Klimaat

Zaterdag 03 Februari 2007 om 10:24

Gisteren presenteerde het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) haar rapport over de veranderingen in ons klimaat.

Het goede nieuws is dat eindelijk niemand er meer omheen kan dat we zelf debet zijn aan de verwoesting van onze planeet. Het slechte nieuws is dat we dit natuurlijk allang wisten, en dat economische belangen tot nu toe verhinderden dat de politiek er werkelijk wat mee deed. Maar die tijd is voorbij.

Dit is 2007, de tijd van grassroots bewegingen en 'power to the people': we kunnen zelf actie ondernemen en hoeven niet meer te wachten tot de overheden iets ondernemen - maar kunnen ons dus ook niet meer als Calimero's verschuilen achter 'maar zij zijn groot en ik is klein...' drogredenen.

Hebt u Al Gore's An Inconvenient Truth nog niet gezien, doe dat dan alsnog. Gore's presentatie bevat geen nieuws voor wie de discussies over de klimaatveranderingen van de laatste jaren een beetje heeft gevolgd, maar het helpt wel om alles nog weer even op een rijtje te krijgen!


Hiervoor: "Tour de France 'Gap Jump'" | Hierna: "ZieZo beurs 2007" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Mutti

‘k Denk dat de vraag nu niet is: wat ik kan doen? Maar vooral: wat kan en wil ik láten om het milieu te sparen. En da’s stukken moeilijker dan doen!

Mutti (URL) · 04-02-’07 00:23 · Reageer op MuttiVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!