Platte Papa (of Mama)

Vrijdag 01 September 2006 om 14:41Begin dit jaar werden de manschappen (m/v) van de B Compagnie, 3de Bataljon van de 172e Mountain Infantry van de Maine National Guard uitgezonden naar Irak en Afghanistan. Hun gezinnen bleven achter in Brewer - onnodig te zeggen dat menig papa en mama node werd gemist door de opgroeiende kroost.

Gelukkig is het leger niet voor één gat te vangen. Van overheidswege werden snel levensgrote busteportretten van de uitgezonden militairen aan hun respectievelijke geliefden verstrekt, inclusief een pot lijm en het advies bij de bouwmarkt een plaat tempex of bordkarton te halen. Menig huisgezin heeft, knus om de eetkamertafel gezeten, schaar en lijmkwast vaardig ter hand genomen en sindsdien is het een vertrouwd gezicht in downtown Brewer; gezinnen die met een platte papa uit rijden gaan, of platte mama's die netjes worden aangeschoven bij een familiedinertje in een restaurant. De tandarts komt ze tegen in zijn wachtkamer, de pastoor in de biechtstoel.

Hoe zou dat nou voelen, als je wordt uitgezonden naar een brandhaard aan de andere kant van de wereld, nota bene een brandhaard die je overheid eerst zelf heeft aangestoken, en als je dan thuis door diezelfde overheid wordt vervangen door een plaat piepschuim?

Hiervoor: "Alpha cursussen in Utrecht" | Hierna: "Peugeotje parkeren" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Zomaar

Veel platter kan niet!

Zomaar (URL) · 01-09-’06 21:59 · Reageer op ZomaarVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!