Tibet

Woensdag 05 Juli 2006 om 14:03

De kwestie van de Tibetaanse strijd voor de vrijheid kent vele kanten. Ik zou kunnen uitwijden over de VN resoluties tegen China, over de politieke krachten in het land, de wijze waarop het verzet sinds 1960 vorm krijgt. Of de rol van Tenzin Gyatso, die als 14e Dalai Lama weliswaar in 1990 zijn politieke leiderschap overdroeg aan de regering in ballingschap, maar die in feite nog steeds de religieuze, sprirituele en politieke voorman is. Maar liever wijs ik u op de gearchiveerde webcasts van een gastcollege dat de Dalai Lama in november gaf op Stanford University. De drie sessies "Meditation and Teaching", "The Heart of Nonviolence" en "Craving, Suffering and Choice: Spiritual and Scientific Explorations of Human Experience" leggen de kern van 's mans denken bloot. Vlot downloaden naar uw iPod en u komt de volgende tieneneenhalf uur file moeiteloos door. Happy birthday, Dalai Lama.


Hiervoor: "Zorg(elijk) stelsel" | Hierna: "Hoog bezoek" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!