De week in foto's (en muziek)

Zondag 26 November 2017 om 00:24

Een tamelijk willekeurige greep uit de plaatjes van deze week. En de uiteindelijke versie van 'Christ has no body now but yours':

Download christ-has-no-body-now-but-yours.mp3.

"christ-has-no-body-now-but-yours" speelt.

Het Christenunie congres stemde vandaag (of eigenlijk alweer gisteren) met grote meerderheid een motie weg waarin werd gepoogd een begin te maken met de reparatie van de schade aan recht en gerechtigheid die het regeerakkoord, met medewerking van de CU, en dankzij mijn stem voor de CU bij de tweedekamerverkiezingen ook met medewerking van mij, aanrichtte bij vluchtelingen en hun kinderen.

Gelukkig stemde het congres later wel in met een minder vergaande motie van min of meer gelijke strekking, die (in mijn woorden) iets zei als: "OK, we hebben nu eenmaal beloofd vluchtelingen als beesten te behandelen, en doen wat je hebt beloofd is een belangrijke christelijke waarde, maar laten we dan wel proberen een beetje diervriendelijk te zijn." Ik moest denken aan Karl Barth, die rondom de Tweede Wereldoorlog Duitse christelijke politici in scherpe bewoordingen de spiegel voorhield... 'compromissen die compromitteren'.

Op de achtergrond van alles wat ik daar zoal over dacht, klonk steeds weer 'Christ has no body now but yours' in m'n hoofd. Het zijn onze handen die moeten worden uitgestoken om deze 'minste van mijn broeders' tegemoet te komen, onze ogen die ze moeten zien. En zien, dat is iets anders dan 'k stond erbij en ik keek ernaar. De tekst is gebaseerd op woorden van Teresa van Ávila:

Christus heeft nu geen ander lichaam op aarde dan het jouwe,
geen handen dan de jouwe,
geen voeten dan de jouwe,
van jou zijn de ogen waardoor Christus met mededogen naar de wereld kijkt;
van jou zijn de voeten waarmee Hij rondgaat, goede daden verrichtend;
van jou zijn de handen waarmee Hij de mensen nu zegent.

De melodie is van David Ogden. Eerder nam ik 'm al op met Joëlle, waarbij een Vocalist Live Harmony voor wat extra meerstemmigheid zorgde. Vandaag voegde ik met m'n fretloze U-Bass een bodem toe en mixte 'm af. Oef, wat gaat zo'n Ukelele bas laag! Hoofdtelefoon gewenst bij het afluisteren voor de juiste impact.

Download hier: christ-has-no-body-now-but-yours.mp3


Hiervoor: "De week in foto's" | Hierna: "Christmas Poor" | Naar de voorpagina | E-mail Gert Jan

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!