Passie voor De Passie

Dinsdag 29 Augustus 2006 om 21:06

Joëlle en Ilia beginnen weer aan een nieuw schooljaar, beide op De Passie in Utrecht. Een van de weinige evangelische middelbare scholen in Nederland, en dat op fietsafstand. Het onderwijs is verre van perfect, wat ons af en toe grote zorgen baart. Toch willen de kids graag op De Passie blijven, en daarin steunen we ze. De sfeer is namelijk uitstekend (da's belangrijk) en de school helpt ze zich te ontwikkelen tot evenwichtige, verantwoordelijke, positief Christelijke jong-volwassenen (da's nog belangrijker). Nu die tent qua onderwijs en organisatiestructuur nog op de rit zetten...

En ziedaar, lo and behold - tot mijn verrassing heeft de nieuwe interim directeur de letters MCM CMC achter zijn naam staan. Dat MCM kan van alles zijn (ik ken het acronym als Master of Contract Management, Marketing Communication Management, Master of Construction Management en er zijn vast nog wel andere betekenissen) maar in combinatie met CMC, Certified Management Consultant, staat MCM meestal voor Master of Change Management. Kijk eens aan, een verandermanager annex organisatieadviseur... Just what the doctor ordered.

Hiervoor: "Geek humor" | Hierna: "PGB" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for DJ

Twee dingen.
1. Die letters achter een naam: fijn voor je. Ontleen je daaraan je status? Ga toch fietsen, man.
2. Je zit op een school om wat te leren. Mijn vader heeft eens gezegd: “Misschien had je beter naar een openbare school kunnen gaan, waar ze je goed hadden leren rekenen”.
Afijn, in het voetspoor van onze ouders hebben wij onze drie kinderen ook op gereformeerd v.o. gedaan. 1) Ze leerden daar geen weerbaarheid, en 2) ze waren alleen blij met een leerling als hij/zij goed kon meekomen (Probleemkind? Zoek het maar lekker zelf uit!).
De volmaakte school bestaat niet.
Het is net als met die vroegere Cromareclame: ‘Je moet erbij blijven voor het beste resultaat’.

DJ ( E-mail ) (URL) · 30-08-’06 19:03 · Reageer op DJ

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Die letters achter een naam: heel herkenbaar, ik krijg daar ook de kriebels van. Tegelijk vind ik het in dit geval wel relevant, omdat het precies de skills zijn die de school volgens mij nodig heeft. Geen docent die doorgegroeid is naar directeur – met alle respect voor tot directeur doorgegroeide docenten; om deze tent weer op stoom te krijgen heb je echt een zwaar kaliber manager nodig. Maar het feit dat hij het achter zijn naam zet, vind ik inderdaad ook een minpuntje.

Wat betreft de kwaliteit van het onderwijs: het is niet heel erg beroerd, maar vooral rommelig. Weinig structuur, te weinig docenten, te veel uitgevallen lessen… Niet goed genoeg. Toch zijn ze er op de een of andere wijze in geslaagd 100% van de VMBO leerlingen te laten slagen. Dat halen ze bij de VWO afdeling (waar Joëlle en Ilia zitten) zeker niet.

Wat betreft de weerbaarheid van de kids: daarover ben ik juist heel erg tevreden bij de Passie. Wij bevinden ons als NGK’ers een beetje in de perifierie van de doelgroep, maar de broodnodige ruimte voor debat is ruimschoots aanwezig. De aandacht voor minder presterende leerlingen kan wat mij betreft nog wel wat beter, maar dat komt omdat wij met een zoon met PDD-NOS de lat in dat opzicht erg hoog leggen. En eerlijk is eerlijk, ze komen een heel eind. In de persoonlijke begeleiding van onze zoon en ons, als ouders, maar ook in de manier waarop de school aandacht heeft voor de groepsdynamiek in de klas. Daarin vind ik ze zelfs goed.

Gert Jan (URL) · 30-08-’06 20:01 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!