosting niet meer paste binnen de bedrijfsstrategie: of Dave z'n hobbyklantjes niet even naar z'n eigen servers kon verplaatsen. En toen begon de ellende.

Thunderbird - Reclaim Your Inbox

Donderdag 17 Juni 2004 om 12:48

En jawel, er is ook een nieuwe release uitgebroed van Outlook killer nummer 1 (sneller, beter, vééél veiliger, conform de standaarden en OpenSource): Thunderbird

Ondertussen in de VS...

Woensdag 16 Juni 2004 om 14:15

Het zit Bush allemaal niet mee. Het State Department moest vorige week toegeven dat er in 2003 niet minder, maar juist veel meer terroristische aanslagen zijn gepleegd - so far voor het succes van de 'War on Terror'. Het Rode Kruis begint te piepen dat het nu eens afgelopen moet zijn met het ongelimiteerd vasthouden van mensen zonder ze in staat van beschuldiging te stellen, en Bush's wanhopige verzoek aan het Vaticaan om de Amerikaanse bisschoppen eens op te porren zijn campagne tegen homohuwelijken te steunen, bleek ook al niet op veel sympathie te kunnen rekenen. Vice-President Dick Cheney heeft zich in de tussentijd 'Big Time' onledig gehouden met vriendjespolitiek rondom opdrachten voor de wederopbouw van Irak: een opdracht van zo'n slordige $7 miljard ging dankzij Cheney's bemoeienis tegen interne adviezen in naar Halliburton Inc., het bedrijf dat Cheney runde voor hij VP werd.

Ook de relatie met Bush's voorgangers is problematisch. De familie van de aan Alzheimer overleden Ronald Reagan deed tevergeefs een dringend beroep op George W. om de strenge restricties op stamcelonderzoek te verlichten, zodat het onderzoek naar deze vreselijke ziekte voortgang kan vinden. Bush was 'not amused' en hield halsstarrig vast aan zijn beleid. Wel 'amused' was Bill Clinton, die tot zijn verrassing een pluim kreeg van zijn gewezen aartsvijand. Tijdens een meeting ter ere van de onthulling van officiële staatsieportretten van de Clintons bejubelde de president Bill's "incredible energy and great personal appeal." Clinton toonde "... a deep and far-ranging knowledge of public policy, a great compassion for people in need, and the forward-looking spirit that Americans like in a president", aldus Bush. Zulke lovende woorden zullen niet over hem gezegd worden, lijkt het: een groep van 26 vooraanstaande adviseurs van Republikeinse oud-presidenten Ronald Reagan en (o, horror!) Bush senior heeft het volk opgeroepen Bush jr. in de aankomende verkiezingen te wippen. Volgens hen heeft hij Amerika in een isolement gestort en dient hij zo snel mogelijk te worden vervangen - door de Democraat John Kerry. Oef.

Relatie ChristenUnie en SGP onder druk

Woensdag 16 Juni 2004 om 12:41

André Rouvoet (ChristenUnie) spreekt klare taal:

De samenwerking lijkt praktisch gezien heel weinig op te leveren. Uit SGP-onderzoek naar aanleiding van de statenverkiezingen blijkt dat zij kiezers verliezen, omdat ze met ons samenwerken, onder andere bij sommige predikanten. Wij krijgen die signalen ook: zowel lokaal als Europees stoot de samenwerking met de SGP mensen van ons af. Als blijkt dat beide partijen geen baat bij samenwerking hebben, moeten we dan wel verder gaan?

Dynamic Text Replacement: DTP'ers dream (tech alert)

Dinsdag 15 Juni 2004 om 23:11

Stewart Rosenberger introduceert op A List Apart een methode om webtekst dynamisch op te laten maken in elk gewenst lettertype: de server maakt er automagisch een plaatje van. Ondersteunt de browser van de gebruiker Javascript, dan ziet het lettertype er exact uit zoals de designer het bedoelde. Heeft de gebruiker JS uit staan, dan rendert de browser de tekst netjes volgens de stylesheet met een van de vermaledijde standaardlettertypes. Nothing gained, nothing lost.


Ergo: de methode 'degrades gracefully', geen exotische browserhacks, geen complexe aanpassingen in de code - en netjes conform de webstandaarden. Prima de luxe. Alles wat je nodig hebt is een PHP scriptje, een Javascriptje en een server met PHP 4.3 en de GD graphics library vanaf versie 1.6. Bekijk de demo.

FireFox 0.9 is uit

Dinsdag 15 Juni 2004 om 16:24

Op de officiële productpagina staat nog niets, maar hier kun je 'm downloaden - lees wel de FAQ en de Release Notes. De beste browser is zojuist nog beter geworden!

Back on track

Dinsdag 15 Juni 2004 om 16:10

Phew... waar het precies fout ging, weet ik nog niet - maar ergens tijdens de update van Pivot 1.14B2 naar 1.14.1 draaide de boel grondig in de soep. Alle postjes weg, vanaf dag 1. Toen ik de backup van vanochtend terugzette (minder handig, een incrementele backup als je alles kwijt bent...) bleek ergens een bitje te zijn omgevallen: Apache crashte op elke poging iets nieuws te publiceren, en daarna werd na elke updatepoging elke entry op de voorpagina gewist. Weird. Affijn, alles doet het weer. Zometeen eerst een nieuwe backup maken, daarna probeer ik het nog een keer.


Update: tweede poging... works like a charm. No problem whatsoever.

Zafi.B

Maandag 14 Juni 2004 om 14:55

Vanmorgen in de mail: een vriendelijke groet namens de redactie taalsite primair onderwijs, op te halen als e-card bij Postkaarten.nl. Toen ik voor de veiligheid hun site bekeek, bleek die 'groet' het Zafi.B virus - lang leve iMail op m'n Mac, die niet gevoelig is voor dit soort grappen en grollen, in tegenstelling tot Outlook (Express). Zafi.B molesteert virusscanners en firewalls, waarmee uw verdediging tegen andere boosdoeners onderuit wordt gehaald. Mocht u een softwareuitwisseldienst (Peer-to-peer) gebruiken, dan kopieert hij zich naar de gedeelde mappen onder de naam 'winamp 7.0 full_install.exe' of 'Total Commander 7.0 full_install.exe'. Een effectieve strategie: hij blijkt zich razendsnel te verspreiden. U bent dus gewaarschuwd!

De Bedriegers Bedrogen

Maandag 14 Juni 2004 om 13:35

OptixPro van Evil Eye Software, met 270.000 downloads een van de meest gebruikte tools om in andermans computer in te breken, blijkt voorzien van een achterdeur met 'masterpassword'. De auteur van de software, s13az3 (lees: Sleaze) kon met behulp van het masterpassword op zijn beurt binnendringen bij de slachtoffers van OptixPro. Sleaze moest op zijn eigen website met de billen bloot nadat derden het masterpassword van een oudere versie van de software hadden gekraakt en gepubliceerd.

Camera Works

Maandag 14 Juni 2004 om 12:31

De Washington Post publiceert drie nieuwe foto's uit Abu Ghraib. Ze komen naar verluidt uit een stapel van meer dan duizend foto's. De eerste toont hoe een naakte man word bedreigd door een militair met een hond. Op de tweede foto ligt de man op de grond, hevig bloedend uit een wond aan zijn bovenbeen. De derde foto toont hoe een breed lachende vrouw haar duim opsteekt, terwijl ze zijn wonden hecht. Het staat niet onomstotelijk vast dat de foto's een reeks gebeurtenissen weergeven, maar de man en de wonden op de foto's lijken zoveel op elkaar dat de link erg waarschijnlijk lijkt. De betrokken soldaten verklaarden dat ze met instemming van hun officieren handelden: de inzet van honden diende als legitiem hulpmiddel om gevangenen te 'overtuigen' mee te werken.


De pers in de VS reageert maar lauwtjes: de acute heiligverklaring van Ronald Reagan heeft daar nu even prioriteit.

Big and Bad

Maandag 14 Juni 2004 om 12:05

Malcolm Gladwell publiceerde een prachtig artikel (engelstalig) over passieve en actieve veiligheid en legt uit waarom bekerhouders 'absolutely crucial for safety' zijn.

Puppy Power!

Maandag 14 Juni 2004 om 11:21

Michiel sloeg aan het rekenen met Europese stemmen en zetels: Luxemburg über alles.

Mooie doopdiensten...

Maandag 14 Juni 2004 om 09:57

Gistermorgen om tien uur werd ons nichtje Hannah gedoopt, dochter van Theo en Marieke. Theo had zaterdagmiddag gevraagd of ik de doop wilde fotograferen, en dat wilde ik graag. 's Zaterdagsnachts realiseerde ik me echter dat ik om half tien in onze eigen kerk moest zijn om het kinderlied te begeleiden...

Mooie doopdienst...

Zaterdag 12 Juni 2004 om 13:16

... maar ja, ik ben natuurlijk niet meer objectief nu ds. Ter Linden hetzelfde thema koos als dit weblog: het leven als reis, als queeste, met Christoforus (zie het zegel rechtsonder) als patroon. Een stijlvolle, intieme dienst. Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria's eerste kennismaking met de kerk beviel haar zo te zien goed, al hoop ik dat het geeuwtje tijdens de doopbediening geen eerste teken van verveling was ;-)


Blij met: het appèl tot dienen en omzien naar je medemens dat ds. Ter Linden deed op de aanwezigen, waaronder onze regering, met een beroep op Mattheüs 25. De verkondiging diepte het verhaal van Christoforus uit, een verhaal dat Ter Linden genoeg kapstokken bood om zijn boodschap over te brengen. Jammer dat: Jezus Christus maar heel schoorvoetend als Heer en Zoon van God werd benoemd (eigenlijk alleen in de vaste formuleringen tijdens doop en zegen) én dat de lezing ophield bij vers 40, terwijl Jezus daar nog even doorgaat - maar dan wat minder lief. Wim Rietkerk signaleerde de trend om alleen de aangename kanten van Jezus' prediking te noemen al in 1997. Hij noemde dat 'de versuikering van het Christendom'.

Zachtjes, de hond luistert mee!

Vrijdag 11 Juni 2004 om 19:35

Border-Collie Rico blijkt in staat meer dan 200 woorden te herkennen - en, nog opvallender, nieuwe woorden zelfstandig te kunnen koppelen aan nieuwe voorwerpen. Braaf! (via BBC)

Jochum tekent Ilia

Vrijdag 11 Juni 2004 om 17:11

... zijn grooooote broer ;-)

Ray Charles, The Genius of Soul

Vrijdag 11 Juni 2004 om 15:56

Ray Charles RobinsonGisteren overleed Ray Charles. Zijn eigen website weet nog van niets (o blamage!) - daarom laat ik u ter nagedachtenis aan deze grote man graag zijn bekendste song nog maar eens horen. Charles bezong in 'Georgia On My Mind' (1961) zijn geboortegrond, Albany in Georgia. Klik hier voor een fantastische live-uitvoering uit 1978. De opnamekwaliteit is abominabel, reden waarom deze track zeer onterecht niet op het originele album verscheen. Gelukkig kwam hij later als bootleg alsnog beschikbaar. Aan u de vraag: wie is deze fenomenabele, in 1986 veel te vroeg gestorven zanger? Om u te helpen verklap ik nog dat hij samenwerkte met grootheden als Eric Clapton, Joni Mitchell, Van Morrison, Ringo Starr, Muddy Waters, Ron Wood en Neil Young. Voor wie het weet ligt eeuwige roem klaar...

At the Turn of the Tide III (of zo)

Vrijdag 11 Juni 2004 om 09:16

Even een update over de ontwikkelingen rondom werk. Met twee bedrijven in de IT- en Telecombranche ben ik in gesprek, een derde partij (een stichting voor internationale kinderhulp) haakte deze week af: "Op basis van de inhoud van cv's en begeleidend schrijven van enkele andere kandidaten, gaan wij er vooralsnog van uit dat wij uit die selectie en na afloop van nog volgende gesprekken een goede kandidaat zullen kunnen benoemen in de bovenstaande functie." Jammer dat dit traject stopt, dit werk ligt me na aan het hart en ik had graag een bijdrage geleverd. Tegelijk ben ik blij dat er voldoende belangstelling is van gekwalificeerde en betrokken kandidaten: dat is een hele goede zaak. Dinsdagochtend heb ik een gesprek bij de EO. Een hele inspirerende werkomgeving, weet ik van de bezoekjes die ik daar al eerder bracht. Hoewel ze me te 'zwaar' vinden voor wat ze zoeken, gaan we daarom toch de mogelijkheden bespreken. I'll keep you posted!

Verkiezingen EP II

Vrijdag 11 Juni 2004 om 07:51

Gisteravond met grote tevredenheid de uitslag van de verkiezingen gevolgd - dat wil zeggen, ik viel er tegen half elf middenin toen ik thuiskwam van een presentatie van Theo en Regina Jansen, die op verlof zijn van hun werk in de Filippijnen. Maar daarover later meer.


Op weg naar die presentatie heb ik gestemd, tweemaal, want Rineke had mij gemachtigd. "Wat moet ik voor je stemmen?" "Doe maar hetzelfde als jij." "Ja he, da's makkelijk! Je kunt toch zelf nadenken?" "Uhuh, maar ik weet niet te kiezen tussen SP of ET. Kies jij maar." Dat klonk bekend, maar ondertussen had ik mijn keuze al vrijwel gemaakt. Paul van Buitenen zou waarschijnlijk mijn stem krijgen, en dat vertelde ik Rineke. Ze vond het een goede keus.

Ssssst...

Donderdag 10 Juni 2004 om 13:53

Zaterdag 19 juni, 16:00 AFM!

Opnieuw grote gaten in Internet Explorer

Donderdag 10 Juni 2004 om 13:22

De beveiligingsexperts van Secunia waarschuwen voor een lek in IE, waarmee derden willekeurige programma's op uw PC kunnen starten (bijvoorbeeld format c:\) als u een malafide site bezoekt of een email opent. Om misbruik te voorkomen adviseren ze onder andere dezelfde draconische maatregelen als Microsoft's senior security program manager Michael Howard eerder voorstelde. Opvallend is echter dat nu ook Secunia als nummer 1 in het rijtje mogelijke oplossingen een stap adviseert die ik u al verschillende malen suggereerde: hang IE aan de wilgen en kies een echte browser.


Update: zojuist kreeg ik een SMS-je van de waarschuwingsdienst van het ministerie van Economische Zaken. Ze meldden dit probleem, en kwamen met dezelfde aanbeveling: kies een andere browser. Nu hebt u 't van drie kanten gehoord...

Weblog starterstip 1: registreer zelf je domeinnaam

Donderdag 10 Juni 2004 om 12:39

Maak niet de fout je eigennaam te laten registreren door je werkgever. Krijg je mot, dan ben je je weblog en domein subiet kwijt. Op de 'meest eervolle wijze', dat dan weer wel. Nou nou. Poeh.

Bless me, father, for I have sinned...

Donderdag 10 Juni 2004 om 12:15

OK, de context is duidelijk: Paus Johannes Paulus II neemt George W. Bush de biecht af, maar heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Kunt u liplezen? Onthul Bush's biechtgeheim via het reactiepaneel!

Het regent niet, het pleurt

Donderdag 10 Juni 2004 om 10:17

L-rs is creatief aan het Bush-bashen ;-)

*Reminder to Self*

Donderdag 10 Juni 2004 om 10:08

Vanmorgen in de tuin

Kijk eens naar de bloemen in het veld. Die staan daar te bloeien zonder zich druk te maken. En toch zag koning Salomo, met al zijn pracht en praal, er niet zo mooi uit als zij. Als God zo goed zorgt voor de bloemen (die vandaag in het veld staan en morgen weg zijn) zal Hij dan niet nog veel beter voor u zorgen?

Mattheüs 6

Verkiezingen EP

Donderdag 10 Juni 2004 om 08:12

De stemwijzers helpen me niet veel verder. Toch lijkt er een trend uit op te maken: de SP scoort steeds vrij hoog, m'n 'eigen' partij, de ChristenUnie, relatief laag. Maar laten we realistisch blijven - als je naar de samenstelling van het europarlement kijkt, is het vrij zinloos om een partij op z'n programma te kiezen. Van de 732 zetels die het EP na de uitbreiding van de EU groot is mag Nederland wel 27 hele zetels vullen. Daarmee sla je nog geen deuk in een pakje boter, als het op beleid maken aankomt.


Kenden we al de stemgerechtigde die zijn stem te koop aanbiedt, nu introduceert nieuwkomer Polen een partij (Samoobrona, wat 'zelfverdediging' betekent) die zijn parlementaire zetels openlijk per opbod verkoopt, zo meldt Trouw op de voorpagina. De prijs: wat de gek ervoor geeft, van een paar honderd euro tot 5000 euro per zetel. Dat lijkt me al een stuk realistischer dan de 'een maand eten voor mijn stem'-prijsstelling van Jan van de Vorst. Ook het signaal dat ervan uitgaat is duidelijk: Europa wordt niet geregeerd door haar burgers, vertegenwoordigd via politieke partijen, maar door de marktpartij met de grootste belangen - en met de grootste zak geld om z'n argumenten kracht bij te zetten. Dat hebben de Polen dan in elk geval goed begrepen.

Love

Maandag 07 Juni 2004 om 19:19

Feest in Breukelen, waar Elise en Peter elkaar het jawoord gaven in de St. Johannes de Doper kerk.

Rechtspraak en Mediation

Maandag 07 Juni 2004 om 14:44

AC is onverbloemd teleurgesteld in de rechterlijke macht: voor de zoveelste keer is de rechtzaak tussen Jamby en de Vereniging Veronica uitgesteld. De ene keer komt er op het laatste moment een 'schikkingvoorstel' dat bij nader inzien opgeklopte lucht is, de andere keer heeft de rechter belangrijkere zaken af te handelen. Iedere keer zit er weer een paar maanden tussen voor de zaak opnieuw op de rol staat, en al die tijd blijf je de ballast met je meezeulen: een roedel advocaten, rechtspersonen die in leven moeten worden gehouden, domeinnamen, the lot - om nog maar te zwijgen van de tijd die zo'n grap kost, en de ruimte die het in je hoofd inneemt.

Eolas

Maandag 07 Juni 2004 om 08:10

Dale Dougherty, internetter van het eerste uur, uitgever en directeur van O'Reilly Research, post op zijn weblog een uitstekend stuk over de Eolas patentzaak (embedded content in de browser).

Te Huur

Vrijdag 04 Juni 2004 om 17:08

Meer info / mail voor CV

Roken is ongezond...

Vrijdag 04 Juni 2004 om 12:37

... en in een Ferrari 355 Spider de macho uithangen ook ;-)

De waan van de dag

Vrijdag 04 Juni 2004 om 11:46

Een overzicht van de sterkste stijgers en dalers in de Google zoekopdrachten van de maand mei: Lynndie England en Nick Berg worden weer ingeruild voor Shrek 2 en The Bachelor.

Google Zeitgeist

Hoog zwaartepunt leidt tot hoge boete

Vrijdag 04 Juni 2004 om 10:51

Ford ExplorerEen jury in San Diego heeft Ford gisteren veroordeeld tot een strafbetaling van $246 miljoen, bovenop een schadeloosstelling van $123 miljoen. De 'gelukkige' is Benetta Buell-Wilson, die in 2002 meerdere keren over de kop sloeg na een iets te fors uitgevallen uitwijkmanoeuvre in haar Ford Explorer (modeljaar 1997). Het dak van de auto bleek niet bestand tegen die krachten en 'verfrommelde als papier', waarbij de rug van de vrouw brak en zij aan beide benen blijvend verlamd raakte. Ford verweerde dat ze de vorige 13 (!) rechtzaken over de vermeende onveiligheid van de Explorer allemaal had gewonnen, omdat de Explorer aan alle wettelijke voorschriften voldoet. De jury luisterde echter naar de advocaten van het slachtoffer, die aantoonden dat Ford's interne adviseurs al in de designfase hadden gewezen op de smalle wielbasis, het hoge zwaartepunt en het zwakke dak, maar dat deze bezwaren door het bedrijf waren genegeerd.


Een opmerkelijke redenering van de jury, omdat hiermee de bestaande - zeer zorgvuldig bepaalde - wettelijke voorschriften en passant als ontoereikend terzijde worden geschoven. Het slachtoffer bood aan $100 miljoen van de strafbetaling te laten zitten als Ford de verkochte modellen terug zou roepen voor aanpassingen. Dat zijn er echter meer dan 5 miljoen...


Ford gaat in beroep.

Mac SE

Donderdag 03 Juni 2004 om 18:11

He-le-maal überkewl: een Mac SE, nagebouwd in Flash! Heimwee! Ik zal m'n oude SE toch nog eens aanslingeren ;-)

Rabobank komt met Internet portemonnee

Donderdag 03 Juni 2004 om 16:18

De Rabobank introduceert een nieuwe dienst met de naam MiniTix. Daarmee kun je als internetter een online portemonnee beheren, een soort online chipknip. De bank belooft "gratis, eenvoudig en veilig betalen op internet". Een eerste impressie.


Het mailtje met de uitnodiging me in te schrijven bij MiniTix ploft op de digitale deurmat. De afzender is een adres op het domein fr.rabobank.nl, maar alle linkjes in de HTML-email verwijzen naar vedm.net pagina's. Een .net domein voor een Rabobank mailing? En die veDM klinkt als DirectMarketing... Even checken. Simpelweg www.vedm.net in de adresbalk typen levert een foutmelding op: er staat geen indexpagina op dat adres. Mijn wantrouwen groeit. Een emailafzender kun je spoofen, en een logo van de Rabobank in een email plakken kan elke kruimeldief - dus eerst maar eens Internic raadplegen. Die meldt dat het domein vedm.net is geregistreerd door het Deense bedrijf Ascio Technologies.

Patriot Act in actie

Donderdag 03 Juni 2004 om 15:37

overviewJoe Previtera, een 21-jarige student uit Boston, is gearresteerd toen hij naast de ingang van het Army Forces Recruiting Center in Boston op een sinaasappelkistje ging staan, zijn armen gespreid en gehuld in een zwarte cape - net als de beruchte foto van de Iraakse krijgsgevangene. Hij zal worden vervolgd wegens "disturbing the peace (...) making a false bomb threat and using a hoax device". Lees het verslag bij Indymedia Boston. (via JD)

Holland

Donderdag 03 Juni 2004 om 12:41Tien Geboden - Arjan Erkel

Donderdag 03 Juni 2004 om 12:15

Kennelijk is de koran toch een belangrijker boek dan ik had gedacht. Ik ben meer over de islam te weten gekomen. De God van mijn ontvoerders is niet mijn vijand geworden.

Arjan Visser interviewt Arjan Erkel voor de Trouw serie Tien Geboden (gratis registratie verplicht)

Kattenkwaad

Woensdag 02 Juni 2004 om 19:57

Volgens Bob heeft elke weblogger een kat. Wij niet. Wij lachen om katten ;-)