Rocker Babies

Zaterdag 13 Augustus 2005 om 13:23

Sssst

Pasgeborenen in een privékliniek in het Slovaakse Kosice-Saca luisteren de eerste twee dagen van hun leven naar klassieke muziek. Dankzij de gesloten hoofdtelefoons worden ze daarbij niet gehinderd door eventueel geblèr van de buren. Volgens de verantwoordelijke onderzoekers slapen ze daardoor rustiger.


Hiervoor: "Colorblender" | Hierna: "Stripgenerator" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for anita

ZUCHT……….

anita · 15-08-’05 22:44 · Reageer op anita

gravatar for Henk Algra

Waarom die zucht, Anita?
Overigens kan ik me best iets bij je zucht voorstellen…..

Inderdaad is aangetoond dat sommige (!) klassieke muziek een rustgevend effect heeft op babies. Niet alleen op babies trouwens, ik ben ook wel eens in slaap gevallen tijdens een klassiek concert. Was alleen wel jammer van de betaalde toegangsprijs.

Mijn bezwaar tegen die klassieke muziek bij babies is het ‘moeterige’ van zo’n ‘vondst’, zo van ‘we hebben weer eens iets gevonden’. Het riekt ook naar een technische oplossing. Voor dat je het weet heb je weer een algemeen antwoord. “Huilt uw kind, zet hem een grote koptelefoon op met klassieke muziek, gaat het zo weer over”. Maar dat doet het individu, dat kleine mensje, geen recht. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat het lekker slaapt met zo’n enorme koptelefoon op je kleine koppie…..

Het idee van de muziek sluit ook aan bij de gedachte dat altijd en overal geluid moet zijn. Je kunt bijna geen winkel binnen stappen of je krijgt al ongewild en ongevraagd muziek op je trommelvliezen.

Op Station Amsterdam Lelylaan draait men trouwens tegenwoordig stevige klassieke muziek. Zelfs de Messiah heb ik er al eens gehoord. Sommige jongeren lopen met hun vingers op hun oren door de stationshal.
Maar ook hier zeg ik weer: is dat de oplossing? Waarom moet er altijd en overal geluid zijn? Misschien komt dat idee over de klassieke muziek bij babies ook wel voort uit de misvatting dat stilte niet prettig is.

Henk Algra ( E-mail ) · 16-08-’05 10:04 · Reageer op Henk Algra

gravatar for Anita

Daarom die zucht……

Anita · 19-08-’05 13:55 · Reageer op Anita

gravatar for Anita

nooit meer rust …..

Anita · 19-08-’05 13:56 · Reageer op AnitaVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!