Apple - iPod shuffle

Woensdag 12 Januari 2005 om 18:08

Apple's nieuwste mp3-speler, de iPod Shuffle, beschikt niet over een display zodat er maar twee smaken zijn: alle tracks van voor naar achter afspelen of alles door elkaar. Probeer dat maar eens te verkopen.


De brainstormsessie verliep moeizaam. Als je het concept less is more zo letterlijk neemt (minder toeters en bellen dan de competitie, maar wel stukken duurder) dan zul je met een stevig marketingverhaal moeten komen. De vingers van de afdelingsecretaresse vonden niets te notuleren. Gedachteloos speelde ze afwisselend met een pakje kauwgum en de iPod dummy die voor haar op tafel lag.


"Niets in het leven is zeker, dus waarom het volgende nummer op je iPod wel? Enjoy uncertainty!" probeerde een marketeer schoorvoetend. De groep veerde voorzichtig op. "Life is random" kraaide de anders zo timide programmeur enthousiast. Dat was het! Een jeugdig elan maakte zich nu van de groep meester. 'Smaller than a pack of gum and much more fun' rijmelde de afdelingsecretaresse vrijmoedig, onderwijl haar kauwgumbel opblazend tot ongekende proporties.


De licht kalende marketing director knikte instemmend: dat was een prima foto-idee, een iPod Shuffle naast het pakje kauwgum van zijn secretaresse. Het hele concept sprak hem op een wonderlijke manier ontzettend aan. De iPod sprak hem opeens ontzettend aan. Zijn secretaresse sprak hem opeens ontzettend aan. Zelfs de geklapte kauwgumbel, die haar gezicht van oor tot oor had getransformeerd in een waar slagveld, sprak hem aan, althans - het leek hem niet langer een hindernis van enige betekenis. Impulsief drukte hij een zoen op haar zorgvuldig gestifte, iets te volle lippen. Zijn hart bonste alsof hij weer vijftien was. De wereld lag voor hem open. Het leven zat vol verrassingen. Tijd om die onzekerheid te omarmen, wat heet: ervan te genieten.


De afdeling 'legal' dacht daar anders over: die zag de schadeclaims van kopers met maagperforaties binnenstromen en besloot het zekere voor het onzekere te nemen.


Hiervoor: "CBS nog steeds moeite met proporties" | Hierna: "SecurityFocus: T-Mobile gehackt" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!