Eendagsvlieg

Donderdag 17 Augustus 2006 om 18:08

Eendagsvlieg

Ook bekend als haft, officieel Ephemeroptera. Normaal zie ik ze zelden, maar gisteravond zwermden ze opeens om me heen terwijl ik langs de Lek wandelde. Deze soort was volkomen wit, wat ik nog nooit had gezien, en landde en masse op mijn regenjas zodra ik mijn pas vertraagde. Het exemplaar op de foto nam zijn naam iets te letterlijk: hij legde ter plekke het loodje en viel spontaan dood op de grond.


Hiervoor: "After the Garden" | Hierna: "Ahree Lee" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for terp

Er valt nog zoveel te ontdekken en begrijpen. Nadat wij als gezin – op vakantie in tsjechië – compleet zijn lek gestoken door steekvliegen (en geloof me een muggenbult is er niets bij), was mijn gebed ‘Vader kunt U mij uitleggen wat het doel van die beesten’ (lees schepselen) is…

terp ( E-mail ) (URL) · 18-08-’06 00:05 · Reageer op terp

gravatar for terp

Het leven van een Eendagsvlieg geeft maar eens te meer weer dat het doel van leven belangrijker is dan lengte en kwaliteit.

terp ( E-mail ) (URL) · 18-08-’06 00:14 · Reageer op terpVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!