Come, Holy Spirit

Maandag 31 Mei 2004 om 11:51

Fraai staaltje bibliodrama bij Marc ;-)

Actiefoto

Vrijdag 28 Mei 2004 om 14:01

(meer foto's van ons hemelvaartsweekend volgen later, echt waar ;-)

... een bruisende stad

Vrijdag 28 Mei 2004 om 12:09

Eenmaal raden waar uw razende reporter gisteren uithing. Inderdaad, in Brussel, stad van Jacques Brel, de metropool waarop Leopold II zo'n duidelijk stempel drukte met z'n voorliefde voor groots en meeslepend, met brede symmetrische lanen, de enige stad waar een project als het bouwen van Van Huffel's neobyzantijnse Basiliek van het Heilig Hart nog tot in de jaren zestig van de vorige eeuw mogelijk was. Bovenstaand plaatje toont uiteraard het Atomium (plaatje, info), gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1958. Het daarvan overgebleven tentoonstellingspark, de Brusselse Expo, is net als de rest van de stad bijna megalomaan van opzet maar heeft in elk geval meer allure dan onze hoofdstedelijke RAI... Ik was er voor zaken: in Hal 5 van de Expo presenteerde de IT- en Telecombranche zich tijdens de TelecomcITy.

En, Gert Jan, was het wat? Nee, niet echt. Weinig innovatie, vooral veel meer van hetzelfde. VoIP, IVR-systemen, gateways, bluetooth gadgets, we hebben het allemaal al eens gezien. En als er iets echt 'kewl' is (leuke demo bij Sun!), dan is een ander er als de kippen bij om het na te apen. Vijf jaar geleden was dat anders: de expo was toen nog een bruisend evenement, om Jacques te parafraseren. Maar: de cowboys lijken verdwenen, de consolidatieslag voorbij. Met een realistisch aanbod diensten en bijpassende prijzen is de branche weer klaar voor serieuze zaken. Zullen we dat dan maar winst noemen?

Gezonde vrouw kijkt zich mooi

Vrijdag 28 Mei 2004 om 10:56

Leuk onderzoek, dat een oude wijsheid bevestigt: het is maar net hoe je het bekijkt.

Studie van Anita Jansen

Who's afraid of who...

Vrijdag 28 Mei 2004 om 10:15

Vanmorgen had Colder het op z'n heupen. Zodra we het uitlaatgebiedje inliepen begon hij als een gek aan de lijn te trekken. Honderd meter verderop liep een klein hondje met z'n bazin, een indische mevrouw, klein van stuk en net over de zestig. We komen ze wel vaker tegen en groeten elkaar in het voorbijgaan, maar nu leek Colder geobsedeerd door het hondje. De lijn stond strakgespannen, ik stond stokstijf stil en Colder leek stokdoof voor mijn commando's. Na een minuut besloot ik dat het welletjes was, greep 'm in zijn nekvel en maakte rechtsomkeerts. Net op dat moment passeerde het vrouwtje. "Waarom doe je dat nou?", vroeg ze. Ik legde uit dat hij aan het puberen is, hard trekt en hoort te luisteren. "Nee," zei ze, "ik weet het wel. Je bent bang voor me."

Windows vs. Mac vs. Linux

Woensdag 26 Mei 2004 om 18:13

The Mac is a Harsh Mistress... and Linux is your psychotic ex ;-)

Scripturelets

Woensdag 26 Mei 2004 om 16:36

Compacte flashanimaties met een bijbelse boodschap.

constanthope.org

At the Turn of the Tide II

Dinsdag 25 Mei 2004 om 16:00

De bottomline: gedreven, energieke en ervaren peoplemanager, communicatief, commercieel, technisch vaardig, met ruime kennis van internet, contentmanagement en aanpalende gebieden, zoekt nieuwe uitdaging.

wap

Maandag 24 Mei 2004 om 10:48

Deze posting komt uit mijn telefoon!


(uitleg:Ik wilde graag posten via email, vanaf m'n mobiele telefoon. Mobloggen. Na enkele vergeefse pogingen schoot Lijn te hulp. Ze heeft diep nagedacht en noest aan de ProcMail rule gesleuteld, maar desondanks struikelt op de een of andere wijze ergens tussen mobloggateway en mijn Pivot installatie iedere posting uit m'n Siemens S55 over diens onhebbelijke gewoonte standaard een 0A (linefeed) te gebruiken in plaats van een 0D (carriage return). Siemens had nog niet eerder gehoord dat zulks problemen opleverde, en verwacht niet dat het in een nabije firmwareversie verbeterd zal worden. Ik had me er al snikkend bij neergelegd dat mobloggen er voor mij niet in zou zitten - en toen las ik opeens over het bestaan van een minilog functie in Pivot, geschikt voor WAP. En jawel, eerste poging raak. Hurray!)

Baja Beach Club implanteert chip bij vaste bezoekers

Dinsdag 18 Mei 2004 om 15:33

VeriChipZodra de bezoeker door het detectiepoortje stapt, wordt hij herkend als VIP-gast van de club. Niet alleen zijn of haar identiteit is bekend, maar ook de kredietlimiet: consumpties worden automatisch afgerekend. De directeur van de Baja Beach Club, Conrad Chase, lijkt het een volstrekt normale stap te vinden, volledig in lijn met de bedrijfsfilosofie van originaliteit en gemak door technologische innovatie. Volgens hem past deze ontwikkeling moeiteloos in de huidige trend van tattoos, piercings en 'cosmetische' implantaten. En passant meldt Chase dat de gebruikte chip van VeriChip niet alleen voor zijn club te gebruiken is, maar moet worden gezien als een wereldwijd bruikbaar identificatiemiddel dat het uiteindelijk overbodig zal maken nog een paspoort of rijbewijs bij je te dragen. In bars, op vliegvelden, in het voetbalstadion, op je werk - overal ben je door een scanner op afstand te identificeren. Zou het toeval zijn dat de eerste VIP's die deze chip lieten implanteren oud-deelnemers van de Spaanse Big Brother waren? Visioenen van Johannes doemen op in m'n hoofd...


De club verwacht dat het de nieuwste rage wordt: wil je er helemaal bij horen, dan moet je je laten chippen. Overigens vertelde de vriendelijke dame van de Baja Beach Club die ik belde om de berichten te verifiëren, dat ze deze technologie in Nederland voorlopig nog niet gaan toepassen. Da's nou sneu voor onze hond, Colder. Hij is als enige bij ons in huis gechipt - heeft ie er nog geen voordeel van.

(Webwereld via Dave en Eef)

Nick Berg's Killing

Dinsdag 18 Mei 2004 om 13:01

Kuro5hin.org vat de stortvloed aan twijfels nog eens samen: 50 Fishy Circumstances, Contradictory Claims, and Videotape Anomalies

Skateboarding Bulldog

Maandag 17 Mei 2004 om 18:59

Coooool! Zie deze en deze video's (meer hier).

GODfashion

Maandag 17 Mei 2004 om 16:17

Zendtijd voor de Kerken nam een dienst op: bekijk! En: lees het artikel van de EO over GODfashion.

Willem Endstra neergeschoten

Maandag 17 Mei 2004 om 13:08

Endstra ontkende stelselmatig betrokken te zijn bij witwaspraktijken, maar werd door Quote op z'n huid gezeten. Hij spande een rechtzaak aan tegen de publicatie van zijn portret bij zijn naam in de Quote 500, omdat hij ontvoering, afpersing 'of erger' vreesde. Gisteren verscheen hij op TV bij Harry Mens in Business Class.


Update: Business News Radio rept in eerste instantie van 'geliquideerd', maar corrigeert dat na drie minuten in 'neergeschoten'. Er is namelijk onduidelijkheid over de gevolgen van de aanslag: een van Endstra's advocaten zegt op gezag van omstanders dat hij ter plekke is overleden, de politie ontkent dat. Update 14:00 de politie meldt nu ook dat Endstra is overleden.

Amalia

Vrijdag 14 Mei 2004 om 08:48

Leuke beelden van Willem-Alexander, Maxima en Amalia. M'n Spaans is erg roestig, maar Maxima's lieve woordjes tegen Amalia snap je zo ook wel: "Quien es la cuquita linda de Mama? Y entonces que dice la gordita linda de Mama? Te gusta estar de paseo aca en el jardin de Mama?" (Wie is mama's mooie meisje? En wat zegt mamma's lieve dikkertje dan? Heb je zin om in de tuin te wandelen met mama?). Ook heel schattig zijn de beelden waarin ze samen 'klap eens in je handjes, blij blij blij' zingen. De digitale camera van deze trotse ouders is gestolen en de beelden worden nu te koop aangeboden aan roddelbladen - maar dat zal niet veel opleveren, aangezien ze ook vrij beschikbaar zijn op Internet. Desondanks behandelt de RVD ze als staatsgeheim.

The psychology behind abusive behavior

Woensdag 12 Mei 2004 om 18:18

Margaret Warner (PBS News) interviewt vooraanstaande psychologen over het gedrag van de MP's in Abu Ghraib. Boeiend! Luister of lees.

Transfer real sovereignty

Woensdag 12 Mei 2004 om 18:03

Occupying armies have responsibilities, not rights. Their primary responsibility is to withdraw as quickly and expeditiously as possible, in a manner determined by the occupied population.

Noam Chomsky

Benzine weer fors duurder

Woensdag 12 Mei 2004 om 17:36

Precies, daar draait die hele oorlog om!

Nu.nl • Lalo Alcaraz

Moblogs uit Irak

Woensdag 12 Mei 2004 om 16:20

ExplosieDONT PLAY WITH MATCHES IN IRAQ... LOL... this is what happens when you shoot at something and don't realize there is explosives there... oh well, live and learn. That little dot next to the fire is a huge 18 wheel semi truck... just to put things in perspective. (ItalyJumper, 11 mei 7:13:15 PM)


Sommige militairen in Irak publiceren foto's en tekst rechtstreeks vanaf hun mobiele telefoon ('mobloggen') op online communities als Yafro. Jonge jongens en meiden, soms macho's, overdreven stoer, soms verbaasd over wat ze zien, soms met heimwee... Een goede startplek is dit lijstje van 20 mobloggers. (via JD)

Staatsgeheim

Woensdag 12 Mei 2004 om 14:17

Heeeee.... Ambroos is weer terug. Reageren werkt nog niet, maar dat komt vast ook wel weer.

www.staatsgeheim.com

Nick Berg

Woensdag 12 Mei 2004 om 11:27

Vijf gemaskerde mannen vermoorden de Amerikaanse telecomspecialist Nick Berg en verspreiden de beelden via Internet. Ik ga die beelden hier niet linken - verdere verspreiding leidt tot weinig goeds, vrees ik. Als we de titel van het filmpje mogen geloven is de moordenaar Abu Musab al-Zarqawi (echte naam: Ahmad Fadhil al-Khalayleh), volgens de VS een vazal van Bin Laden, volgens Europa juist leider van een concurrerende groep - in elk geval een gezochte terrorist die verantwoordelijk is voor onder meer de bomaanslag in Casablanca en het bloedbad onder de Shiiten in Najaf, dat hij samen met bondgenoot Moqtada al-Sadr aanrichtte. Geen doetje. Maar waarom dan een bivakmuts dragen, als je tegelijkertijd je naam prijsgeeft om een statement te maken terwijl de die bij die naam hoort wijd en zijd bekend is?

Command influence

Dinsdag 11 Mei 2004 om 16:06

Donald Sensing, Methodist predikant, voormalig 'field artillery officer' en gelauwerd veteraan uit de eerste Golfoorlog legt uit waarom de berechting van de MP's uit de Abu Ghraib gevangenis nog wel eens problematisch kan worden. En dankzij de American Servicemembers Protection Act heeft de internationale gemeenschap verder het nakijken. Zouden de Amerikanen het nu zelf ook gaan zien? Een land met een minister van defensie die eerst glashard ontkent dat er gemarteld word, en als er dankzij de foto's geen ontkennen meer aan is roept dat het om een incident gaat... waarna blijkt dat de man al vele maanden geleden van verschillende organisaties en personen in geuren en kleuren heeft gehoord wat er speelde, en dat het beslist geen incident maar standaard praktijk was... die vervolgens rustig aan mag blijven - sterker nog, die door zijn president de hemel in wordt geprezen: "You are doing a superb job." Amerika is hard op weg 's werelds grootste schurkenstaat te worden. Shame!

One Hand Clapping

Google Blog

Dinsdag 11 Mei 2004 om 11:31

Kijk kijk, daar is Google met het GoogleBlog. Benieuwd wat het wordt. Een keuze is alvast helder: ze ondersteunen alleen Atom, geen RSS. Hmmm. M'n standaard RSS reader kan daar niet mee overweg, maar FireFox en z'n RSS plugin draaien er de hand niet voor om. En zo hoort het.

Googleblog

Opsporing verzocht

Maandag 10 Mei 2004 om 10:20

Voortaan wekelijks op de Tiscali website: een opsporingsbericht, in samenwerking met het OM en de politie. Volgens Rieke Samson-Geerlings, hoofdofficier van justitie in Utrecht, sluit de mogelijkheid om een wekelijks opsporingsbericht op de internetpagina van Tiscali te plaatsen goed aan bij de wens om zoveel mogelijk gericht een doelgroep te benaderen. 'De vraag voor politie en OM is niet langer alleen: zetten we het opsporingsmiddel in, maar ook binnen welke doelgroep denken wij de meeste bruikbare tips te krijgen. Het eerste bericht gaat over een overval op een videotheek door een groep van vijf daders, vier negroide types en een jongen met een Marokkaans uiterlijk, 20-22 jaar, donker blauwe jogging(stof) vest met capuchon, dreadlocks tot boven de oren en gebreid zwart mutsje op. Als dit bericht 'doelgroepgericht' wordt verspreid, dan heeft het OM een tamelijk verwrongen beeld van de Tiscali bezoekers...

Tiscali

Just Go...

Maandag 10 Mei 2004 om 07:42

I sometimes get emails asking me to propose solutions or make suggestions. Fine. Today's lesson: don't rape, don't torture, don't kill and get out while you can- while it still looks like you have a choice... Chaos? Civil war? Bloodshed? We'll take our chances- just take your Puppets, your tanks, your smart weapons, your dumb politicians, your lies, your empty promises, your rapists, your sadistic torturers and go.

Riverbend - Baghdad Burning

Relax!

Zondag 09 Mei 2004 om 18:19

Colder piepte zielig toen Rineke de deur achter zich sloot. Anders mag hij mee naar de kerk, dat wil zeggen - dan zit hij anderhalf uur te wachten in de auto, voor hij eruit mag om op het plein voor de Jeruzalemkerk zijn wekelijkse overdosis aandacht te scoren. Maar deze keer had ik ervoor gekozen om niet mee te gaan, en lekker te gaan wandelen. Colder mocht mee, maar nu nog niet. Eerst even m'n RSS bijlezen.


Een kwartiertje later liepen we samen over de IJsselsteinseweg. Colder had zich min of meer verzoend met de GentleLeader, een tuigje dat zijn bek dichtknijpt als hij aan de riem trekt. Trekt hij door, dan wordt zijn kop omgedraaid in de richting van de baas, waarmee de oorzaak van zijn plotselinge treklust uit beeld verdwijnt. En, primair dier als een hond is, daarmee is zijn interesse weer terug bij de baas. Die GentleLeader is niet zijn favoriet maar wel te overleven, zo leek hij te hebben besloten. Hij liep gedwee mee. Tot er een man in beeld kwam met een alpinopet en een voetenbankje.


Een voetenbankje, dat is zo'n midi-formaat hondje, de platte snuit verborgen achter lange lokken, veel te korte pootjes, de schoft twee maal breder dan hoog en ongeschikt voor enig doel - behalve dan als voetenbankje natuurlijk. We hebben er ooit eentje uit het asiel meegenomen voor een wandeling, Tinus heette hij. Alle vooroordelen die we voor dit merk konden hebben werden kernachtig samengebald in deze ene hond bevestigd. Spreekwoordelijk langharig werkschuw tuig, dat er na honderd meter demonstratief bij ging liggen. Genoeg gelopen voor vandaag. Niks voor ons. 'Voortaan lopen we jou en je soortgenoten voorbij', beloofden we hem voor we 'm terugbrachten.


Colder dacht daar anders over. Gretig sprong hij op het voetenbankje af. Een meter voor hij hem bereikte drukte ik de knop van de rollijn in en liet mijn arm meeveren, zodat hij toch nog vrij gedempt maar dessalniettemin onvermijdelijk en definitief tot stilstand kwam. Om hem te waarschuwen voor wat komen ging riep ik zijn naam, gevolgd door een vaderlijke vermaning: "Colder, relax!"


Colder voelde de lijnspanning opbouwen, de band om zijn snuit aantrekken en realiseerde zich dat z'n vrijheid beperkter was dan hij zich had ingebeeld. Uit pure frustratie rolde hij op zijn rug, poetste zijn snuit met zijn voorpoten (je kunt altijd proberen of die rare band eraf wil) en gaf de strijd op, plat op de grond en de poten gestrekt.


De man met de alpinopet zei in het voorbijgaan met nauwelijks verholen bewondering: "Wow, relax, dat is nog eens een commando..."

Prijsschieten II

Zondag 09 Mei 2004 om 17:33

Vele tientallen bezoekers uit Frankrijk deze week, naar aanleiding van een posting van 19 januari over prijsschieten vanuit een Apache. Het Franse Canal Plus blijkt de beelden nu te hebben uitgezonden, en AFP wijdde er een artikel aan.

The Passion Of The Christ - het originele script

Zondag 09 Mei 2004 om 15:53

Deze week arriveerde, toch een beetje als mosterd na de maaltijd, een doos vol 'originele filmscripts'. Een uitgave van Proclama uit Doorn, opgezet (zoals de naam al doet vermoeden) als script: je kunt de hele film op de voet volgen met dit boekje op schoot, waarbij de scenes die in de bijbel staan zijn na te lezen in de (hiervoor uitstekende geschikte!) Nieuwe Bijbel Vertaling (NBV). Een belangrijk verschil met mijn eigen kanttekeningen vormt - behalve de compleetheid van Proclama's bijbelse verantwoording - de afwezigheid van de niet-bijbelse scene's in dit 'filmscript': door ze simpelweg niet te noemen ontstaat bij de lezers die de film (nog) niet gezien hebben wellicht de indruk dat de film voluit bijbels is. Geen woord over de sterke invloeden van de Rooms Katholieke traditie of Anne Emmerich: het lijkt of de samenstellers gedacht hebben: "Als het niet in dit script staat, snapt de lezer wel dat het niet bijbels is". Een missertje, denk ik, die echter ruimschoots word goedgemaakt door de uitstekende uitsmijter: een bondige maar heldere uiteenzetting over de persoon van Jezus en Zijn Liefde. Ik herken veel zinsneden van Bill Bright, oprichter van Campus Crusade for Christ - niet verwonderlijk als je bedenkt dat die organisatie in Nederland Agapè heet en een volle zus van Proclama is.

Celebrity timetravel

Zondag 09 Mei 2004 om 09:32

De opdracht: ga aan de slag met PhotoShop en verplaats een hedendaagse beroemdheid naar een 'vreemd' tijdperk en plaats naar keuze. Het resultaat: leuk!

Shownieuws carriereplanning

Zaterdag 08 Mei 2004 om 12:51

Verleid een getrouwde man, verkoop je verhaal voor een miljoen aan een roddelblad (liefst met zoveel mogelijke schadelijke details) en SBS benadert je vanzelf voor een baan als presentatrice van Shownieuws.

De poort gaat open

Zaterdag 08 Mei 2004 om 09:02

Vanmorgen op het Radiojournaal: de gevangenissen houden open dag. Kijk, dat is een goede actie. Goed om daar eens te kijken, de mensen te spreken, een eigen beeld te vormen over het leven binnen die vier muren. Maar Google helpt ons in eerste instantie niet veel verder. Zoekend op 'penitentiaire inrichting nieuwegein' komen we uiteindelijk op de site van de gemeente, waar een telefoonnummer staat. Maar deze PI doet niet mee vandaag. Doorzoeken naar Utrecht.

Planken Wambuis

Vrijdag 07 Mei 2004 om 14:33

Rara?


Die is makkelijk

Op Koninginnedag hebben we de geocache 'Opa'

, over de . Twee reeën gezien ondanks de relatieve drukte, veel sporen van wild, haasjes, vogels... Nederland is mooi!

Extragratis bonus feature

Vrijdag 07 Mei 2004 om 13:09

Voor de Engelse markt is de nieuwe Renault Megane omgebouwd van links- naar rechtsgestuurd. Daarbij is een extra feature toegevoegd: als de voorpassagier zich met zijn voeten afzet, activeert hij de rem...

Kiplinger.com

Shoot the messenger

Vrijdag 07 Mei 2004 om 10:50

Een taxichauffeur die, onwetend van de man's bedoelingen, een 'suicide bomber' vervoerde naar Tel Aviv is door de rechtbank veroordeeld wegens 'dood door onachtzaamheid'. De rechtbank stelt dat iedere chauffeur zich bewust zou moeten zijn van de mogelijke risico's. Een bizarre uitspraak: hoe kan een taxichauffeur die aansprakelijkheid ooit dragen? Dit is alleen serieus vol te houden als elke bus- of taxichauffeur ook het recht krijgt zijn passagiers te fouilleren - iets dat ik zowel uit praktische overwegingen als om privacyredenen geen kans van slagen geef. Bovendien vind ik het principieel fout. Je kunt de KPN toch ook niet verantwoordelijk houden voor het bezorgen van poederbrieven?

Reuters.com

Browseroorlog in het klein

Vrijdag 07 Mei 2004 om 09:11

Opvallende cijfertjes in de statistieken van Kole's Queeste: Explorer 54.60%, Firefox 12.44%, Firebird 4.73%, Netscape 4.10%, Safari 2.99%, Lynx 1.62%, Mozilla 1.24%, Opera 0.50% en de rest vergeten we (veel rss-lezers en wat robots). Een jaar geleden was Explorer nog goed voor 94,5%...

Hannah Elisabeth

Vrijdag 07 Mei 2004 om 08:13

Dochter van Theo en Marieke, zusje van Eline, nichtje van ons ;-)

OurDailyBlog

Donderdag 06 Mei 2004 om 21:04

Nu instappen: OurDailyBlog begint met een nieuwe leesronde door 'de navolging van Christus' van Thomas á Kempis. Inclusief een versie geoptimaliseerd voor RSS.

Dit kost de oorlog in Irak:

Donderdag 06 Mei 2004 om 10:26

0

Klik hier voor details.

Abu Ghraib

Donderdag 06 Mei 2004 om 09:20

Nieuwe schokkende beelden van de Iraakse krijgsgevangenen, mishandeld en vernederd door soldaten van de 372nd MP Company. De vrouw op de foto's is Lynndie England, de man waarmee ze op een van de foto's gearmd staat is haar verloofde Charles Graner. Er ging meer mis in Abu Ghraib: de commandant, Leo Merck, is in november overgeplaatst omdat hij met zijn digitale camera de vrouwelijke soldaten die onder zijn bevel stonden fotografeerde tijdens het douchen. Waarschuwing: geen fijne plaatjes.

washingtonpost.com

Baby geflitst met Mach 1

Woensdag 05 Mei 2004 om 22:50

Een verbalisant met humor - en een agent die dat wel waardeert.

Ticketdefense

'Ik wil dat moslims hun geloof weer serieus gaan nemen'

Woensdag 05 Mei 2004 om 16:34

"We kunnen niet zonder religie, zonder overtuiging of geloof. Voor de een is het de islam, voor de ander de sociaal-democratie, het christendom of het humanisme. We moeten een aantal universele waarden staande zien te houden. Het zijn juist de mensen die zich niets van moraal of ethiek aantrekken die de wereld zo gevaarlijk maken."


In de serie 'Tien Geboden' publiceert Trouw een interview met Haci Karacaer, directeur van de Turkse sociaal-culturele moslimorganisatie Milli Görüs. Zeer lezenswaardig!

Tien Geboden - Haci Karacaer (gratis registratie verplicht)

ThirdDay - Wire

Woensdag 05 Mei 2004 om 15:57

Gisteren uitgekomen, nu al mijn favoriet: ThirdDay's nieuwste album Wire is he-le-maal goed! Op 12 juni spelen ze op de Jongerendag, en Joëlle popelt om ze te zien ;-)

Responding to Torture

Woensdag 05 Mei 2004 om 14:33

"To restore our good name, America must support an immediate, independent, impartial and public investigation into all allegations of torture in Iraq. The investigation must include representatives from Arab nations." Luis-in-de-pels moveon.org geeft een gepast antwoord op Bush's 'niets aan de hand, doorlopen a.u.b.' reflex.

At the turn of the tide

Woensdag 05 Mei 2004 om 10:23

Het afgelopen jaar heb ik wat meer nagedacht over mijn persoonlijke doelen, mijn gaven, mogelijkheden en onmogelijkheden. zette me er recent tijdens de Willowcreek conferentie "Leadership is a journey... Refuelling is essential" toe aan om dat breder te trekken. Hij stelde dat een goede test om te beoordelen of je functioneert in overeenstemming met je bedoeling, je energiebalans is.

3voor12 wint Gouden Pixel

Dinsdag 04 Mei 2004 om 12:37

Een keuze waar ik het wel mee eens ben, al vind ik de misdaadmeter journalistieker en Zeven weken in China meer onderhoudend (vanwege de tijdlijn annex kaart onderin, een heel uitnodigende vorm van navigatie). Gefeliciteerd VPRO!

JD's book

Dinsdag 04 Mei 2004 om 12:27

JD Lasica gaat weer een experimenteel stapje verder in participatieve journalistiek: hij publiceert de hoofdstukken van zijn nieuwe boek in een Wiki, waarna de lezers direct kunnen gaan bijschaven.

Darknet

Oranjehotel

Dinsdag 04 Mei 2004 om 11:44

Onze VaderHet Nationaal Archief opende deze week twee nieuwe sites. Naast 'De Oorlogsgids', een overzicht van de 25 meest gestelde vragen over de Tweede Wereldoorlog en hun antwoorden, kwam ook 'Oranjehotel' online.


"Oranjehotel is de geuzennaam van een deel van de beruchte Scheveningse strafgevangenis uit de Tweede Wereldoorlog. Hier hield de Duitse bezetter tienduizenden verzetsstrijders vast, afkomstig uit alle geledingen van de Nederlandse samenleving. In de Doodenboeken zijn de foto's bijeengebracht van 750 Nederlanders die de gevangenis niet hebben overleefd, of van hieruit naar een concentratiekamp zijn gebracht en daar zijn omgekomen."


De site bevat een schat aan materiaal, waaronder afbeeldingen van de stille getuigen van het leed: de graffiti die de gevangenen op de muren achterlieten.

Oranjehotel

Foul play

Dinsdag 04 Mei 2004 om 10:00

Jerney Kaagman maakte al eens plaat met Boris, piept de Telegraaf Nieuwe Revu na. Oud nieuws, lijkt me: het is al lang bekend dat Boris onder de naam Sofuja (Soul, Funk, Jazz) zijn sporen had nagelaten in de Nederlandse muziekscene. Dat hij op de verzamelaar 'Dutch Pop 2002' staat, die is samengesteld door Jerney Kaagman in opdracht van Conamus, lijkt me dan ook weinig schokkend.


Opvallender is dat de tweede helft van het toenmalige duo, gitarist Gino Taihuttu, tien nummers van hen verkocht aan de Nieuwe Revu - die nu gratis worden meegeleverd bij het blad. En daar bleek alle geheimzinnigheid om te doen... men wilde voorkomen dat de BMG via de rechter verspreiding van die nummers tegen zou houden. Een les voor Boris: voortaan de contracten goed dichttimmeren. Voor je het weet proberen anderen over jouw rug rijk te worden.

Ryongchon

Dinsdag 04 Mei 2004 om 09:17

De treinramp in Ryongchon op 22 april maakte 8000 mensen in een klap dakloos. Meer dan 150 doden, 1300 gewonden en een gebied van 7 km2 in puin. Maar hier geen maandenlang onderzoek zoals in Enschede: de Koreaanse overheid wijst na twee dagen een schuldige aan en gooit daarna de krater dicht. Case closed. Bekijk de satellietfoto's.

Ecological Footprint

Dinsdag 04 Mei 2004 om 08:33


MyFootprint.org (via Lars)

Handig

Maandag 03 Mei 2004 om 20:11


Meer handen...

Mozilla Thunderbird 0.6

Maandag 03 Mei 2004 om 17:08

Zeven slagen beter dan Outlook Express (al was het maar vanwege het uitstekende, zelf-lerende spamfilter): Thunderbird 0.6 is uit!

EO.nl vernieuwd

Maandag 03 Mei 2004 om 16:39

Doordacht, eigentijds, getuigend (goed, die permalink naar 'over Jezus'!), heldere structuur en de weblogs eindelijk beter vindbaar (en nu geduldig wachten op de RSS- of Atomfeed).

www.eo.nl

Twee werelden

Maandag 03 Mei 2004 om 15:10

Cirkel (eenheid, God), kruis (Christus) en duif (Vrede, heilige Geest)"Deze mijlpaal markeert een beslissend moment in de geschiedenis van onze drie kerken. (...) Met dankbaarheid zijn we er getuige van dat de Calvinistische en Lutherse tradities die in de tijd van de reformatie niet tot kerkelijke eenheid konden komen, nu samenvloeien tot een Protestante Kerk." Alle bombastische woorden bij de ceremonie ten spijt is de eindstand: 70.000 'bezwaarden', scheuringen die gemeenten in tweeën splijten, veel leed, veel rechtzaken in het verschiet over hout en steen en een nieuwe PKN die zonder blikken of blozen God dankt voor het 'welslagen van de kerkfusie'.