Dextroamphetamine

Zaterdag 02 December 2006 om 13:00

Onze jongste, Jochum, is eerder dit jaar gediagnosticeerd met ADHD-C. Rijkelijk laat, omdat we lang aarzelden om ook met hem het medische traject in te duiken dat we eerder met onze oudste zoon Ilia doorliepen. Koudwatervrees, zo bleek. Waar het bij Ilia vele jaren kostte om uiteindelijk een goede diagnose te kijgen (Syndroom van Asperger) waren de artsen er bij Jochum binnen een paar maanden uit.

Omdat hij van Ritalin neerslachtig werd kreeg Jochum Dexamphetamini sulfas voorgeschreven, een eetlustremmer die als bijeffect prima blijkt te helpen bij aandachtstekortstoornissen. Achteraf gezien hadden we niet zolang moeten doormodderen maar eerder dit pad moeten inslaan. Waar hij vorig jaar de grootste moeite had met lezen (en leren in het algemeen) en langzamerhand steeds meer buiten de groep viel door zijn drukke en onberekenbare gedrag, kan hij nu op alle fronten prima meekomen.

Donderdag belde hij me enthousiast op toen ik in de auto naar huis reed: hij had zijn rapport gekregen en er stonden alleen maar bolletjes bij voldoende en goed, vertelde hij apetrots.

Eenmaal thuis gaf ik hem de chocoladeletter die ik die middag van mijn werkgever had gekregen. "Kijk eens, kerel; de V van voldoendes!" "Welnee papa," corrigeerde hij me, "dat is de V van Veronica. Lees maar, dat staat er op!"

Gelukkig smaakte de letter hem er niet minder om - dat wil zeggen, zolang hij z'n pilletje nog niet heeft gehad ;-)

Hiervoor: "Don't try this at home..." | Hierna: "Emailweb" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for <span class='registered'>terp</span>

Met onze middelste gaan we over op Stratera maar deze word door onze verzekering niet vergoed, dus op zoek naar een andere verzekering. Ook bij haar werke Ritalin niet goed, op zich werkte het wel, maar de overgang van uit werken van het middel gaf hele nare effecten, waaronder ook hyperactiviteit (maar dan dubbel erg ;-)

terp (URL) · 02-12-’06 15:01 · Reageer op terp

gravatar for Rineke

@terp Sommige kinderen zouden minder H zijn als ze een derde dosis krijgen (8, 12, 16 uur) en voor 20 uur slapen. De hyperactiviteit blijft dan uit, zeggen ze. Het kan het proberen waard zijn.

Rineke · 02-12-’06 17:58 · Reageer op Rineke

gravatar for mariette
In reactie op : Het probleem is dat ze dan niet meer kan inslapen… Het gaat bij haar ook niet zozeer om de hyperactiviteit, maar vooral de concentratieproblemen op school. De ritalin veroorzaakt bij haar nogal wisselende stemmingen. (woede, huilbuilen, niet-te-stuiten giegelbuien etc.)Maar ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met dexamphetamini sulfas?! Ik had er nog nooit van gehoord,maar misschien is dit voor haar ook een oplossing. mariette (URL) · 02-12-’06 19:15 · Reageer op mariette

gravatar for Rineke

@Mariette; Dus dat hadden jullie al geprobeerd, een derde dosis. Niet iedereen reageert hetzelfde op dergelijke medicijnen. Wij kregen van de kinderpsychiater deze medicijnen als proef. Hij wist niet of het zou aanslaan: twee weken proef en daarna verder zien. Jochum kon zich beter concentreren maar werd niet, zoals bij ritalin, depressief. Het middel mag dan ook alleen door de psychiater voorgeschreven worden. Maar ook hierbij geldt dat de werking niet bij iedereen gelijk is. Veel sterkte met de zoektocht!

Rineke · 02-12-’06 19:38 · Reageer op Rineke

gravatar for mariette
In reactie op : Bedankt! We houden jullie op de hoogte. Fijn dat het met Jochum nu zoveel beter gaat! mariette (URL) · 03-12-’06 21:13 · Reageer op mariette

gravatar for niels alleblas

dextro veroorzaakt op langere termijn schade aan het centraalzenuwstelsel!!

niels alleblas ( E-mail ) · 14-12-’07 05:47 · Reageer op niels alleblas

gravatar for niels alleblas

Ik persoonlijk vind de schade die het middel toebrengt niet opwegen tegen de geneeskrachtigewerking.
Het middel kan ook ernstige psychoses veroorzaken!!

niels alleblas ( E-mail ) · 14-12-’07 05:52 · Reageer op niels alleblas

gravatar for niels alleblas

Behandeling met imipramine is minder schadelijk en heeft geen invloed op het centraal zenuwstelsel.
Groeten van iemand die de lange weg van medicatie uitproberen heeft bewandeld.
Ik heb er voor gekozen helemaal geen medicatie meer te gebruiken,zij die het meeste last van je hebben als je adhd hebt zijn de mensen om je heen.
Moet je je eigen vergiftigen om mensen in je omgeving minder last van je te laten hebben,NO WAY!!

niels alleblas ( E-mail ) · 14-12-’07 05:58 · Reageer op niels alleblas

gravatar for Stevee

Nee dat niet, maar gaat toch ook niet altijd om de butenwereld.Ik persoonlijk heb medicatie nodig om mijn studie te kunnen doe. Dat doe ik voor me zelf en voor niemand anders ;)
Maar opzich met ik het verder wl met je eens, al die rotzooi is niet goed voor een lichaam en tuurlijk is het beter als je zonder kan.

Stevee · 14-10-’09 11:37 · Reageer op SteveeVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!