Casema kabelinternet en klantenservice

Zaterdag 29 Januari 2005 om 14:07

Vlak voor de kerst belde een vriendelijke Casema vertegenwoordiger bij ons aan. Hij wilde weten of de omschakeling naar nieuwe frequenties voor de TV goed was verlopen - zo niet, dan konden ze een monteur langs sturen die het voor ons in orde zou maken. Niet nodig, kon ik hem vertellen, alles was vlekkeloos verlopen. Maar hun aanbieding voor kabelinternet, kon hij me daar wat meer van vertellen? Zeker, daar wist hij alles van.


Ik legde hem uit wat mijn wensen waren: een snelle uplink, meer dan de huidige 700Kb/s die xs4all me bood, en een vast IP adres. Vanwege VPN's naar bedrijf en klanten, en vanwege een paar websites die vanaf mijn huisadres worden gehost. De keuze voor het Mega pakket was snel gemaakt - 10 Mb/s down, 1 Mb/s up. Maar kreeg ik dan een vast IP? Op de website had ik daar niets over kunnen vinden, en een vast IP is voor mij essentieel. "Tuurlijk meneer!" Nou, zei ik, zo natuurlijk is dat helaas nog niet, anders vroeg ik het u niet. "Zeker weten, bij een pakket van dit niveau hoorde standaard een vast IP adres en vijf mailboxen." Twee weken later brachten twee monteurs het kabelmodem. Toen ik 's avonds de boel aansloot viel me op dat in de brief geen IP-adres werd genoemd. Het kabelmodem zou dat door middel van dhcp automatisch verkrijgen, zo was op de Casema website te lezen (de bijgeleverde documentatie mocht geen naam hebben, en bevatte amper meer informatie dan dat de steker in de wandcontactdoos moest worden gestoken).


Al snel bleek dat het IP-adres wijzigde zodra de stroom werd onderbroken, zodra de WAN verbinding werd losgehaald of zelfs zodra de 'firewall stop' knop op het kabelmodem werd ingedrukt.


Daarmee was het product voor mij onbruikbaar, en niet in overeenstemming met wat was overeengekomen. Casema technische support gebeld: nee, vaste IP-nummers hebben we niet, gaat voorlopig ook niet komen. Hun advies: zeg uw abonnement maar op. Klantenservice gebeld: tsja, dat is inderdaad vervelend. Maar u moet schriftelijk opzeggen. Brief gestuurd, waarin ik Casema in gebreke stel en ze twee weken de tijd geef het probleem op te lossen: dan wel een vast IP-adres zoals overeengekomen, dan wel ontbinding van de overeenkomst en geen factuur. Telefoontje van de Klantenservice: brief ontvangen, excuses, foutje van Casema, u krijgt een brief hoe we het op gaan lossen. Tot nu toe geen reden tot klagen, waar gehakt wordt vallen spaanders - en als je je fouten netjes oplost is er wat mij betreft verder niks aan de hand.


Gistermorgen kregen we de brief, waarin Casema stelt dat ze 'rekening houdend met een maand opzegtermijn en de contractsduur van een jaar' mijn abonnement per direct beeindigen. Dat is een beetje cryptisch, maar het klinkt als: we doen alsof er niets gebeurd is, alsof u geen abonnement hebt gehad. Prima. Vervelend dat ik vervolgens op eigen kosten het modem moet opsturen, maar goed, daar bellen we later wel weer eens over.


Vanmorgen valt er een factuur op de deurmat. Van Casema, voor abonnementskosten vanaf 15 januari tot 1 maart - 108 euro.


Met andere woorden: Casema maakt een fout, geeft dat ruiterlijk toe, vraagt vervolgens aan mij om de kosten voor het herstellen van die fout op me te nemen en stuurt bovendien een factuur voor diensten die ze niet hebben geleverd, volgens hun eigen mensen voorlopig ook helemaal niet van plan zijn te gaan leveren - en zelfs niet meer kunnen leveren omdat ze me gevraagd hebben het kabelmodem op te sturen.


Wordt vervolgd, dat zult u begrijpen ;-)


Brief aan klantenservice Casema (Brief aan Casema, PDF)


Update: Ik had Casema gemachtigd, en op de factuur stond dat het geld al was afgeboekt. Grmbl. Gebeld met de klantenservice. Een vriendelijke jonge vrouw stond me te woord. Ze begreep dat ik niet vrolijk werd van de automatische afboeking, beloofde te regelen dat het bedrag werd teruggestort maar adviseerde me zelf even naar de bank te bellen om het te laten storneren, omdat het geld dan sneller op mijn rekening zou staan. Het abonnement was volgens de computer inderdaad met terugwerkende kracht opgezegd, en ik was Casema niets verschuldigd. Ook de verzendkosten voor het modem hoefde ik niet zelf te betalen: ze legde me de procedure uit om de spullen op kosten van Casema te retourneren.


Vlot, voorkomend, klantgericht. Een vrouw die de gevallen spaanders weer keurig op hun plek lijmde.

Hiervoor: "Casper & Hobbes' sneeuwtaferelen" | Hierna: "Foutje..." | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Tri Pham

Dat wordt dan Chello Plus nemen, 8192/1024 met een vast IP-adres.

Ik heb het zelf en ik heb nog nooit geklaagd :)

Tri Pham ( E-mail ) · 29-01-’05 15:49 · Reageer op Tri Pham

gravatar for Annelies

Leuk he, die internetproviders. En ik heb dat soort “zeurende” klanten aan de lijn gehad. Ik hoop dat je je netjes hebt gedragen en niet hebt gezegd dat ze maar ramenwasser moeten worden ;-))

Joh, ik hoop dat het een beetje snel wordt opgelost, maar ik weet helaas uit ervaring dat daar een flinke tijd overheen gaat. In ieder geval niet betalen. Het ergste wat ze kunnen doen is je afsluiten….;-))))

Annelies ( E-mail ) · 29-01-’05 17:12 · Reageer op Annelies

gravatar for Lars

Hm, ik wilde ook Casema Mega nemen, maar ik shop nu maar even verder. Ik heb ook een vast IP-adres nodig voor benadering van remote en eigen servers.

Lars · 29-01-’05 17:16 · Reageer op Lars

gravatar for martijn
In reactie op :

Chello, dat hebben ze niet bij Casema.

Ik hoorde laatst dat de verbindingskwaliteit bij Casema momenteel een stuk beter is dan toen ik er nog zat. Maar zo te lezen is de kwaliteit van de klantenservice nog steeds even beroerd…

martijn (URL) · 29-01-’05 23:15 · Reageer op martijn

gravatar for ESG

Vermoedelijk houdt je tweede punt geen stand. Je hostnaam zal wel hetzelfde blijven (vermoedelijk) en daarmee kun je de VPN’ers ook verbinding laten maken.

Voor de rest is het natuurlijk wel weer kenmerkend dat veel ISP’s hun marketingbeloftes technisch niet waar kunnen maken (of dat de marketingmensen te weinig inhoudelijke productkennis hebben).

ESG · 03-02-’05 15:36 · Reageer op ESG

gravatar for Edo-Martijn

Het lijkt erop dat er nu wel een eigen IP-adres is.

Uit de FAQ :

“Internet

1. Heeft iedere aansluiting een eigen IP-adres, of is er sprake van een shared IP? Iedere aansluiting heeft een eigen IP adres.”

Zo niet, bedankt voor de goede brief……. ;-)

Groet,

Edo-Martijn

Edo-Martijn (URL) · 13-03-’06 21:39 · Reageer op Edo-Martijn

gravatar for tfarchive

Hmmm.. Vreemd dan ben ik zeker de gelukkige bij Casema :D

Mijn IP blijft wel een vast IP. Zolang ik het MAC van mijn router maar niet wijzig.

Proef op de som genomen en met een andere router getest en ja hoor een ander IP. Oude router weer terug geplaatst en hoppa mijn oude IP weer terug. En dit ip heb ik nu al ruim 2 jaar.

Ervaring met Casema is tot op heden goed. In de afgelopen 2 jaar heb ik pas 1x een dag er uit gelegen buiten de werkzaamheden van casema dan wel te verstaan.

Als ik nu een keuze moet maken tussen ADSL of Kabel dan ga ik voor de kabel.

Ook is het mogelijk om een mail server te hosten bij Casema. Je dient enkel even rond te neuzen naar een mail relay die de mail op een andere poort kan afleveren. Denk bv aan Dyndns.

Behalven dan dat ze poort 25 blocken heb ik niks op casema aan te merken.

Grts,
Tca

tfarchive (URL) · 21-01-’07 01:55 · Reageer op tfarchiveVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!