Apple en EMI: HQ downloads, geen DRM

Maandag 02 April 2007 om 15:01

Brekend nieuws uit London. Apple en EMI bieden naast de gebruikelijke DRM-beveiligde 128kb/s AAC downloads nu ook onbeveiligde 256kb/s AAC tracks via iTunes aan. Een losse track kost in die premiumkwaliteit 30% meer dan zijn DRM-evenknie, koop je echter een compleet album dan is de prijs van beide producten gelijk. Een no-brainer, lijkt me!

Hiervoor: "ING 'corrigeert' salaris Tilmant én reorganiseert" | Hierna: "Prunusbloesem" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: ,

Reisgenoten

gravatar for Mutti

Ik vraag het maar even… Wat is een no-brainer? Iemand zonder hersens, een leeghoofd? Of iets waar je niet over na hoeft te denken?

Mutti (URL) · 02-04-’07 18:29 · Reageer op Mutti

gravatar for Gert Jan

Dat laatste, iets waar je niet over na hoeft te denken ;-)
DRM is een techniek waarmee de platenmaatschappij een bepaald gebruik van de geleverde muziek kan afdwingen. Zo kan ik de muziek die ik via iTunes heb gekocht alleen afspelen op een computer die daar speciaal voor geregistreerd is. Nu staat men 5 computers toe (twee macs thuis, twee op de zaak en een ipod – precies genoeg voor mijn gebruik), maar voor hetzelfde geld besluit een platenmaatschappij achteraf dat ik de gekochte muziek alleen nog maar op mijn ipod en 1 mac mag afspelen. Of omgekeerd: besluit ik mijn ipod ooit te vervangen door een mp3 speler van een ander merk, dan kan ik daar die muziek niet op afspelen. Daarnaast is de kwaliteit van de downloads niet helemaal perfect: de huidige 128kbps is hoorbaar minder goed dan CD. Deze aankondiging lost beide problemen in één klap op. Althans, voor de muziek van EMI.

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 02-04-’07 18:57 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Joëlle

En t flauwe aan dit zaakje is dat ik daardoor op mijn eigen computer wel eens tegen het probleem aan loop dat ik zo’n leuke melding krijg dat ik het moet registreren… =P

Joëlle (URL) · 02-04-’07 21:43 · Reageer op JoëlleVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!