Verder gesprek over homoseksualiteit

Vrijdag 02 December 2005 om 13:00

Net toen ik "Hij heeft een vriend" (ondertitel: homorelaties in de christelijke gemeente) wilde aanschaffen trok de auteur, Bert Loonstra, het boekje terug. Daarmee dreigt het gesprek over de plaats van onze homofilie broeders en zusters in de christelijke gemeente te verstommen, nog voor ze werkelijk is begonnen - helemaal nu ook Ruard Ganzevoort heeft besloten geen beroep aan te tekenen tegen zijn ontslag lijkt mét deze beide kwesties ook de acute 'noodzaak' van tafel. Ten onrechte, denk ik: het is van het grootste belang dat het gesprek over dit gevoelige onderwerp gaande blijft.

In Opbouw schreef ds. Van der Dussen drie artikelen naar aanleiding van Loonstra's boek (dat ik, dankzij het grote magazijn van de Bruna, alsnog wist te bemachtigen). Mark Janssens reageerde op Van der Dussen in Opbouw, maar datzelfde artikel staat nu ook online op de website van de Jeruzalemkerk. Wie mijn eerdere postings over dit thema (bijvoorbeeld deze, en deze) en de reacties daarop heeft gelezen, zal begrijpen dat ik Marks woorden van harte onderschrijf.

Hiervoor: "Laat af!" | Hierna: "De duif is dood" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: , ,

Reisgenoten

gravatar for Mutti/Ettje

Jammer dat Loonstra dit besluit heeft moeten nemen. En dat het geheel vrijwillig was durf ik, lezende de reacties in het ND-artikel te betwijfelen. Kerkelijke druk (soms terreur) kan soms niet te dragen zijn. Het artikel van Mark Janssens vond ik persoonlijk, toen ik het in Opbouw las, soft. Van kolen en geiten sparen is nog nooit iemand gelukkig geworden. En allerlei, door mensen bedachte, constructies doen zelden recht aan de werkelijkheid en de waarheid.

Mutti/Ettje ( E-mail ) (URL) · 02-12-’05 14:54 · Reageer op Mutti/Ettje

gravatar for terp

´pling.. plong..´ De trein naar het nieuw jerusalem, vertrekkende van spoor 12, heeft 10 minuten vertraging…

terp (URL) · 03-12-’05 02:00 · Reageer op terp

gravatar for Gert Jan

Heer Terp, u spreekt in raadselen!

Gert Jan (URL) · 03-12-’05 08:49 · Reageer op Gert Jan

gravatar for terp

Heb je wel eens, ik hoop voor u niet al te vaak ;-)

terp (URL) · 03-12-’05 20:47 · Reageer op terpVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!