After the Garden

Donderdag 17 Augustus 2006 om 08:18

Vanmorgen trof ik in de mailbox een berichtje aan van Jeff Watson, Director of New Media van Warner Bros Records. Wat blijkt: Neil Young heeft een videoclip gemaakt voor 'After the Garden', de openingstrack van zijn recente album 'Living with War'. En geheel in lijn met de manier waarop Neil dat krachtige, rauwe album de blogosphere in slingerde (via een eigen weblog, gratis streams, en de verkoop van downloads via zijn eigen website en iTunes nog voordat het album in de winkel lag) kiest Warner Brothers voor weblogs om deze clip wereldkundig te maken. "The video is a powerful indictment of Bush's eco-policy and makes a bold statement" zegt Jeff, en hij voegt er aan toe: "More videos coming soon!"

Als de kwaliteit van de clip even hoog is als die van het album, belooft dat veel goeds! Helaas kan mijn Linux workstation de geboden formaten niet aan, en verbiedt de security policy van mijn werkgever het bekijken van streaming media op mijn Windows laptop. Ik moet dus nog even geduld hebben: vanavond ga ik 'm op de Mac bekijken maar tot die tijd heeft u de primeur. Laat u me weten wat u ervan vond?

Hier zijn de linkjes voor Windows Media in lage, gemiddelde en hoge kwaliteit (en bandbreedte!), en idem voor QuickTime in lage, gemiddelde en hoge kwaliteit.

Update 18:45; Terp heeft het bij het rechte eind. In eerste instantie lijkt Neil een politieke campagne voor Al Gore te zijn gestart. Al snel blijkt de clip een reality-check met het probleem van de Global Warming, sinds enige jaren een speerpunt in Al Gore's leven. Gesneden koek voor de moderne, enigzins bewust levende Europeaan, maar wellicht (hopelijk!) een eye-opener voor de Amerikanen. De Bush administration heeft hen immers jarenlang voorgehouden dat economische belangen zwaarder wegen dan het milieu en dat het allemaal niet zo'n vaart loopt met het klimaat. En dat doet het dus wel.

Hiervoor: "Google koopt Neven Vision" | Hierna: "Eendagsvlieg" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for terp

Clip is wel aardig, een achter elkaar schakeling van natuurverschijnselen die ogenschijnlijk te maken hebben met wat de mens doet met deze aarde in een CNN achtige view. (jammer dat de tikkertape niet lekker loopt) Mooie beelden die een doorgewinterde Dicovery kijker al vaak gezien heeft…

terp ( E-mail ) (URL) · 17-08-’06 10:00 · Reageer op terp

gravatar for terp

Hoe wij bezig zijn met deze schepping wil ik niet goed praten (integendeel) maar er zijn (ook) diverse studies die aangeven dat wat wij ‘Global Warming’ noemen ‘gewoon’ een rimpel is in de amplitude van het klimaat. De gevolgen worden er niet minder erg van, mischien iets meer maatregelen om de gevolgen te beperken dan proberen schuldigen aan te wijzen…en ja economische belang is een slecht christelijk argument…

terp ( E-mail ) (URL) · 17-08-’06 23:53 · Reageer op terpVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!