Straatpastoraat en meubelproject

Zondag 15 Januari 2006 om 17:29

Sinds juni 2004 is Wieke de Wolff onze pastor voor dak- en thuislozen, om medemens te zijn in Gods naam voor dak- en thuislozen in Utrecht, en voor mensen die dak- of thuisloos zijn geweest en die nu een nieuw bestaan proberen op te bouwen.

Verslaggever Koos van Noppen liep voor het EO-programma 'Kerk in beweging' een paar dagdelen met haar mee en bezocht de locaties waar ze mensen uit de doelgroep ontmoet: de Jacobikerk in Utrecht, het Catharijnehuis (dagopvang voor niet-verslaafde dak- en thuislozen) en hostel 'De Hoek' aan de Sartreweg. In het gesprek met Wieke gaat het onder andere over de relatie tussen haar werk en de Jeruzalemkerk, en de nieuwe samenwerking met Bart van Empel (die haar nu al terzijde staat als vrijwilliger en binnenkort ook zal worden uitgezonden door de Jeruzalemkerk). Ook de coördinator van het meubeldepot, diaken Wim ten Dolle, komt aan het woord: hij vertelt over de unieke samenwerking met een internationaal woonwarenhuis dat grote hoeveelheden meubels doneert, die door de vrijwilligers van het meubeldepot van de Jeruzalemkerk worden uitgedeeld aan de mensen die dat hard nodig hebben.

Download de uitzending als mp3!


Hiervoor: "ShotCode" | Hierna: "Meubeltjesproject" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: , , ,

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!