Albatros

Vrijdag 30 April 2004 om 10:00

Van de makers van Pinguinmeppen: Albatros. Kewl!

Algemene Openbaring

Vrijdag 30 April 2004 om 07:40

jonge merel

Boven: Joëlle zag gisteren deze jonge

zitten op onze picknicktafel.


"... everywhere I look, I see the evidence of a creator" (Bono, zie hier)


Onder: kunst in zijn zuiverste vorm, harmonische lijnen extragratis achtergelaten in het zand van 'De Bol' door het wassende water van de Binnenlek.


harmonische lijnen

5 jaar cel plus TBS met dwangverpleging

Donderdag 29 April 2004 om 18:13

Dat gaf de rechter vandaag aan Murat D. Ondanks zijn 16 jaar legt de rechter hem een volwassenenstraf op, die bovendien steeds met twee jaar kan worden verlengd. De leverancier van het wapen kreeg 1 jaar (ongebruikelijk veel), de jongen die het wapen weggooide 1 maand.

Uitspraak

Get Up Off Your Knees

Donderdag 29 April 2004 om 11:08

Een boeiend interview van Dick Staub met Beth Maynard, voorgangster van de Church of the Good Shepherd in Fairhaven, Massachusetts. Ze is een van de redacteuren van "Get Up Off Your Knees: Preaching the U2 Catalog", een bundel 'preken' waarin de muziek en teksten van U2 centraal staan. De theologie, godsbeelden en wereldvisie van de bandleden komen uitgebreid aan bod. Zoals bekend waren Bono, The Edge en Larry Mullen Jr. in de beginjaren van U2 lid van de 'Shalom Fellowship', een op de ideeën van Watchman Nee gebaseerde radicale charismatische pinkstergemeente. Nadat de leider van Shalom van het trio eiste dat ze een keuze maakten tussen God of hun muziek, brak de band met de kerk. Maar niet met God.


"I have this hunger in me everywhere I look, I see the evidence of a creator," Bono has said. "But I don't see it as religion, which has cut my people in two. I don't see Jesus Christ as being any part of a religion. Religion to me is almost like when God leaves -- and people devise a set of rules to fill the space." (uit the Plain Truth)


Lees en/of beluister het interview met Beth Maynard, en kijk ook eens op u2sermons.blogspot.com.

Leedvermaak

Donderdag 29 April 2004 om 09:40

Wordt het niet tijd om www.julliemogennaarhuis.nl te registreren? Anders wellicht www.wirsindnichtdabei.de?

1:5! DFB-Elf blamiert sich in Rumänien

Ross er op los

Donderdag 29 April 2004 om 07:58

Minister Ross constateert dat we zijn 'doorgeschoten in het idee dat het zelfbeschikkingsrecht door iedereen op dezelfde manier kan worden ingevuld'. In de praktijk blijkt dat niet iedereen bijvoorbeeld geschikt is om kinderen te krijgen, zo vindt ze. "Het belang van het kind moet het zwaarst wegen", aldus mevrouw Ross, die daarnaast stelt dat "...niet alleen het IQ, maar ook sociale vaardigheden en mogelijke ondersteuning bij de opvoeding door vrienden en familie belangrijke criteria zijn bij het verkrijgen van toestemming." Ajax-supporters, nerds, drop-outs en andere verschoppelingen zijn per definitie uitgesloten. O ja, en zwakzinnigen natuurlijk ook.


De ultieme test: een tamagotchi.


(Vrij naar dit nieuwsbericht)

US Elections (updated)

Woensdag 28 April 2004 om 11:25

Donkere wolken pakken samen boven de Verenigde Staten. Nog geen 200 dagen te gaan voor de verkiezingen, en het Democratische kamp lijkt er maar niet in te slagen een geschikte kandidaat te vinden. Helen Thomas zei het al: "If you want to be President, decide it at the age of five, and then live accordingly."

Kidspotter in Legoland

Dinsdag 27 April 2004 om 15:30

Nieuw in Legoland: de Kidspotter kit, bestaande uit een kinderarmband met een zendertje en een kaart. Ben je je kind kwijt, dan stuur je een SMS-je naar de Kidspotter server. Die rapporteert direct waar je kind uithangt: de naam van de attractie en de locatie op je kaart. Kewl. (via /.)

LegoLand

Grote Devotie

Dinsdag 27 April 2004 om 09:28

In de categorie 'Religie' kent de verkiezing van de Grootste Nederlander slechts vijf nominaties. In het speelveld van 200 Nederlandse geweldenaars wordt de eer van de religie verdedigd door Majoor Bosshardt (Leger des Heils), Titus Brandsma (Rooms-Katholiek), W.A. Visser ‘t Hooft (Secretaris-generaal Wereldraad van Kerken), Geert Grote en Thomas à Kempis, beiden voormannen van een beweging genaamd 'de Nieuwe Devotie'.


Nu zult u mij niet horen zeggen dat deze beweging, gestart vanuit de Windesheim congregatie nabij Zwolle, slechts een onbeduidende rimpeling in de vijver van de Nederlandse kerkhistorie vormt - integendeel. Maar trekt het beeld hier niet wat scheef? Twee van de vijf beschikbare nominaties, 40% van het totaal? Waar zijn Willibrord, Arminius, Isaäc da Costa, Marnix van St. Aldegonde, Gisbertus Voetius, Groen van Prinsterer, Jan de Liefde, Hendrik de Cock, Abraham Kuyper en Klaas Schilder, om maar een paar te noemen? Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat een relatief kleine groep mensen z'n best heeft gedaan de beweging weer op de kaart te zetten, en dat de jury over onvoldoende specifieke kennis van zaken beschikte om het een en ander in perspectief te plaatsen. Nou ja, laten we maar hopen dat alle aandacht voor de Nieuwe Devotie leidt tot een nieuwe devotie in Nederland. Dat zou pas Groots zijn!

De Grootste Nederlander

Zwaaien naar André

Maandag 26 April 2004 om 18:57

Als u morgenochtend vroeg genoeg wakker bent, kunt u naar André Kuipers zwaaien. Hoe dat gaat? Surf naar deze pagina, voer uw plaatsnaam in en klik op submit. U krijgt een nieuwe pagina te zien met de resultaten van uw zoekopdracht. Klik vervolgens ter bevestiging op de juiste plaatsnaam en u krijgt een keurige tabel met een overzicht wanneer en waar het International Space Station precies aan de horizon verschijnt (met het blote oog waarneembaar), wat de hoogste positie is die hij bereikt en waar hij ten slotte weer verdwijnt. Een tipje van de sluier: hij raast even voor zonsopkomst vlak boven de horizon in 2,5 minuut van zuid-zuidoost (167 °) naar oost-zuidoost (115 °). Nu heeft u nog een kompas nodig, een goeie wekker en een beetje geduld - en straks niet vergeten te zwaaien natuurlijk!

Jeugdkerk Reloaded

Maandag 26 April 2004 om 11:57

Reloaded Band

Gisteravond de derde Reloaded. Rineke, Joëlle en Ilia zijn samen geweest en waren erg enthousiast over deze bijzondere viering voor jongeren (Ilia: "Waarom zijn andere kerken altijd leuker dan onze eigen kerk?"). Voor een verslag verwijs ik u naar Joëlle: een paar van de foto's die ze maakte vindt u

, en .

A Boy and his Dog

Zondag 25 April 2004 om 20:35

A Boy and his DogDonderdagmiddag op bezoek bij m'n vrienden van CapCave. Donderdagavond bandrepetitie, vrijdag overdag de Landelijke Vergadering (daarover later meer). Vrijdagsavonds pianospelen bij de trouwdienst van Anton en Petra (Joëlle had donderdags haar voet lelijk verstuikt, maar dat verhinderde haar niet om de sterren van de hemel te bassen. We hebben zelfs nog een duet gezongen!). Aansluitend het feest, een paar oude bekenden gesproken en eindelijk weer eens bijgepraat met Peter. Zaterdagmorgen hondentraining met onze puberende pup Colder, daarna de weekboodschappen. Zaterdagavond hebben we met Joelle en Ilia "The Passion of the Christ" bekeken... heftig! Daarna nog even sheets gemaakt voor de kerkdienst van de volgende ochtend en zondagmiddag eenmaal thuis moe geconstateerd dat het allemaal wel weer wat veel was dit weekend...


Daarom 's middags lekker uitgewaaid met Jochum, die er in verhouding tot dan toe bekaaid vanaf was gekomen - qua aandacht dan. Jochum en ik zijn gaan wandelen op ons favoriete plekje, schiereiland 'De Bol' bij Schoonhoven. Een bijzonder stukje Nederland met een , waarin oeverzwaluwen nestelen en unieke flora zoals . Lekker over het Lekstrand , , , en de diepe rust die alleen verstoord werd door een . Op de terugweg even bij een paraglider club om te zien hoe de niet-gemotoriseerde gliders de lucht in worden gelierd. Een plezierige zondagmiddag.

Dutch bloggies 2004 winnaars

Zaterdag 24 April 2004 om 19:11

Bob, Merel en Walter zijn de terechte grote winnaars - naast GeenStijl.nl, natuurlijk. Let wel: van de incrowd stemming. De publiek stemming is amper serieus te nemen, met dank aan datzelfde GeenStijl. De waan van de dag...

AboutBlank

The Lure of the Rings

Zaterdag 24 April 2004 om 13:30

Om de tiende verjaardag van de Hubble telescoop te vieren gaf de NASA vandaag een vrij van AM 0644-741. Schit-terr-rrend.

Anton en Petra

Zaterdag 24 April 2004 om 09:09

Geert geeft Anton en Petra de trouwbijbel


Collage door bijbelkring

Jeugdsentiment

Donderdag 22 April 2004 om 13:10

Via eBay: DeLorean Gullwing 'Back to the Future', helemaal opgetuigd alsof Dr. Emmett Brown en Marty McFly er zo uitgestapt zijn.

Webby Awards

Donderdag 22 April 2004 om 12:45

De nominaties voor 2004.

Microsoft's Channel 9

Donderdag 22 April 2004 om 10:02

De naam komt van het radiokanaal waarop de communicatie in de vliegtuigcockpit en met de verkeerstoren plaatsvindt, een kanaal dat door sommige vliegmaatschappijen aan de passagiers wordt doorgegeven via het in-flight audiosysteem. Een Microsoft developer ontdekte dat hij door die transparantie meer inzicht kreeg - en dat hielp hem zijn vliegangst te overwinnen. Die truuk probeert Microsoft nu toe te passen op de kritische buitenwacht. Channel 9 biedt ontwikkelaars de kans 'mee te luisteren' in de interne communicatie in Redmond, mee te praten zelfs. MS wil zo niet alleen 'angst' wegnemen, maar hoopt ook dat wederzijds van elkaar geleerd wordt. Daartoe omarmen ze alle hot-topics van de laatste twee jaar: een weblog, moblog, wiki, polls, forums - the lot. Typisch Microsoft. Een beetje laat, maar dan doen ze 't ook goed.


Bekijk bijvoorbeeld het interview met Michael Howard, de man die als 'senior security program manager' verantwoordelijk was voor Windows 2000 en XP. Hij vertelt hoe hij thuis de beveiliging heeft geregeld. Zijn vrouw is een restricted user, en het ganse Internet (zowel www als email) zit in de locked zone. Geen Java, geen Javascript, geen Active-X, niets. Een paar sites staan in de 'trusted zone'; die mogen wel gebruik maken van scripting. Werkt iets niet, dan kan ze via een 'remote assistance request' de hulp van manlief inroepen. Verder staat alles dicht, want: "The port that can't be attacked, is the port that isn't there." Tsja. Als je beslist IE en Outlook wilt gebruiken, dan is dit inderdaad de minst slechte oplossing. Maar een goeie firewall en een echte browser werkt toch wel zo prettig...

Colder's roots

Woensdag 21 April 2004 om 11:53

Ha, leuk! Daar kom ik op Internet zomaar foto's tegen van Colder's vader Jur (Border-Collie), zijn moeder Jet (Duitse Herder) en hun baas Henk van den Brandhof (schaapherder van de Ginkelse Heide). Dat vraagt natuurlijk om een ;-)

'De Chileen' gemolesteerd - commentaar

Dinsdag 20 April 2004 om 10:55

Een boel gedachten, vanmorgen. Een boel vragen ook. Zou het echt waar zijn, of een stijlloze grap - of een stunt? Nee, dat doen ze niet. Laten we ervan uit gaan dat het waar is. Als het waar is, wie zou er dan achter zitten? GeenStijl heeft veel vijanden gemaakt. En: is het überhaupt wel gerelateerd aan GeenStijl? We weten verder weinig van De Chileen, voor hetzelfde geld is het een crimineel die iemand op de kast heeft gejaagd. Over op de kast jagen gesproken: daar is GeenStijl natuurlijk zeer bedreven in. Liefst zo ongenuanceerd mogelijk. Waarbij de redactie volgens mij heel goed weet wat ze doen en waar de grens ligt, maar het moronenlegioen ze regelmatig links en rechts inhaalt. Hate to say 'I told you so...'

Weblogger 'De Chileen' (GS) gemolesteerd

Dinsdag 20 April 2004 om 07:05

Shocklog GeenStijl meldt dat 'logger van GeenStijl maar vooral ook een goede vriend' De Chileen gisteravond in elkaar is geslagen door drie mannen met bivakmutsen en een honkbalknuppel. Volgens GS-logger van het eerste uur Fleischbaum werd De Chileen al geruime tijd bedreigd, net als enkele andere redactieleden. GeenStijl stopt met onmiddelijke ingang (al gaat naar goede traditie de discussie binnen gewoon door): 'We zijn op, we zijn kapot en we hebben er als het zo moet geen zin meer in. Of het nu Oud-Links aanhangers, milieu-extremisten, kaalkopjes of Stivorogekken waren, dat doet er niet toe. Blijkbaar kan je in dit land niet meer voor je mening uitkomen.' Op die conclusie is nog wel wat op af te dingen - en misschien zal ik in een later stadium nog wel eens een poging daartoe ondernemen. Nu laat ik het bij het uitspreken van mijn afschuw, en de beste wensen en sterkte voor zowel De Chileen als de rest van de GeenStijl-redactie. (Update: het was een hoax. Ah well. Toch de moeite waard om verder over na te denken.)

Hoe gezond is Irak?

Maandag 19 April 2004 om 16:40

Dr. Geert van Moorter bezocht ziekenhuizen en poliklinieken in Bagdad en Basra. Zijn oordeel is vernietigend. "De koopkracht, de voedingssituatie en de levensomstandigheden zijn voor de meerderheid van de bevolking verslechterd. Een op twee mensen zit zonder werk, dus zonder inkomen. De prijs van de levensmiddelen, voedsel en transport zijn twee tot drie keer gestegen. De kwaliteit van het drinkwater wordt niet gecontroleerd, de rioleringen in Bagdad zijn door de bombardementen extra beschadigd, het huisvuil wordt amper opgehaald. Irak is een grote vuilnisbelt geworden. Een jaar na de val van Bagdad melden verschillende bronnen, waaronder de vertegenwoordiger van de Wereldgezondheidsorganisatie voor Irak, dat de kindersterfte gestegen is."

RISQ

Journalism and Weblogging in Their Corrected Fullness

Maandag 19 April 2004 om 10:47

To me--but then I'm a professor of it--journalism is always up for grabs. That's a principle and it needs to be maintained. But to many people I have been reading and arguing with in my head, this is true only abstractly. In reality, journalism is the opposite of "up for grabs." It's the Establishment. A closed profession. Or worse. Journalism, for many who blog, is one thing they are blogging against. Or instead of. (Or are they blogging "over" it? Could be.)


Jay Rosen schrijft een diepgaande analyse over journalistiek en blogging (en wat het verschil daartussen is) ter gelegenheid van BloggerCon II, herschikt wat kaarten en stapt en-passant in een paar valkuilen. Lees ook de comments!

Israël vermoordt Rantisi

Zondag 18 April 2004 om 07:50

Net als Yassin is ook zijn opvolger door een Israëlische helicopteraanval om het leven gekomen. Hamas heeft aangekondigd de naam van zijn opvolger niet bekend te maken, en zijn dood 'honderdvoudig' te wreken.

Haaretz

Ondertitels

Zaterdag 17 April 2004 om 23:07

Op Internet circuleert een 'screener' van The Passion Of The Christ. De Nederlandse ondertitels rammelen. Klik hier voor de gecorrigeerde versie.

Church of fools

Vrijdag 16 April 2004 om 15:03

Actief deelnemen als 'character' in een virtuele online 3D kerk? Het kan vanaf 11 mei, in de Church of Fools. (via Ronduit)

Zeg maar dag tegen het papierloze kantoor...

Vrijdag 16 April 2004 om 10:52

Sony en Toppan hebben een 25 GigaByte dataopslagschijf ontwikkeld - van papier.

Persbericht

Netkwesties: privacybeweging maakt zichzelf belachelijk

Vrijdag 16 April 2004 om 09:17

In zijn column in de nieuwste edite van Netkwesties trekt Arjan Dasselaar van leer tegen 'de privacybeweging', vanwege hun kritiek op Gmail. Ze moeten niet piepen voor ze geslagen worden, is zijn devies. Ze moeten eerst maar eens afwachten of Google werkelijk foute dingen gaat doen met die schat aan gegevens, bovendien: de gebruikers kiezen er toch zelf voor om een Gmail account te nemen? Los van de vraag of al die verschillende stemmen en meningen zijn te vatten onder de noemer 'de privacybeweging', ziet Arjan in deze redenatie twee kritieke zaken over het hoofd.

Bin Laden wil 'vrede'

Donderdag 15 April 2004 om 14:13

Hmmm... zullen we onze zelfmoord-commando's van Joden en kruisvaarders dan maar terugfluiten en goede 'buren' worden? Rare humor heeft die man.

Yahoo

Water dat niet nat is

Donderdag 15 April 2004 om 13:24

Bijzonder: een vloeistof waarmee je vuur kan blussen, maar die onschadelijk is voor (zelfs !), papier, schilderijen - en het milieu.

Sapphire

Plaatjes archiveren

Donderdag 15 April 2004 om 11:47

Ooit begon ik heel ijverig aan mijn Megaproject: het aanleggen van een index voor mijn negatieven en dia's. Gewoon, met pen en papier, een computer was destijds niet in beeld. Een heidens karwei. Ruim drieeneenhalfduizend dia's, om over de negatieven nog maar te zwijgen.

Big Brother is searching (for) you...

Donderdag 15 April 2004 om 10:32

Amazon's nieuwste dienst, A9.com, biedt een paar opmerkelijke zaken. Het is een zoekmachine die gebruik maakt van de databases van Google, Alexa en Amazon.


Om een zoekopdracht te geven typ je in de adresbalk van je browser a9.com/zoekterm, waarna die zoekterm wordt opgezocht. Handig! De resultaten van een zoekopdracht worden getoond in een venster met drie vrij instelbare kolommen.

Bot en Kamp over de situatie in Irak

Woensdag 14 April 2004 om 17:10

De informatiepositie die Nederlandse militairen mede dankzij hun houding hebben, is goed en draagt bij aan hun veiligheid. Informatie over de veiligheidssituatie in al-Muthanna wordt dan ook voor een belangrijk deel verkregen uit contacten met de lokale bevolking, die de Nederlandse militairen tijdens patrouilles aanspreekt. De Nederlandse militairen zoeken zelf ook contact met de bevolking. De acceptatie en het vertrouwen van de bevolking in de militairen blijkt uit het feit dat de bevolking meerdere malen informatie over vijandige of verdachte personen en situaties heeft verstrekt.


Goede berichten, in lijn met de observaties van AC en de zijnen. Toch knaagt de twijfel. Dave Winer reageerde fel op Bush's holle retoriek vannacht, en ik neig ernaar hem gelijk te geven: de Amerikanen moeten daar zo snel mogelijk weg.


Pas dan kan de rust en stabiliteit intreden die zo hard nodig is om het land op te bouwen, en pas dan kunnen onze jongens en meiden in Irak verantwoord aan de slag. En hun familie en vrienden hier rustig slapen.


Brief van de ministers Bot en Kamp aan de Tweede Kamer

David Pernot

Woensdag 14 April 2004 om 16:51

Intrigerend, uniek. Pernot lezen is even stilstaan. Hij schept een eigen sfeer, weeft woorden, schildert zinnen. Praat over zichzelf in de derde persoon enkelvoud. En is nu al sinds 23 maart stil, vanwege 'storing'... Wie weet wat meer?

Pernot

Woensdag: Microsoft patchdag

Woensdag 14 April 2004 om 16:12

Er zijn weer grote gaten in Windows ontdekt, én de eerste tekenen van misbruik. Plakken!

Securityfocus.com

Bush's kopie van memo

Woensdag 14 April 2004 om 12:29

De afgelopen zaterdag vrijgegeven interne memo van 6 augustus 2001, waarin president Bush werd gewaarschuwd voor Bin Laden's vastberadenheid om de VS aan te vallen heeft voor de nodige beroering gezorgd. In de bewuste memo wordt niet alleen het World Trade Center expliciet als doel genoemd, maar ook een gekaapt vliegtuig als mogelijk middel. Waarom heeft Bush deze waarschuwing niet serieuzer opgepakt?


George W. betoogde dat hij de zaak wel degelijk hoog opnam: we moeten sowieso ophouden met zeuren, . In het presidentiële archief vond uw razende reporter echter Bush's persoonlijke kopie van de gewraakte memo, met aantekeningen...

The Road to Succes

Woensdag 14 April 2004 om 10:52

De perronopgang van de sneltram doet dienst als showtrap, de zon kwijt zich ijverig van zijn taak als verblindend spotlight. Arya (gitaar en zang) en Tyrel (drums) spelen de sterren van de hemel. Ze hebben de grootste lol en zijn blij verrast met de spontane bijdragen van de voorbijgangers, die zo mogelijk nog meer plezier beleven aan hun spetterende optreden. Aan de overkant van het straatje staat familie ze vanaf het dakterras toe te juichen. Gedreven, creatief, de sympathie van het publiek en steun van hun familie - deze jongens gaan het maken ;-)

Gurus versus Bloggers

Dinsdag 13 April 2004 om 15:20

De eerste 'officiële' Gurus v. Bloggers Design Shootout.

DesignByFire.com

U.S. Military Deaths in the Conquest of Iraq

Dinsdag 13 April 2004 om 11:54

Grafiek van Ed Stephan.

Monique Touwen

Dinsdag 13 April 2004 om 08:52

Voor liefhebbers van religieuze kunst: een albumpje met de resultaten van een schildercursus.

Zo vriendelijk en veilig als het licht - In alle vroegte

Maandag 12 April 2004 om 09:09

St. Jansklooster, juli 2003

Natural born sinners

Maandag 12 April 2004 om 07:42

*klik!* ;-)

Arjan Erkel vrij!

Zondag 11 April 2004 om 12:24

Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet vanochtend weten dat de in augustus 2002 ontvoerde Arjan Erkel (Artsen zonder Grenzen) is vrijgelaten.

nieuws.nl/

Christus is opgestaan! Hij is waarlijk opgestaan!

Zondag 11 April 2004 om 00:00

Christus is opgestaan!

Reactie KlokkenluiderOnline

Vrijdag 09 April 2004 om 13:51

In reactie op de uitspraak van de Raad voor de Journalistiek meldt KlokkenluiderOnline: "In het huidige journalistieke klimaat is er geen groter compliment denkbaar dan te worden veroordeeld door deze sociale werkplaats van uitgerangeerde politiek-correcte dinosaurussen."

Beroering over nepsites

Donderdag 08 April 2004 om 17:36

De BBC zegt dat cyberboeven erin geslaagd zijn de adresbalk van een browser te vervangen. Ik denk dat ze een gewone Internet Explorer %01-url-spoof bedoelen. Dat lijkt inderdaad net alsof ze je adresbalk hebben gekaapt. Ergo: FireFox!

BBC

Hans Guido online

Donderdag 08 April 2004 om 15:16

Hans Guido Rietkerk reist als projectleider voor vluchtelingenzorgorganisaties Zoa en Medair de hele wereld over om noodvoorzieningen en basale humanitaire hulp op te zetten. Na o.a. Afghanistan en Sudan zit hij nu in Bam, de Iraanse citadel waar op Tweede Kerstdag een aardbeving van 6.6 op de schaal van Richter alles letterlijk op z'n kop zette. Bekijk het videoverslag (10 minuten, 28MB). Een land in chaos, en deze jongens doen er goed werk. Toen ik Hans Guido begin januari voor het laatst sprak, vertelde hij me summier wat over zijn werk - maar deze beelden had ik niet in mijn hoofd. Respect.

www.hansguido.nl

Wie is verantwoordelijk voor het Moronenlegioen*?

Donderdag 08 April 2004 om 14:23

Uitspraak van de Raad voor de Journalistiek in de zaak Gerla vs. Kat (www.klokkenluider.nl):


Dit toelaten/niet verwijderen (van comments op een website, GJK) kan op één lijn worden gesteld met het plaatsen van een ingezonden brief in een nieuwsblad, een handeling die onder omstandigheden kan leiden tot het oordeel dat de grenzen zijn overschreden van hetgeen - gelet op de eisen van journalistieke verantwoordelijkheid - maatschappelijk aanvaardbaar is. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn indien in de ingezonden brief zonder enige (behoorlijke) feitelijke toelichting ernstige beschuldigingen jegens een derde worden geuit. Gelijktijdige plaatsing van een tekst waarin de verantwoordelijkheid voor de inhoud van een ingezonden brief wordt afgewezen, staat daaraan niet in de weg.

RISQ: As Samawah besmet met verarmd uranium

Donderdag 08 April 2004 om 14:12

Volgens de uitgave "Review of International Social Questions" hebben Nederlandse militairen wekenlang blootgestaan aan te hoge stralingsniveaus.

risq.org

War President

Donderdag 08 April 2004 om 10:40

Klik voor vergroting

Ik weet het, ik had beloofd te stoppen met Bush-bashing, maar dit maakte simpelweg teveel indruk op me - ik mocht het u niet onthouden. Dit portret van Bush is gemaakt uit foto's van in Irak gesneuvelde Amerikaanse militairen.

American Leftist (gevonden via Michiel)

Matt Davies

Woensdag 07 April 2004 om 18:01

Now Iraq is a threat...

Nou, nog eentje, dan stop ik weer even met Bush-bashing ;-)

Matt Davies won deze week de Pulitzer Prize voor 'Editorial Cartooning'. De resultaten van zijn vlijmscherpe pen bereiken hun publiek via o.a. de New York Times, de Washington Post, Time Magazine, CNN en USA Today.

Gmail Privacy Policy

Woensdag 07 April 2004 om 10:24

Google's computers process the information in your email for various purposes, (...) Residual copies of email may remain on our systems, even after you have deleted them from your mailbox or after the termination of your account. Google employees do not access the content of any mailboxes unless you specifically request them to do so (for example, if you are having technical difficulties accessing your account) or if required by law, to maintain our system, or to protect Google or the public.

Google windt er tenminste geen doekjes om: alle email die via hun servers loopt, wordt opgeslagen, gescand en geanalyseerd. De 1 GB opslagruimte is dan ook geen vriendelijke geste, maar pure noodzaak om de gewenste detaillering te verkrijgen in hun kennis van de gebruikers - en van de mensen die Gmail-gebruikers email sturen. Want als je een email stuurt naar een Gmail account, wordt dat mailtje eveneens opgeslagen, gescand en geanalyseerd. Zodat Google straks een aardig compleet (wat heet: akelig gedetailleerd) beeld heeft van zijn gebruikers en hun relaties.

American Pride Shame

Dinsdag 06 April 2004 om 16:07

Our President is an Idiot!Tom Bihn uit Seattle, Washington, maakt topkwaliteit tassen, bedoeld voor hikers, laptoppers in de urban jungle, koeriers en andere professionele gebruikers. Prima spul of zoals hij het zelf zegt: "We use the best quality material, bomb-proof construction and sophisticated design to build a better laptop bag." So far, so good. En nog wasbaar ook. Maar kijkt u nu eens goed naar de onderste drie (franstalige) regeltjes... Nous sommes desoles que notre president soit une idiot. Nous n'avons pas vote pour lui. Oftewel: Het spijt ons, onze president is een idioot. Wij hebben niet op hem gestemd.


Nu maar hopen dat de overtuigde Bush-aanhangers onder de Amerikaanse soldaten (Huh? Bestaan die dan, GJ?) in Irak of Afghanistan alleen het zand uit hun tasjes kloppen en ze nooit wassen...


(Bron: Skeptomai via Esc)

FlashMob I proves points but misses goal

Dinsdag 06 April 2004 om 15:19

Helaas, helaas, ze bleven steken bij 187 GigaFlops, nog niet de helft van de benodigde kracht om in de Top 500 van supercomputers te komen. Maar toch: kudos!

hardware.newsforge.com

The Cardinal Sins of Blogging

Dinsdag 06 April 2004 om 15:01

Hear hear!

Quantum Tea: Thoughts

Erik van Heeswijk over GeenStijl

Dinsdag 06 April 2004 om 11:26

Lees ook de discussie tussen Erik en Chefren Hagens in de comments.

www.internetjournalist.nl

NVJ en journalistieke integriteit

Maandag 05 April 2004 om 14:18

Het is weer eens wat anders: de NVJ, doorgaans toch zeer weloverwogen in haar uitspraken, keert zich tegen een beslissing van de Haagse rechtbank om journalisten toegang te geven tot het proces van Murat D.


Volgens de richtlijn zijn rechtzaken waarbij de verdachte minderjarig is, per definitie besloten. Die regeling dient slechts een doel: de bescherming van de verdachte. Omdat de rechter het maatschappelijk belang van deze zaak hoog inschat, is hij bereid een deel van die bescherming op te offeren ten gunste van publieke verslaglegging. Onder voorwaarden: de rechter selecteert journalisten "van wie bekend is dat zij over de terechtzitting in de pers publiceren op een wijze dat de belangen van de jeugdige niet, althans niet meer dan strikt nodig is, in het geding komen".

Timon Ramaker: 'Geweld "The Passion" heeft zinnige functie'

Zaterdag 03 April 2004 om 08:38

Vandaag publiceert Trouw een artikel van Timon Ramaker, filosoof en directeur van het ICS. En een oude vriend, iemand die me als medewerker van L'Abri vaak heeft geboeid met zijn inzichten. Vandaag is het niet anders. Op de site van Trouw is het helaas niet terug te vinden, dus heb ik het even voor u gescand.

Trouw

Vrijdag 02 April 2004 om 13:08

Klik op naar leesbaar

Eindelijk een krant uit de 'mainstream' die zich niet laat meesleuren in de modieuze stroom van ongefundeerde negatieve sentimenten over The Passion Of The Christ. Hulde.


Overigens zijn in elk geval enkele van deze bezoekers geen willekeurige passanten: Prodeep Boom is coördinator van 'The Passion Platform' in Utrecht, David Roose is betrokken bij de Deputaten toerusting evangeliserende gemeente.

Kanttekeningen bij The Passion Of The Christ (revised)

Donderdag 01 April 2004 om 17:31

The Passion Of The Christ bevat nogal wat beelden die uitleg behoeven. Gibson geeft die uitleg niet: hij verwacht blijkbaar een basiskennis bij de kijker die er naar mijn vaste overtuiging bij veel bezoekers niet is. In deze posting wil ik een begin maken met het aanstippen van wat zaken. Aanvullingen en correcties zijn welkom.

The Passion of the Christ - Review

Donderdag 01 April 2004 om 00:47

Het is een film, en dat hoefde ik mezelf niet voor te houden. Gedurende de hele film had ik geen moment het idee dat het te dichtbij kwam, dat het te echt was. Daarvoor zorgden niet alleen de meer of minder subtiele afwijkingen van de bijbelteksten, maar vreemd genoeg ook de subliem uitgewerkte beeldtaal en de filmisch-retorische verhaallijn.

Gibson is een meesterverteller, die nu echter vooral bijzonder gedreven lijkt om een boodschap over te brengen. En daartoe haalt hij de beproefde, haast clichematige beeldtaal van de flashback uit de kast. Een strategie waarmee hij er wellicht onbedoeld voor zorgt dat je je steeds bewust bent van het feit dat je naar een film kijkt - maar waarmee hij desondanks het evangelie bijzonder krachtig vertelt.