His eye is on the sparrow - praatje bij het plaatje

Zondag 22 Maart 2020 om 15:55

Als je dan toch vrijwillig (maar wel met klem door de overheid aangeraden) de hele zondag binnen zit, terwijl buiten de vogeltjes fluiten, dan kun je maar beter met je one-man-band muziek maken. Liefst over vogeltjes ;-)

'His eye is on the sparrow' is een hymn uit 1906. De tekstschrijfster, Civilla Martin, vertelde dat de inspiratie voor dit lied kwam toen zij en haar man een bevriende familie bezochten die getroffen was door jarenlange ziektes. Haar man vroeg wat het geheim was achter hun moed en opgewektheid, waarop de vrouw eenvoudig antwoordde: 'His eye is on the sparrow, and I know He watches me'.

Ze parafraseerde daarmee Jezus, een fragment uit een toespraak die je vindt in Matheus 10. Het woord dat daar staat ('tzippor') betekent klein vogeltje en wordt soms vertaald met spreeuw, of mus. The Message vertaalt het met kanariepietje:

What’s the price of a pet canary? Some loose change, right? And God cares what happens to it even more than you do. He pays even greater attention to you, down to the last detail—even numbering the hairs on your head! So don’t be intimidated by all this bully talk. You’re worth more than a million canaries.

Zo mooi als een kanarie zing ik niet, maar gelukkig krijg ik hulp van een melodica, piano, hammondorgel, elektrische bass, twee akoestische gitaren, een ukelele en een tamboerijn. Een paracetamolstrip diende als plectrum (ergens liggen tientallen van die dingen, maar waar?) - een volle strip, want tot nu toe geen klachten. Volstrekt verantwoord in volledige isolatie opgenomen in m'n echokamer, en ik heb steeds netjes anderhalve meter afstand tussen alle instrumenten gehouden.

Hier vind je de liedtekst.


Hiervoor: "Licht in het duister" | Hierna: "All through the night - praatje bij het plaatje" | Naar de voorpagina | E-mail Gert Jan

Gebruikte Tags:

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags:

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!