Rondje Bredevoort

Zondag 28 December 2008 om 21:05

Theehuisje bij St. Bernardus

Theehuisje in de tuin (zeg maar gerust park) van St. Bernardus. In mijn linkerjaszak zit altijd een klein maar heel krachtig led-zaklampje: met een statief, een voldoende lange sluitertijd en dat lampje als lichtkwast ontstond dit plaatje.

Jochum, het vriendelijke spookje

Jochum vond zo'n theehuis in een duister en verlaten park eigenlijk maar een spookachtige bedoening, dus zijn we even met dat idee aan de slag gegaan. Het vergde zes opnamen voor we de parameters goed hadden - niet teveel licht, niet te weinig, niet te dichtbij, niet te veraf, niet té spooky maar net spooky genoeg...

Honesty Bookstore

Dit is de 'Honesty Bookstore' in Bredevoort. De (tweedehands) boeken staan op planken die aan de buitenmuur zijn bevestigd. Een afdakje van golfplaat beschermt ze tegen al te veel hemelwater. Wil je een boek kopen, dan pak je het van de plank en deponeer je één euro in de brievenbus. Ze zijn 24 uur per dag 'geopend'. Eerlijk gezegd zie ik zoiets bij ons in de Randstad niet gebeuren. Lovely.

Moeder

Moeder is Eerste Kerstdag gevallen, waarbij ze een haarscheurtje in haar heup heeft opgelopen. Daarnaast waren er de nodige toestanden met een verkeerde medicatie die hele akelige bijwerkingen opleverde. Ondertussen is de rust weer teruggekeerd. We hebben haar in een rolstoel meegetroond naar de hal van St. Bernardus, waar een kerststal van aardewerk stond opgesteld.

Kerststal in St. Bernardus

Eén voor één kreeg ze de figuren op haar schoot gelegd, zodat ze ze kon betasten om zo de informatie te krijgen die haar ogen haar nu onthouden. Ze lijdt daarnaast aan het Syndroom van Charles Bonnet, wat haar wereld - die toch al zo klein is geworden - onwerkeljk en ongrijpbaar maakt. Ik zou me waarschijnlijk geen raad weten als ik praktisch blind zou zijn en mijn hersens me dan óók nog voor de gek houden met levensechte visuele hallucinaties - maar zij draagt het dapper.


Hiervoor: "Wonderful Christmastime (@ The Office)" | Hierna: "Clipping" | Naar de voorpagina | E-mail Gert Jan

Gebruikte Tags: ,

Reisgenoten

gravatar for Jan Wolsheimer

Briljant, een 2e hands boekwinkel die 24 uur per dag bereikbaar is! Mooie foto’s.

Jan Wolsheimer ( E-mail ) (URL) · 29-12-’08 11:20 · Reageer op Jan WolsheimerVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!