George Bush Doesn't Like Black People

Donderdag 22 September 2005 om 09:18

De titel is misschien een tikje 'over the top', maar verder is George Bush Doesn't Like Black People helemaal OK. Pure Blues, in de beste New Orleans traditie gemengd met de meest expressieve muziekstijlen van vandaag, Rap en Hip Hop. Als ik het goed hoor is het nummer gebaseerd op I've Got A Woman, Ray Charles' klassieker uit 1954: de eerste keer dat een artiest een wereldse tekst combineerde met een melodie in gospel-stijl, een mix van Rythm & Blues, Gospel en Jazz.
En voor u nu gaat roepen dat Bush een van die weinige Texanen is voor wie latent racisme geen drijfveer is: ik geloof u meteen, en ook Richard Cohen onderbouwt deze zienswijze met verve - laten we dus aannemen dat het niet racisme was dat Dubya deed talmen. De tekst van dit nummer stipt fijntjes aan waar de prioriteiten van de Bush regering lagen toen New Orleans krepeerde. En ja, dan maakt het allemaal niet zo heel veel meer uit. Racisme of geldzucht als motivatie - het netto resultaat voor de arme, zwarte bevolking is hetzelfde. In Friesland, het Texas van Nederland, zegt men dan: It is de boer allike folle, oft de kou skyt of de bolle. (via fwmj)

Hiervoor: "Het gaat beter!" | Hierna: "Rooie rakker..." | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Mutti

Nee, ik weet niet waar de prioriteiten van het Witte Huis, inclusief Mr. Bush lagen ten tijde van de orkaan Katrina…
En nee, ik weet niet of hij ergens latent een racist is…

Maar ik weet inmiddels wel: dat áls de orkaan Katrina de baan gegaan was die weersdeskundigen voorspelden, en als Katrina dus in volle kracht New Orleans geraakt had, dan had er nu niet één van de arme, en meest zwarte inwoners, van New Orleans, die als enige redmiddel het stadion hadden, meer geleefd. En eerlijk gezegd kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat er lieden zijn die dan alleen maar gedacht hadden: opgeruimd staat netjes. En eerlijk gezegd heb ik dus zo mijn vraagtekens bij het advies dat aan deze arme mensen gegeven werd om daar te gaan schuilen.

Mutti ( E-mail ) (URL) · 22-09-’05 16:40 · Reageer op Mutti

gravatar for terp

Ja, en rev. Martin Luther King heeft het start schot gegeven voor dit soort dingen…….toetoet….

terp ( E-mail ) · 23-09-’05 00:18 · Reageer op terp

gravatar for Dazzle

De drijfveer was geen racisme, maar een volledig onvermogen zich voor te kunnen stellen wat armoede in de V.S. werkelijk inhoudt. Een kwaal waar in het bijzonder Republikeinen aan lijden. Zwart of wit maakt in dit verband geen verschil.

Heeft iemand in Nederland van de proclamatie gehoord die enkele dagen terug door Bush is getekend? De “Suspend Subchapter IV of Chapter 31 of Title 40, United States Code.”?

De URL: http://www.whitehouse.gov/news/releases/..

Hiermee heeft hij de wet, die bepaald dat iedereen recht heeft op het minimumloon, tijdelijk buiten werking gesteld. Het gaat daarbij om die gebieden die getroffen zijn door de hurricane Katrina.

Waar het op neer komt, is dat de bedrijven die voor de wederopbouw dikke regeringscontracten krijgen, van de verplichting ontslagen worden om hun werkers het minimumloon te betalen. Het argument achter deze redenering is dat het anders te duur voor de regering zou worden…

Mensen die alles kwijt zijn, en dus elke cent hard nodig hebben, worden op deze manier nog een keer uitgekleed. Schande!

Dazzle · 23-09-’05 05:50 · Reageer op Dazzle

gravatar for Wim

@Dazzle: Gelul… redenering is: “suspension will result in greater assistance to these devastated communities and will permit the employment of thousands of additional individuals

Wim · 23-09-’05 07:26 · Reageer op Wim

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Als dat de drijfveer is, stel deze arbeiders dan vrij van loonbelasting en sociale premies. Tref maatregelen die het netto-inkomen boven water houden. En voor de duidelijkheid: het bruto minimum uurloon in de VS is al jaren bevroren op $5,15. Als je het hele jaar werkt, verdien je iets meer dan $10k. Een schril contrast met de twee ton die Dick Cheney als bonus mocht ontvangen van Halliburton, met dank voor de 90 miljard aan opdrachten die de regering ze had toegekend.

Aan de andere kant, in China werken ze voor omgerekend nog geen dollar per dag. Werkloosheid bestaat niet, niemand die zeurt over lange dagen – en kleine kinderen blijken ook best hard te kunnen werken! Een economisch model met perspectief…

Gert Jan (URL) · 23-09-’05 09:09 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Mutti
In reactie op : Van mijn Amerikaanse vrienden daar weet ik dat het wel degelijk bedoeld is om mensen voor minder dan het minimumloon te laten werken… En ze spreken er, stuk voor stuk, schande van. En wat nog erger is: gelijktijdig met deze proclamatie de wet op faillisement veranderd, waarin nu is vastegelegd dat: een ieder die failliet gaat tenminste 40% van zijn/haar schulden moet af betalen. Dus als mensen hun huis, auto, en alles wat ze bezaten zijn kwijtgeraakt tijdens de orkaan Katrina, en ze hadden een hoge hypotheek op het huis en een lening op hun auto en dergelijke dingen, dan moeten ze tenminste 40% van al die schulden betalen als ze zich failliet laten verklaren of failliet verklaard worden. En als je alles kwijt bent en geen verzekerings geld beurt wordt je natuurlijk gedwongen om jezelf failliet te laten verklaren, maar dan moet je even goed nog 40% van al die schulden betalen, Dus, met andere woorden, je komt nooit meer uit de schulden!!! Mutti ( E-mail ) (URL) · 23-09-’05 19:37 · Reageer op Mutti

gravatar for Dazzle

@Wim; Het zou mooi zijn als ik je verwijzing naar een bepaald lichaamsdeel zou kunnen ignoreren of je zelfs gelijk zou kunnen geven. Niet omwille van jouw of mijn zienswijze, maar voor de slachtoffers die met deze maatregel moeten leven.

Om de zaak nog te verergeren hebben de mensen met die slechtbetaalde banen in de meeste gevallen geen “benefits”. Dus geen ziektekostenverzekering, geen recht op een werkloosheidsuitkering en natuurlijk ook geen pensioenopbouw in b.v. een 401K plan.

Zoals Mutti al aanhaalde ligt een bankroet altijd op de loer in zo’n situatie. Een hurricane, een ernstige ziekte of een ongeluk kan al genoeg zijn om je in een bankroet te storten.
Zelf de ziektekostenverzekering voor je rekening nemen, is onmogelijk gezien de torenhoge premies. Een ziekte is overigens de meest voorkomende reden waarom mensen hier bankroet gaan.

@Gert Jan; Omdat momenteel de officiële armoedegrens voor een gezin van 4 personen $19.350 is, blijft er in veel minimumloonsituaties maar èèn alternatief over en dat is: zoveel mogelijk uren maken. Werkweken van 60-80 uur zijn geen uitzondering. Op die manier tracht men het hoofd enigszins boven water te houden. Je hoeft dus helaas niet naar China te gaan om mensonterende praktijken tegen te komen.

@Mutti; Je hebt helemaal gelijk. Iedereen die ik hier spreek, vind het een schande dat het minimumloon tijdelijk verlaagd is. Zelfs fervente Bush aanhangers vinden het een onjuiste maatregel.

Dazzle · 24-09-’05 03:20 · Reageer op Dazzle

gravatar for Mutti
In reactie op : Misschien goed om hier nog even te lezen: http://www.ombwatch.org/article/blogs/en..

Misschien is de BushAdministration toch minder mens vriendelijk dan je denkt.

Mutti ( E-mail ) (URL) · 24-09-’05 17:01 · Reageer op MuttiVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!