Vat moed

Donderdag 13 December 2018 om 23:46

In 'De dag die komt', een 30 jaar oude bundel met 'proeven van schriftuitleg, meditaties, vertalingen van bijbelfragmenten, gebeden, liederen en liturgische diensten' van Huub Oosterhuis, kwam ik een aansprekend lied tegen met de titel 'Vat moed'. 'Naar Jesaja 36' stond erbij - een redactioneel foutje, want hij is overduidelijk geënt op Jesaja 35. ;-)

Benieuwd naar de melodie ging ik op zoek in de stapels liedbundels in m'n boekenkast en daarna op het internet, maar ik kon er nergens een vinden. Dus heb ik er maar eentje gemaakt, op de 85e verjaardag van de dichter, als adventsgroet voor Rijnwaarde. Margarethe Stolk speelde virtuoos de vioolpartijen in, en Krista van der Straten maakte het met haar heldere sopraan helemaal af!

Vat moed (leadsheet) Vat moed (Leadsheet)


Hiervoor: "Nooit Meer Zonder Reisgenoot / Over Water" | Hierna: "We Gaan Ze Halen" | Naar de voorpagina | E-mail Gert Jan

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!