Pikasso

Maandag 28 Augustus 2006 om 23:23

Het zal in '94 of '95 geweest zijn dat ik met audiofiele collega Ad de Pat Metheny Group zag optreden in Muziekcentrum Vredenburg. Twee dagen later piepten mijn arme, klassiek geschoolde oortjes nog... alle harmonie en melodie ging verloren in een trommelvliezenverscheurende muur van geluid. De PA leek meer ingeregeld op een festivaltent dan op de fenomenale acoustiek van dit moderne amfitheater. Jammer, want Pat Metheny is een ware virtuoos: synoniem voor de overtreffende trap in harmonie, melodie en gitaarspel - en blijkbaar dus ook in volume. Nee, dan waren zijn CD-opnames meer aan mij besteed. Hoe dan ook, in 1984 bouwde Linda Manzer in opdracht van Metheny bovenstaande Pikasso, een extravagant 42-snarig instrument met ongekende creatieve mogelijkheden. Spekkie voor het bekkie van Metheny! Het instrument heeft sindsdien op verschillende albums dienst gedaan. Als ik 'm zo bekijk, denk ik dat ik met slechts één van de vier halzen echt raad zou weten...


Hiervoor: "Toekomstdromen" | Hierna: "Segregatie" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!