Venice - Amsterdam

Zaterdag 16 September 2006 om 14:32

Mark Lennon

Donderdagavond presenteerde de Californische band Venice (wereldberoemd in heel Nederland) hun nieuwste CD, 'Amsterdam'. De loepzuivere samenzang van de broers en neven Lennon valt bij het Nederlandse publiek in de smaak en de groep weet de weg naar de liefhebbers aan deze kant van de grote plas beter te vinden dan in hun eigen VS.

Jan Douwe Kroeske speelde daarbij een belangrijke rol: hij haalde de groep destijds voor de radiomicrofoons van zijn "twee meter sessies" en bracht ze zo in contact met de Nederlandse luisteraars. De mix van zorgvuldig opgebouwde harmonieën, fraaie melodische lijnen en ongekunstelde begeleiding (waarin invloeden van legendarische groepen als Poco en Crosby, Stills, Nash & Young zijn terug te vinden) aangevuld met een hondstrouwe schare fans en de sfeervolle ambiance van een tot de nok toe gevuld Paradiso maakten het presentatieconcert van 'Amsterdam' tot een intiem muziekfeest.


Sommige songs waren al eerder via de MySpace site van de band te beluisteren: die werden enthousiast meegezongen, maar klassiekers als "Baby's Calling", "If I Were You" en "One Quiet Day" kregen het publiek pas echt goed los.

Na de uitreiking van het nieuwe album aan de bandleden door Jan Douwe volgden nog eens vier songs, waaronder een prachtige medley a-la de Pine Mountain Logs (het alterego van de band, waaronder ze covers en persiflages van ander artiesten spelen). Kipp's hilarische larger-than-life imitatie van Mick Jagger was onbetaabaar!

De fraaie foto's bij dit artikel zijn een selectie uit een serie van Marina Veereschild, uiteraard gebruikt met haar vriendelijke permissie. Merci, Marina!

Van de korte videoshots die ik gedurende de avond maakte heb ik een compilatie in elkaar geflanst. Waarschuwing: een kwartier video, da's bijna 90MB. Smaakt het naar meer? Vanaf 12 oktober speelt Venice in 35 zalen door heel Nederland.
Zoals gebruikelijk heeft u een recente mediaspeler (bijvoorbeeld QuickTime of VLC) nodig om het filmpje zonder kleerscheuren te bekijken. De film is geëncodeerd met H.264; oudere spelers kunnen daar problemen mee hebben. Het goede nieuws is dat u desgewenst het filmpje ook kunt downloaden om op uw iPod video af te spelen.


Hiervoor: "The American Dream" | Hierna: "Woede om niets" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Gerda

Leuke foto’s GJ, ‘k heb genoten om erbij te kunnen zijn en geniet nu na ;-)

Gerda · 16-09-’06 16:06 · Reageer op Gerda

gravatar for Marina

Het was echt SUPER! Het lukt me helaas niet het filmpje te downloaden, dus dat ga ik straks nogmaals proberen, want ik ben heel benieuwd naar je compilatie!

Hopelijk snel weer!

Marina (URL) · 16-09-’06 17:48 · Reageer op Marina

gravatar for Marina

Whow! Inmiddels is het wel gelukt de film te bekijken. Ik schreef het ook al op het Venice forum, maar echt te gek! Dankjewel!
En ook bedankt voor alle free publicity natuurlijk. ;o)

Marina (URL) · 16-09-’06 18:13 · Reageer op Marina

gravatar for Tjergina

Het lukt me niet om het filmpje te downloaden. Wie kan me helpen? Waar klik ik bijv. op en hoe ga ik verder? Ik heb geen idee …….

Tjergina · 17-09-’06 16:02 · Reageer op Tjergina

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Normaal gesproken hoef je het filmpje niet te downloaden. Als je computer een beetje bij de tijd is, kun je het filmpje rechtstreeks op de pagina bekijken. Lukt dat niet, dan is de snelste oplossing om QuickTime te installeren: klik op het rode woord ‘QuickTime’ in de tekst onder het filmpje en volg de instructies op de pagina die je dan krijgt.

Wil het om welke reden dan ook niet lukken om QuickTime te installeren dan kun je als alternatief VLC gebruiken, een uitstekende mediaspeler die voor praktisch alle besturingssystemen gratis verkrijgbaar is. Klik in de tekst onder het filmpje op het rode woord ‘VLC’ om naar de VLC website te gaan, kies de juiste player voor jouw besturingsysteem en volg verder de aanwijzingen op die pagina. Download het filmpje (zie onder) en speel ‘m af in VLC.

Wil je het filmpje downloaden, klik op het rode woord ‘downloaden’ in de tekst onder het filmpje volgens de procedure die voor jouw besturingsysteem (Windows, OSX, Linux, …) en browser (IE, Firefox, Safari, …) gebruikelijk is: rechtermuisklik en dan ‘save as…’ of ‘opslaan als…’, of control-klik en dan ‘download gekoppeld bestand, of option-klik en de rest gaat vanzelf, of… afhankelijk van je systeem dus.

Gert Jan (URL) · 17-09-’06 19:18 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Rick de Vries

Wat ik een beetje eigenaardig vind aan het filmpje is dat het online staat. heb je wel het recht om dit te doen?
er staat behoorlijk wat muziek in het filmpje, normaal betaal je daar stemra over.

Rick de Vries ( E-mail ) (URL) · 20-09-’06 00:07 · Reageer op Rick de Vries

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Geen idee. In het verleden heb ik al eens radioshows met complete live gespeelde nummers online gehad van Venice. De band vond dat prima, omdat het de fans aan de andere kant van de oceaan (waar de Nederlandse radio natuurlijk niet te ontvangen is) in de gelegenheid stelde dat materiaal ook te beluisteren. Als je wat rondklikt op de Venice fansites zul je merken dat er heel veel foto- en audiomateriaal vrij beschikbaar is: Venice gaat daar heel ontspannen mee om en ziet het waarschijnlijk als free publicity. Mocht de band of de platenmaatschappij besluiten dat die koers moet worden verlaten, dan hoeven ze maar een kik te geven en de boel gaat offline. Scheelt mij weer bandbreedte ;-)

Ik zou me kunnen voorstellen dat de platenmaatschappij er geen enkel belang bij heeft hier moeilijk over te doen. Ik heb het ondertussen even nagekeken op de site van de bumastemra: dit gebruik zou iets meer dan 22 euro per maand kosten, als ik het goed heb, aangezien KQ een particuliere site is zonder inkomsten en het alleen om fragmenten gaat. Als ik dat moet gaan betalen, haal ik het spulletje per direct offline. Betalen voor de bandbreedte die mijn lezers gebruiken is tot daar aan toe (een hobby mag iets kosten,nietwaar) maar dan ook nog betalen om reclame voor een band te mogen maken? Dacht het niet. Van die 22 euro krijgt de platenmaatschappij slechts een fractie in handen, en de band nog minder. Als door de free publicity op zo’n site er één concertkaartje meer verkocht wordt, of één CD extra, levert dat ze al meer op dan de ‘inkomsten’ die ze derven door dit soort gebruik te gedogen. Ik weet het ook niet, maar ik vermoed dat ze dat sommetje maken. En misschien rekenen ze wel helemaal niet, en vinden ze het alleen maar leuk dat dit er is.

Gert Jan (URL) · 20-09-’06 00:45 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!