Just another day at the office

Zaterdag 26 Juli 2008 om 09:21

Nou ja, toegegeven, gisteren was wel een dag met iets extra's. Voor het eerst sinds tijden was het even iets minder druk, zodat we toekwamen aan wat plezier maken. De Radio Veronica Ferrari Testarossa stond voor de deur geparkeerd zodat alle DJ's er even mee op de foto konden (Update 18 augustus: na de break een filmpje van deze Testarossa in actie tijdens de Bavaria City Racing). Tijdens het wandelingetje na de lunch borrelde het idee op om in plaats van een saaie standaard shoot een instant scène te creëren. Dat idee hebben we meteen maar uitgevoerd... Marina als slachtoffer van een brute hit-and-run, Tom als de brokkenpiloot die een merkwaardig genoegen schept in de rampen die hij aanricht (een typisch gevalletje van typecasting) en Bas als verschrikte passagier. Alleen zijn gezichtsuitdrukking is al genoeg reden om de foto even groot te klikken. Marina kon haar lachen niet meer inhouden (detail) en trok daarna nog een paar rare gezichten, maar ik heb al te verstaan gekregen dat ik die niet moet publiceren...

Maar daarmee was het nog niet gedaan met de pret. Bas demonstreerde een nieuw programmaatje voor zijn iPhone, Cowbell Plus. Bij wijze van vingeroefening (we hebben een nieuwe Full-HD videocamera en omdat de vertrouwde editing software daar niet mee overweg kan, ook een ander videobewerkingspakket) heb ik dat gefilmd en op YouTube gezet. De fabrikant zag dat en vond 'm zo leuk dat hij 'm maar op de product homepage plaatste. Video na de break!

Bekijk ook de foto's die Marina van de Bavaria City Racing maakte!


Hiervoor: "Splash!" | Hierna: "YouTube HQ" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: , , , ,

Reisgenoten

gravatar for Marina

Het is nu al een tijdje, dat ik naar het scherm zit te kijken. En dat ik zit te denken: wat zal ik nou schrijven? Ik onthoud me van commentaar. Dat lijkt me voor iedereen het best.

Marina (URL) · 27-07-’08 14:48 · Reageer op Marina

gravatar for Kobus

Lol! Rofl! Briljant!

Kobus ( E-mail ) (URL) · 27-07-’08 19:12 · Reageer op Kobus

gravatar for Glenn

Leuk! Maarreh, welke camera hebben jullie nu?

Glenn ( E-mail ) · 30-07-’08 23:11 · Reageer op Glenn

gravatar for Gert Jan

Een Sony HDR-SR11E, van net geen 1000 euro. We gebruiken ‘m standaard op de eennalaagste kwaliteit, dat is nog altijd méér dan genoeg voor Internet en zelfs voor DVD-authoring. Onwaarschijnlijk hoeveel kwaliteit er uit zo’n consumentendingetje komt. Ik render de filmpjes naar 960 pixels breed en transcode ze daarna naar Flash. We overwegen nog een On2 encoder te kopen, die kan met h.264 overweg, wat overtuigend veel mooier is (zie bijvoorbeeld deze demo van full-screen flash video bij 500kbps (!) ), maar dat is voor ons gebruik eigenlijk overkill.

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 30-07-’08 23:23 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Glenn

Gave camera is dat!

Die On2 encoder doet mooi werk zeg op zo’n ‘lage’ bitrate…

Glenn ( E-mail ) · 31-07-’08 16:46 · Reageer op Glenn

gravatar for Kobus in law

Jippie, foto’s en een filmpje van mooie meisjes in strakke pakjes…

Oh, en ook nog een Ferrari… (A)

Kobus in law ( E-mail ) (URL) · 18-08-’08 22:55 · Reageer op Kobus in lawVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , , , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!