DRM

Dinsdag 03 Oktober 2006 om 20:47

October 3rd is the Day Against DRMVandaag, 3 oktober, viert Leiden voor de 432e maal haar ontzet. Tegelijk is het de eerste internationale Day Against DRM, georganiseerd door DefectiveByDesign, want de wereld moet nog worden ontzet van DRM oftewel Digital Rights Management.

DRM? Da's fout, baaie fout. DRM is een probleem, waarvan de omvang pas echt duidelijk zal worden als het al te laat is.

Ik snap de motieven van de Entertainment industrie, ik begrijp dat het belangrijk is de rechten van artiesten en auteurs te beschermen, maar de uitvoering is gewoon fout. DRM krijgt de kans om zich heen te grijpen als een gezwel, omdat het grote publiek zich nog niet bewust is van de impact van deze technologie. Het is belangrijk dat dat verandert - vandaar die 'Day Against DRM'.

Verder zal ik er niet over uitwijden: dat hebben o.a. Marco Raaphorst (in De Nieuwe Reporter) en voor hem Cory Doctorow (in het hol van de leeuw) al uitgebreid gedaan. Lees hun uitleg, die is uitstekend. Maar DRM is dus fout.

Hiervoor: "Wel een feestje, maar de jarige mag niet genoemd" | Hierna: "Google Gadgets" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: , , ,

Reisgenoten

gravatar for Marco Raaphorst

Ik ben blij dit te horen. Groeten, Marco

Marco Raaphorst ( E-mail ) (URL) · 04-10-’06 15:15 · Reageer op Marco RaaphorstVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!