Turn your blog into reality

Vrijdag 27 Februari 2004 om 13:36

Wannabe schrijvers kladden een blog vol, surfen naar www.blogbinders.com, geven de url van hun weblog op en krijgen even later de eerste (en wellicht enige) druk van hun hersenspinsels fraai ingebonden aangeboden door de postbode.


Echte schrijvers daarentegen, zoals Walter, schrijven behalve een blog ook een boek, tekenen bij de Bezige Bij en krijgen straks de eerste druk van hun hersenspinsels fraai ingebonden aangeboden door hun uitgever.


Walter van den Berg, proficiat!

RT11

Vrijdag 27 Februari 2004 om 13:31

Houd komende week www.rt11.nl in de smiezen, een nieuw project van Michiel c.s.

Mario Brothers

Vrijdag 27 Februari 2004 om 12:57

Meeslepend 8-bit pixelart epos in Flash, deel I, II en III (elk ca. 2MB)

Voor of tegen

Donderdag 26 Februari 2004 om 12:51

The Passion Of The Christ"Wie niet voor Mij is, is tegen Mij. Wie niet met Mij meewerkt om de mensen bijeen te brengen in mijn koninkrijk, jaagt ze uiteen." Jezus' boodschap is zeer controversieel; het is onmogelijk om er geen mening over te hebben. Wie lauw op Hem reageert, heeft de boodschap niet begrepen - maar al te vaak omdat die niet goed is doorgegeven. Afgaand op de eerste recensies van Mel Gibson's The Passion Of The Christ zit hij in elk geval in dat opzicht goed. De film, die op Aswoensdag (gisteren) in premiere ging, kent felle voor- en tegenstanders en laat schijnbaar niemand onberoerd. "If, as critics believe, it will be the most widely seen version of the Passion in history, then it is also a film that lives up to an enormous and unspoken responsibility that no director would wish upon his own work but one that Gibson, through a passion of his own, has met head-on with a job well done." (Craig Roush, Kinnopio's Movie Reviews)


In april komt de film in Nederland uit. Ik ben heel benieuwd...


Update 27-02: lees ook de recensie van Roger Ebert

Sneeuwpop

Donderdag 26 Februari 2004 om 12:04

Sneeuwpop, klik voor vergrotingOp weg naar kantoor zie ik hem opeens, vanuit een ooghoek. Hij staat zeker honderd meter verderop, maar is zo'n opvallende verschijning dat ik 'm niet kan missen. Stil wenkt hij me dichterbij. Ik parkeer de auto op een paar meter afstand. Jammer dat ik m'n camera niet bij me heb... dan bedenk ik me dat m'n telefoon ook kan fotograferen. Terwijl de rijzige gestalte geduldig poseert zwaait achter hem een deur open. "Vind je 'm zo mooi?" vraagt de moeder. Als ik zeg dat ik 'm prachtig vind, klinken er opeens enthousiaste kinderstemmen uit het huis. "Foto's maken vijf euro!" Geschrokken zegt de moeder: "Nee joh, kom nou, dat doen we niet hoor!" "Ik zal 'm op internet zetten," zeg ik lachend, "is dat ook goed?" Ja, dat vinden ze ook goed. En daar staat hij nu, de grote vriendelijke sneeuwreus.

Sneeuw!

Donderdag 26 Februari 2004 om 10:25

Luid blaffend maakt Colder om half acht duidelijk dat onze ochtendwandeling wat zijn blaas betreft geen verder uitstel verdraagt. Terwijl Rineke eerst de kids nog van een boterham voorziet trek ik er daarom maar vast op uit. Jas en bergschoenen aan, kop koffie naar binnen gegoten, een uitgelaten hond om me heen dartelend en een twaalf centimeter dik pak sneeuw voor de boeg.

Rinspeed Splash

Woensdag 25 Februari 2004 om 16:42

klik voor vergrotingHet Zwitserse Rinspeed komt met een heel bijzonder vehikel naar de Geneva Motor Show. Rinspeed heeft al veel spannende conceptcars bedacht, maar de Splash is wel heel creatief: een sportauto annex boot annex ... De Splash rijdt op Biogas, haalt 140pk uit een 750cc tweecilinder motortje en bereikt daarmee topsnelheden van 200, 80 en 50 kilometer per uur, respectievelijk bij gebruik als auto, draagvleugelboot of 'gewone' boot. Er zijn geen plannen om 'm in productie te nemen, dus voor de meesten van ons zal de kennismaking met de Splash helaas tot de spectaculaire foto's beperkt blijven.

Persbericht (pdf)

Etch-A-Sketch

Woensdag 25 Februari 2004 om 09:51

Kinderspeelgoed, huh? Bekijk deze schitterende resultaten, en probeer het dan zelf...

Familienamen in Nederland

Dinsdag 24 Februari 2004 om 15:54

Leuke site, aangereikt door Merel. Vul je familienaam in en bekijk de verspreiding over Nederland, gebaseerd op het telefoonboek van 1993. Toch klopt het niet helemaal: mijn familie is sinds de jaren zestig goed vertegenwoordigd in Friesland, maar de Noordelijkste provincies blijven op het kaartje akelig leeg. De sterke vertegenwoordiging in Zeeland is historisch wel juist, evenals de dieprode kleur in de kop van Groningen bij mijn moeders familienaam. Doorklikkend naar Geanet ben ik een tikkeltje verrast over de omvang (en kwaliteit!) van hun database. De familie van mijn moeders kant blijkt tot 1623 te herleiden, en zelfs mijn eigen kinderen zijn met doop- en roepnamen en al terug te vinden.

Operation Iraqi Sunrise nabeschouwing

Dinsdag 24 Februari 2004 om 13:40

De Crew van 'Ook Goeiemorgen' doet ijverig z'n best om de verpletterende indrukken van de afgelopen week van zich af te schrijven. Michiel zorgde voor de verslaggeving door tijdens de trip een gedetailleerd online dagboek bij te houden op zijn weblog, Adam schreef onderweg naar Miami een nabeschouwing waarin hij probeert de gebeurtenissen samen te vatten en te duiden. Een goed verhaal - ik weet niet of ik het op alle fronten met hem eens ben, maar ik vind het een goede bijdrage aan de beeldvorming over de situatie in Irak.


Kanttekening: Adam roept altijd 'Spellchecken is voor mietjes', maar dan ben ik maar een mietje ;-). De gebrekkige grammatica en spelling vormden voor mij persoonlijk een hinderlijk en nodeloos obstakel, dat eenvoudig uit de weg kon worden geruimd. Een gecorrigeerde, geredigeerde versie (evensneltussendoor-werk, dus ongetwijfeld nog niet foutloos) treft u daarom hier aan (pdf).

Eddum Kurrie

Balkenende en Innovatie

Maandag 23 Februari 2004 om 18:37

MP Balkenende kreeg vragen over het Innovatieplatform, waarvan hij voorzitter is. Kort samengevat: jullie moeten niet zeuren, we zijn net gestart en hebben nog jaren de tijd, en we hebben al best wat zinnige dingen gezegd. "Uit het bovenstaande komt naar voren dat het kabinet op het gebied van wetenschap en innovatie tijdens deze kabinetsperiode al meerdere stappen heeft ondernomen, waarbij van de inzichten van het Innovatieplatform gebruik kon worden gemaakt. Tegelijkertijd beseft het kabinet zich terdege dat verbetering van het innovatieklimaat in Nederland een zaak is van de lange adem." Die lelijke contaminatie ('zich beseffen') is indicatief voor de inhoudelijke kwaliteit van het stuk: doelen, middelen en methoden worden enthousiast verhaspeld tot er geen soep meer van te koken is. Het Innovatieplatform "... is geen discussieforum, maar dient te leiden tot concrete resultaten." Dat wordt een grote uitdaging. Leest u zelf de brief van onze MP J.P.

Computer FlashMob

Maandag 23 Februari 2004 om 13:13

Het idee is eenvoudig: verzamel zoveel mogelijk PC's in een sportcentrum, knoop ze aan elkaar in een netwerk, boot ze allemaal vanaf een Linux-CD en maak zo een supercomputer die een plaatsje in de Top500 verovert.

Assessment tips

Zondag 22 Februari 2004 om 13:15

Dit is de eerste van een korte serie postings over mijn observaties en notities tijdens de Willowcreek conferentie "Leadership is a journey... Refuelling is essential".


Vandaag een korte bijbelstudie die Bill Hybels aan het eind van de eerste sessie hield naar aanleiding van Lukas 5:1-11. Dit bijbelgedeelte beschrijft de manier waarop Jezus Petrus voor Zich wint. Bill Hybels noemde het een 'test'; Jezus is bezig een team samen te stellen en test of deze visser over de juiste eigenschappen beschikt om een sleutelrol in dat team te kunnen spelen.

Upgrade

Zaterdag 21 Februari 2004 om 23:01

Operatie geslaagd, patient in blakende gezondheid. Kole's Queeste draait nu op een Pentium III 800MHz met 256MB RAM. De performance is explosief vooruitgegaan. En we hebben weer ruim 100GB schijfruimte om te vullen... ;-)

Moblog + Mapping + Location alert = WaveBlog

Vrijdag 20 Februari 2004 om 18:35

Russell Beattie mocht eindelijk loggen over het project waarmee hij de afgelopen maanden bezig was. Het blijkt een combinatie van feitelijk reeds bestaande technieken: mobiele weblog dienst, landkaartgenerator en lokatieverklikker. Daarmee kun je je lokatie meeposten, inclusief MapQuest kaartje, bij een moblog postje. Russell's demosite laat zien hoe dat eruit zou kunnen zien. De lokatie dien je nu nog handmatig in te voeren, maar zal binnenkort via de mobiele operator worden meegegeven. Die techniek is vergelijkbaar met de Spotter service van O2, en dat viel me destijds zwaar tegen. Vooral qua accuratesse: als je een GPS met een positioneringsfout van enkele meters gewend bent, ervaar je een onnauwkeurigheid van enkele honderden meters als onbruikbaar slecht. Praktische toepassingen die Russell voor de toekomst aandraagt spreken al wat meer tot de verbeelding: waarschuwing als een vriend in de buurt is, of als je kind te ver van huis gaat. Anyway, ik wacht nog even af of dit wat wordt. Sterke punten: de server is gebaseerd op Linux, de applicatie is standards compliant (J2ME, WAP2) en de geopositie wordt in de RSS feed netjes in het door W3C voorgestelde format meegegeven. Way2Go!

Logje van een opgetogen Russell

Harry Potter III

Vrijdag 20 Februari 2004 om 16:52

Bekijk de nieuwe trailer van 'The Prisoner of Azkeban'

Curry & Crew in Irak

Vrijdag 20 Februari 2004 om 12:19

Bekijk het onverkorte videoverslag van AC's Operation Iraqi Sunrise.

Michiel Frackers over het innovatieplatform

Vrijdag 20 Februari 2004 om 11:02

Entrepreneur Michiel Frackers is een man met visie, kennis van zaken en de bereidheid zijn lot te verbinden aan zijn ideeën. Voor dergelijke mensen heb ik respect: ook (of misschien wel: juist) als de praktijk weerbarstiger blijkt dan het idee. Na het succes van Planet Internet en de teloorgang van BitMagic stortte hij zich op Quotelog, het eerste Nederlandse weblog met een betaalde redactie. Daarnaast houdt hij een eigen weblog bij, waarop hij verslag doet van zijn dagelijkse beslommeringen. Lees Michiel's opmerkingen over het Innovatieplatform, en proef tussen de soms wat kort-door-de-bocht uitspraken zijn gedrevenheid - en zijn gelijk.

Eten & Drinken met...

Zelfstemmende gitaar

Donderdag 19 Februari 2004 om 17:13

Gibson Classic (let op het knoppenpaneel)
Waaaaanzinnig, briljant, gewoon geniaal. Een computergestuurd stemsysteem, dat met een simpele druk op de knop elke gewenste stemming binnen enkele seconden met behulp van zes krachtige elektromotortjes zeer accuraat voor je instelt. De bouwers voegen nog een MIDI-aansluiting toe, plus software voor op je PC. Bekijk de video!

Digitaal boetseren

Donderdag 19 Februari 2004 om 16:21

Bouw een gezicht (Flash)

NGC

Vorst aan de grond

Donderdag 19 Februari 2004 om 14:39

Maar dan anders ;-)

Speel!

The Joy Of Tech

Donderdag 19 Februari 2004 om 12:24(Meer hierrr)

Apple schuldenvrij

Donderdag 19 Februari 2004 om 12:05

Steve Jobs: It sure feels good.

Via 99mac.se

OvJ Plooy stapt op

Donderdag 19 Februari 2004 om 11:06

Neerlands grootste en meest geprofileerde 'crimefighter' Koos Plooy stapt op. Het OM schreeuwt weliswaar in een persbericht Officier Plooy blijft bij OM in Amsterdam, maar de bottomline is natuurlijk dat de georganiseerde misdaad precies datgene heeft bereikt wat ze wilde in deze geruchtmakende affaire. Plooy, sleutelfiguur in de bestrijding van de zware georganiseerde criminaliteit, werd bedreigd met de dood. Via een verdachte kon het OM informatie krijgen over de bron van die bedreigingen, maar er kwam geen toestemming om een deal met de man te sluiten. Toegegeven, deals sluiten met misdadigers is een kwestie van zorgvuldig belangen afwegen en niet iets wat je al te lichtvaardig moet doen. In dit geval lijkt me echter de slechtst mogelijke keuze gemaakt, met maximaal verlies.

Apple & RSS

Donderdag 19 Februari 2004 om 10:57

Apple omarmt RSS, en hoe!

http://www.apple.com/rss/

Grrmbl...

Donderdag 19 Februari 2004 om 10:32

Het werd tijd, hoog tijd om m'n servertje eens bij te patchen. Naast dit weblog draaien op het bakkie (een oude trouwe AMD K6 300MHz met 600MB RAM, 40GB schijfruimte en Windows 98SE) een ftp-server en een hotline server. Tot nu toe had ik de meeste patches voor IE, DirectX enzovoorts maar achterwege gelaten - zinloos immers voor een dergelijk systeem. De laatste gaten bleken echter ook Windows 98SE te raken en een blik in de logfiles leerde me dat die gaten ook enthousiast werden benut. Nee, patchen kon niet langer worden uitgesteld. Het resultaat is dramatisch. Het systeem is helemaal bij en weer waterdicht maar traag als stroop, en dat is niet terug te draaien. Om performance te winnen staan de ftp- en hotlineservers uit, en de zwaarste PHP frutsels (zoals de calendar widget) doen het even niet. Dit weekend gaat de boel grondig op de schop: ander OS (Linux of Windows 2000, daar ben ik nog niet uit), schone Apache en PHP installatie en waarschijnlijk een hardware upgrade. Uit alle onderdelen die zo her en der los rondslingeren moet ik nog wel een PIII 800MHz kunnen knutselen. Affijn, Kole's Queeste zal dit weekend daardoor wat onregelmatig in de lucht zijn. 't Is maar dat u 't weet, het ligt niet aan u of uw verbinding: we hebben virtuele tegenwind.

The Hunt for Prof. Hoxha

Woensdag 18 Februari 2004 om 15:30

Robbert Baruch reageert bij :]= Esc op Prof. Hoxha (een van de drijvende krachten achter GeenStijl.nl) met de stelling dat de laatste niemand minder is dan Ambroos Wiegers, ex-planeteer en nu onderzoeksjournalist bij P7. Een boude bewering, waar ik - ook in Robbert's eigen vervolgposting - weinig bewijs voor vindt. Een ontkenning blijft tot nu toe echter ook uit, zowel van de kant van Prof. Hoxha als van Ambroos Wiegers. *krabt achter oor*

C1000 komt met 'prijsvergelijkende' reclame

Woensdag 18 Februari 2004 om 11:25

MKB-net meldt dat supermarktketen C1000 een nieuwe campagne is gestart, waarbij in store een prijsvergelijking wordt gedaan tussen C1000 en Albert Heijn, Super De Boer en Edah (respectievelijk 8, 9 en 7% duurder). Volgens het bericht reageren consumenten 'geprikkeld' en zeggen ze dat ze de prijsverschillen eerder hadden willen weten. Dat laatste komt op mij over als pure marketing prietpraat. De vergelijking gebeurt immers in store, dus de reagerende consumenten constateren op basis van deze campagne dat ze bij de goedkoopste winkel shoppen. Geen reden tot irritatie, lijkt me. Daarnaast kan ik me moeilijk voorstellen dat een consument nog 'uit gewoonte of bijgelovigheid' bij een vaste supermarkt komt. Wie nu nog tot de ontdekking komt dat zijn supermarkt te duur is, heeft lang liggen slapen.

Willow Creek Conferentie

Dinsdag 17 Februari 2004 om 09:57

Bill Hybels Maandag was een enerverende, maar inspirerende dag. 's Ochtends om acht uur samen met Balt en Richard van Rijnwaarde op weg naar 'de Pijler' in Lelystad. In het verzorgde drie sessies over uiteenlopende onderwerpen, Sue Miller gaf een energieke presentatie van het Promiseland programma voor kinderen en een uitstekende band begeleidde de waarmee elke sessie begon. In de komende dagen zal ik mijn notities uitwerken en enkele ook hier posten. Om half zeven waren we thuis, om acht uur begon de kerkenraadsvergadering in Utrecht waarin de evaluatie van het missionaire werk in Leidsche Rijn de hoofdmoot vormde. Het team doet het fantastisch, de plannen zijn goed doortimmerd en de resultaten veelbelovend. Ze zijn toe aan gemeentestichting. God is niet te stoppen!

Willow Creek Nederland

Jeugdkerk Reloaded, de eerste viering

Maandag 16 Februari 2004 om 14:35

19.20: we besluiten om tóch maar te gaan, naar de eerste viering van Reloaded. Ik omdat ik heel graag er heen wilde (al maanden;)) en pappa en mamma gaan allebei mee.

Jeugdkerk Reloaded - Utrecht

Zondag 15 Februari 2004 om 22:00

Vanavond zijn Rineke, Joëlle en ik naar de eerste Jeugdkerk Reloaded in Utrecht geweest. De avond was een groot succes: 700 jongeren in een afgeladen aula van de Passie, een strakke band, ruime tijd voor aanbidding, een goed doordacht verhaal, duidelijk en kunstzinnig drama en professionele techniek verzorgd door Stevon. Joëlle zal er vast nog wel uitgebreider over loggen. Nu op tijd naar bed, want morgenochtend vroeg ga ik met Balt en Richard van Rijnwaarde naar een Willowcreek seminar.

Aanval op konvooi in Bagdad; 3 gewonden

Zondag 15 Februari 2004 om 15:21

"In Bagdad hebben gewapende mannen zondag een Amerikaans konvooi beschoten. Één van de legerwagens ontplofte daarna en vloog in brand. Volgens getuigen zijn drie buitenlanders gewond geraakt. Het konvooi bestond uit legervoertuigen waar normaliter Amerikaanse burgers en regeringsambtenaren in worden vervoerd. " nieuws.nl


Ik wacht met spanning op een teken van leven van Adam, Michiel en Alexander. Hou je taai, heren!


Update: Michiel meldt dat ze veilig zijn aangekomen.

'Mr. iMac' meest invloedrijk voor Britse cultuur

Zondag 15 Februari 2004 om 09:19

Jonathan Ive, design-goeroe (en Vice-President Industrial Design) van Apple, is uitgeroepen tot "most influential person on British culture". Daarmee laat hij zelfs Harry Potter-auteur Joanne Rowling achter zich. Een complete verrassing was de uitverkiezing niet: vorig jaar gaf het London Design Museum hem al de eervolle titel 'Designer of the Year', terwijl een jaar eerder de BBC hem benoemde tot 'Cultural Newsmaker of the Year'.

Volkskrant op het goede spoor

Zondag 15 Februari 2004 om 08:50

Vanaf 1 maart biedt de Volkskrant een abonnementsvorm waarover is nagedacht: voor 80 euro per halfjaar volledig toegang tot de site en op zaterdag de papieren editie. Dat sluit precies aan bij het lot van onze Trouw: doordeweeks verdwijnt die doorgaans ongelezen bij het oud papier (het nieuws halen we uit de feed), 's zaterdags spellen we 'm. Ik hoop dat Trouw volgt! (via Dagelinks)

Volkskrant komt met gecombineerd abonnement

Kerry in zwaar weer?

Vrijdag 13 Februari 2004 om 18:14

Matt Drudge meldde gisteren dat John Kerry een buitenechtelijke relatie zou hebben gehad. Een paar kanttekeningen van mijn kant: Matt Drudge is een roddeljournalist, qua sympathieën een ruim tikje rechts van het midden, hevig pro-Bush. Tegelijk is het een man die zijn bronnen vaak voor elkaar heeft. Soms ook niet: zoek maar eens bij Google. Persoonlijk geloof ik niets van het hele verhaal, al was het maar omdat Kerry onwaarschijnlijk stom zou moeten zijn als hij een paar jaar voor hij zich kandidaat stelt voor het presidentschap een buitenechtelijke relatie aanknoopt, terwijl de vorige president vanwege een affaire met een stagiair zwaar in de problemen kwam (nota bene: onthuld door dezelfde Matt Drudge). Voorlopig houd ik het erop dat de traditionele moddergooi en -smijt fase in de Amerikaanse verkiezingen is aangebroken. Vroeg voor de tijd van het jaar, dat wel.

Quote of the Day

Vrijdag 13 Februari 2004 om 15:03

"Een Pavlov-reactie zou de woorden 'Bin Laden' en Al Qaida' kunnen bevatten."

(Peter Olsthoorn ten voeten uit in Netkwesties)

Normen en waarden (of: het goede voorbeeld)

Vrijdag 13 Februari 2004 om 13:27

De nieuwe website Zestienmiljoenmensen.nl, gebouwd door de RVD "...ter ondersteuning van de discussie over waarden en normen in Nederland", valideert voor geen meter en ziet er niet uit in Safari en FireFox. Ongevraagd gratis advies: conformeer je eerst eens aan de normen en waarden van Internet, en kom dan terug.


(Verder prima initiatief hoor, daar niet van.)

Klonen

Vrijdag 13 Februari 2004 om 13:11

De Zuid Koreaanse wetenschappers die recent menselijke embryo's kloonden om stamcellen te oogsten ('therepeutic cloning'), roepen op tot een wereldwijd verbod op 'reproductive cloning'.

BBC: S Koreans call for baby clone ban

World Press Photo

Vrijdag 13 Februari 2004 om 12:11

Jean-Marc Bouju maakte de winnende foto van een Iraaks krijgsgevangene die zijn zoontje troost.

Website WPP

Emerce: WebAds stopt met verkoop pop-up

Vrijdag 13 Februari 2004 om 11:16

Deze slag lijkt gewonnen - waarmee de oorlog natuurlijk nog niet over is, maar alle kleine beetjes helpen. Twee zaken vielen me op bij dit o zo fijne bericht op de (overigens recent fraai omgekatte) Emerce site.


Ten eerste zegt WebAds dat deze stap het gevolg is van een onderzoek van NFO Trendbox, waaruit zou blijken dat 91% van de ondervraagden pop-up's als "vervelend of heel erg vervelend" ervaart. Ik kan me niet voorstellen dat zo'n uitkomst iets nieuws is voor de onderzoekers van NFO Trendbox, of voor WebAds zelf. Ook de constatering dat pop-up's averechts werken omdat bezoekers sites mijden als ze weten dat daar pop-up's worden getoond zal geen schokkende ontdekking zijn geweest: elke marketeer wist dat al lang, en het was nog nooit een reden om hun klanten pop-up's te ontraden.

Laatste getuigenverhoor 'Bloody Sunday'

Vrijdag 13 Februari 2004 om 09:35

Vandaag komt de laatste getuige aan bod in het onderzoek naar de 'Bloody Sunday', de dag waarop 27 mensen werden neergeschoten in een confrontatie tussen Ierse opstandelingen en het Britse leger. Sinds 1998 (toen Blair het onderzoek gelastte op aandringen van de nabestaanden van de 14 slachtoffers) zijn 919 getuigen verhoord. Vandaag dus de laatste man, naar verluidt de leider van de Provisional IRA ten tijde van het incident. Je zou verwachten dat zo'n getuige wat eerder aan bod zou zijn gekomen...

Digitale fotolijst

Vrijdag 13 Februari 2004 om 09:18

Stel je voor: een mooie houten fotolijst (zeg 19" diagonaal) met een wisselende expositie van je digitale foto's. Draadloos, dankzij WiFi. Geen Sci-Fi maar realiteit, zij het voor $1549,- (!)

Persbericht PhotoVu

Da Bomb in 2004: compressionbombs

Donderdag 12 Februari 2004 om 15:24

Gzip een speciaal daartoe geprepareerd bestand van 100GB driemaal (compressie over compressie over compressie) en stuur de resterende 6KB naar je slachtoffer. De antivirus scanner probeert 'm uit te pakken... out of memory, of de CPU over z'n nek, crash. Kan uw scanner er tegen?

Decompression bomb vulnerabilities

CERT: Windows lek

Woensdag 11 Februari 2004 om 08:20

Binnengekomen via het National Cyber Alert System: Microsoft heeft een patch uitgebracht voor een ernstig lek in Windows NT4, 2000 en XP en 2003. Het lek, dat er oorspronkelijk niet in zat maar is geïntroduceerd via een van de securityupdates(!), was al een half jaar bekend. Window's Abstract Syntax Notation library (ASN1, een standaard voor datauitwisseling) bevat een gat waarmee hackers volledige controle over het systeem inclusief toegang tot het netwerk kunnen verkrijgen. Dichtspijkeren dus!

US-CERT Cyber Security Alert SA04-041A

Clark uit de race

Woensdag 11 Februari 2004 om 08:11

Jammer. Matt Bennett, woordvoerder van Wesley Clark, kondigde gisteravond aan dat de campagne voorbij is. Van Clark zelf heb ik nog geen bevestiging gezien, en ook uit zijn speech gisteravond bleek niet duidelijk dat hij de handdoek in de ring zou gooien. Maar hij keek ook niet vooruit naar de volgende staten, en soms is wat je niet zegt veelzegggender dan wat je wel zegt.

CNN.com - Aide: Clark to end presidential run

Gravend patient

Dinsdag 10 Februari 2004 om 15:43

Betrapt!Colder herstelt langzaam maar zeker van de aanrijding. Het kost de grootste moeite om hem kalm te houden: aan de riem moeten lopen vindt hij maar niks, en dat de baas geen tennisballen meer weg gooit waar hij achteraan kan hollen zint hem ook al voor geen meter. Van al die beperkingen wordt hij knap chagrijnig, soms op het ongenietbare af. Zijn humeur klaart op als hij een tijdje los mag lopen, zoals afgelopen zondag toen we dwars door storm en hagel even heerlijk hebben gecached in de buurt van Polsbroek. Of als hij in de achtertuin mag, wat - sinds we een hek om de vijver hebben gezet - nu op zich veilig kan. Vanmorgen meneer dat hij allebei zijn voorpoten al weer prima kan gebruiken als graafwerktuig. Nadat ik de krater had gedempt zijn we gaan uitwaaien in het IJsselbos. Zelf ben ik namelijk ook 'lopend patient': snotverkouden, m'n stem aan gort en de voorhoofdsholtes gevuld en aangestampt. Geen kantoor dus, vandaag.

Spot The Fake Smile

Dinsdag 10 Februari 2004 om 11:31

18 van de 20 goed... en u? (via Sargasso)

BBC Science

Presidentsverkiezingen VS in de Blogosphere

Dinsdag 10 Februari 2004 om 10:30

Op Patriotically.com vind je een dagelijks bijgewerkt overzicht van de aandacht in de weblogwereld voor de verschillende presidentskandidaten. Absolute aantallen, percentages, referrers, links naar meer informatie over de kandidaten, veranderingen in de laatste 24 uur, een 'reading list' - alles. Voor wie alles op de voet wil volgen...

Nieuwe releases Mozilla

Maandag 09 Februari 2004 om 16:27

's Werelds beste browser en emailclient zijn vernieuwd! Helaas bezwijkt de webserver van Mozilla bijkans onder alle aandacht. Om u van dienst te zijn een paar directe downloadlinks: Mozilla FireFox 0.8 (browser, voorheen Firebird) voor Windows en Mac OSX en Mozilla Thunderbird 0.5 (email) voor Windows en Mac OSX.

Meet The Press

Maandag 09 Februari 2004 om 13:34

Tim Russert interviewde George W. Bush voor NBC's Meet the Press. Ik lees het transcript en zie een onzekere, om de waarheid heen draaiende, in herhaling vallende, zwaar vermoeide president. Slecht voorbereid ook: zelfs op vragen die je op je klompen aan kon voelen (zoals over de gigantische tekorten, de onvindbare massavernietigingswapens en de gerezen twijfels over zijn diensttijd bij de Texas National Guard) had hij geen antwoord paraat. Wat ziet u?

Hagel-stopper

Maandag 09 Februari 2004 om 11:56

Dit apparaat kende ik nog niet: een anti-hagel-machine. Nissan kocht zo'n installatie om haar parkeerterrein vol hagelnieuwe auto's te beschermen. Nadert een hagelbui, dan produceert het apparaat schoksgewijs geioniseerde geluidsgolven, waarmee de vorming van hagel in een omtrek van een kilometer wordt voorkomen. Volgens de fabrikant heeft het geen nadelige effecten voor het milieu, en dankzij een weerradar gaat alles volautomatisch. Blijkbaar werkt dit dat het bedrijf zelfs een hagelschadegarantie durft te geven: mocht er toch schade ontstaan door hagel, dan betaalt de fabrikant de kosten. Ideaal voor grote campings, zo'n hagelstopper. Er is echter ook een keerzijde: nadert er een hagelstorm, dan is dankzij deze machine tot in een straal van tien kilometer in de omtrek elke vijf seconden een luide dreun te horen. Het apparaat schakelt pas uit als de hagelbui buiten bereik is. Dat wordt dus kiezen: wil je blutsen in je caravandak en gaten in je tentdoek, of heb je toch liever een knallende koppijn van deze machinerie?

Nissan Uses Device to Stop Hail

Duiven kennen de weg

Vrijdag 06 Februari 2004 om 17:23

Na 10 jaar onderzoek zijn Britse wetenschappers er uit: duiven volgen waar mogelijk niet hun instinct, maar simpelweg de aanbevolen routes via de snelweg. De tracklogs van de mini-GPS ontvangers die de duiven meekregen tonen aan dat ze keurig de juiste afslag pikken en zelfs rotondes correct ronden. Een opsteker voor de AA (de Engelse ANWB). Terzijde: bekijk ook eens het verschil in berichtgeving tussen de Sun en de Evening Standard.

De toekomst van webloggen II

Vrijdag 06 Februari 2004 om 13:18

Elizabeth Grigg (Program Manager, ex-Real, waar ze verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van o.a. RealOne en de RealPlayer G2) blogt via een Tablet-PC. Het concept deed me denken aan Don Park's briljante brainwave over de toekomst van webloggen, waar ik al eerder over schreef (Heerlijk, die zoekfunctie in Pivot - Bob, you're the best! ;-). Pluspunt: door de ingebouwde OCR van de tablet ondersteunt deze techniek ook RSS.

IKEA Walkthrough

Vrijdag 06 Februari 2004 om 13:08

Of: hoe overleef je een dagje meubelgigant... ;-)

The Non-Expert

GoogleBrowser

Vrijdag 06 Februari 2004 om 13:01

Fascinerend: bekijk in een draadmodel welke sites Google aan elkaar gerelateerd vindt.

TouchGraph.com

Dave & Eef Downunder

Vrijdag 06 Februari 2004 om 09:35

Dave'Onze' Dave en Eef zijn begonnen aan de laatste etappe van hun reis naar Tasmanië, waar ze een studie Missiologie gaan volgen aan het Worldview Centre for Intercultural Studies. Na de sneeuwstormen in de VS en een paar dagen strand nabij Sydney stappen ze zaterdagochtend om zeven uur lokale tijd (dat is om tien uur vrijdagavond onze tijd) in het vliegtuig voor de sprong naar Launceston. David en Eveline Hund Onderweg

Staatsgeheim

Donderdag 05 Februari 2004 om 12:19

Ambroos Wiegers (P7) schetst een tijdsbeeld in plaatjes.

staatsgeheim.com/

GeenStijl.nl trekt de touwtjes aan

Donderdag 05 Februari 2004 om 11:29

De lijn zet zich door: na de moddereter introduceerde GeenStijl deze week een 'huisadvocaat'. Hoewel de naam Zwarte Kip anders doet vermoeden, lijkt deze jurist niet lekker langzaam maar juist quick en dirty: "Stijlloze reacties blijven welkom, maar wij distantiëren ons van bedreigingen, dan wel racistische uitlatingen. Sterker nog: wanneer de pliesie zich mocht melden indien er weer eens een bezoeker over de schreef is gegaan, zullen wij zonder aarzelen medewerking verlenen aan het onderzoek."

Geenstijl.nl

Die andere Bob...

Woensdag 04 Februari 2004 om 17:35

Bob de bouwer van Pivot, de software waarmee ik dit weblog onderhoud, bracht zijn langverwachte versie 1.0 uit. Onder de motorkap is er nogal wat veranderd, waardoor ik gisteravond een aardige tijd aan het knutselen was. Een van de redenen waarom dat veel tijd vergde was dat ik de lay-out zoveel mogelijk ongewijzigd wilde laten, terwijl de templatestructuur van Pivot grondig op de schop is gegaan. Maar het resultaat mag er zijn: nieuwe zoekfunctionaliteit (handig voor al die googelaars die langs komen), nieuwe Kalender, beoordeling (de + en - onder elk postje) en een paar seconden meer wachttijd, omdat mijn oude servertje het opeens een stuk zwaarder heeft gekregen. Met name de Kalender en de comments blijken tijd te vergen, zodat ik er niet aan ontkwam de volgorde van de site-onderdelen ernstig te husselen. Verbetering, verslechtering? Laat het weten!

Die ene Bob...

Woensdag 04 Februari 2004 om 16:48

Bob de Bouwer bezocht CityPlaza, het bruisende middelpunt van onze cosmopolitische metropool Nieuwegein. In drie sessie van een half uur bood hij de Nieuwegeinse kids de gelegenheid zich samen met hem te laten vereeuwigen, daarbij nijver ondersteund door een van de lokale fotografiezaken. Het was een chaos. Een lange rij, die op het oog alleen maar toenam, gevuld met verwachtingsvolle kindertjes.

Maar... sommige kindertjes moesten wel heel lang wachten, terwijl andere kindertjes in no-time aan de beurt waren. Het bleek dat de organiserende fotograaf bonnetjes uitdeelde in zijn zaak: voor €2,50 op de foto met Bob, morgen klaar. Wie met zo'n bonnetje in de rij verscheen kreeg absolute voorrang. We besloten ons geduld te beproeven, en met succes: na een half uurtje mocht Jochum op de foto met z'n held. Gratis en voor niks, vanmiddag nog online.

Windows / Internet Explorer Security Update

Dinsdag 03 Februari 2004 om 17:00

Eindelijk wordt (o.a.) dit probleem aangepakt. Patchen!
Microsoft.com

Beroepsdeformatie

Dinsdag 03 Februari 2004 om 15:24

Engineering geek names son version 2.0
CNN.com

...the land of the Free and the home of the Brave!

Dinsdag 03 Februari 2004 om 13:10

In de states is grote consternatie ontstaan over de rechterborst van Janet Jackson. Aan het eind van haar 12 minuten durende 'half time' optreden trok special guest star Justin Timberlake aan de cup van Janet's outfit, die prompt losliet. Het publiek werd een korte blik gegund op de huidige stand van techniek in de siliconenindustrie. Zowel Justin, Janet, producent MTV als zender CBS putten zich uit in verontschuldigingen. Het was niet de bedoeling geweest, een spontane actie, ongerepeteerd en ongepast. Yeah, right. Per ongeluk expres.