Kerk in beweging

Zaterdag 13 Januari 2007 om 15:50

Een van m'n favoriete podcasts is die van het programma Kerk in beweging, een wekelijks half uurtje 'over , en '. Die subtitel wekt misschien de indruk dat het gortdroge stof is, maar geloof me: het tegenovergestelde is waar, dit is uw tijd meer dan waard - vooropgesteld dat u iets heeft met God, mensen en de relatie tussen die twee, natuurlijk.

Neem bijvoorbeeld de episode met Willem Smouter over het 'herstelwerk' van de Geest. Het is maar goed dat het een podcast is, niet alleen omdat ik het reguliere uitzendmoment steevast mis en 'm zo alsnog kan meepikken op een geschikter tijdstip, maar ook omdat je een podcast kunt terugspoelen om nog eens te horen wat er nu precies gezegd werd. En sommige dingen moet je echt een paar keer beluisteren voor de volle omvang doordringt.

Als u de smaak te pakken hebt gekregen, beluister dan ook eens de episode 'Villa Klarendal', over het missionaire project van o.a. Youth for Christ in de Arnhemse wijk Klarendal.

Heeft dat u aan het denken gezet over de plek van de kerk in de komende jaren, lees dan de bijdrage van Reinier op Matthijs' blog, en de daaropvolgende reacties. En natuurlijk de rest van Matthijs' blog, maar dat zullen veel KQ-lezers al wel doen.

Ten slotte wijs ik u graag op Martijn Vellekoops uitstekende artikel 'Nederland verandert, en wat doet de kerk?' En op 'Christian Influence and Post-Christendom', van trotse papa Dave Hund. Zo, u komt de zondag wel weer door... ;-)

Hiervoor: "Dulfer valt aan!" | Hierna: "Lente in januari" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: , , , , , ,

Reisgenoten

gravatar for Rick (Villa Klarendal

Gert Jan,

leuk om dit te lezen. Inmiddels hebben we intern binnen Villa Klarendal afgesproken dat we dit missionaire project naar christenen toe uitdragen als “volledig Youth for Christ”. Anders is het voor onszelf moeilijk te begrijpen en voor anderen. Ik ben dus met mijn 47 jaar en nog wat vanaf nu gewoon een Youth for Christ vrijwilliger. Voor mij geestelijk gezien volledig “back to the roots”.
Je mag dus de zin “missionaire project van o.a. Youth for Christ in de Arnhemse wijk Klarendal” gerust vervangen in “missionaire project van Youth for Christ in de Arnhemse wijk Klarendal”.

groeten,

Rick (ook namens Reinier)

Rick (Villa Klarendal ( E-mail ) · 13-01-’07 19:42 · Reageer op Rick (Villa Klarendal

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Aangepast, Rick! En welkom bij de club ;-) Gert Jan (URL) · 13-01-’07 19:52 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , , , , , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!