06/05

Maandag 13 December 2004 om 20:41

On-Hollands qua complottheorie, qua montage, cameravoering en regie, qua acteerprestaties. Pas toen de aftiteling over het scherm rolde realiseerde ik me weer dat dit Van Gogh's laatste film is geworden. Twee uur lang was de moord op Van Gogh volledig naar de achtergrond gedrongen: de klok was tweeeneenhalf jaar teruggedraaid en de hele wereld leek weer om Fortuijn te draaien. 06/05 laat zien waar Theo van Gogh in uitblonk: een verhaal vertellen op een onderhoudende manier, de juiste accenten uitlichtend om maximaal effect te bereiken - blijkbaar zonder dat hij zelf noodzakelijkerwijs volledig achter de boodschap stond. Want al geloofde hij zelf niet in betrokkenheid van de AIVD bij de moord op Pim Fortuijn, hij brengt het verhaal met verve. De film is een aanrader, en niet alleen vanwege het historische moment in de tijd. Van Gogh is op dreef en weet hoofdrolspelers Thijs Römer en Tara Elders op te zwepen tot grote prestaties, ondersteund door prima spel van Caro Lenssen en Jack Wouterse en fantastische special effects.

Hiervoor: "De versuikering van het Christendom" | Hierna: "Dubbele Duizend Dicteewoorden" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Mutti

Ook al vind jij het een aanrader…

Ik zal er niet naar kijken.

Waar ging het in je vorige stukje ook maar weer over…?

“zou ik niet haten die U haten?”

Geen enkele behoefte om een film te zien van iemand die mijn Heiland ‘die verrotte vis uit Nazareth” noemde… Die alleen maar kon spotten met God en zijn geboden… Die als levenstaak had alles wat met geloven en God te maken had te bespotten, te beschimpen, te schofferen. Iemand voor wie niets heilig was. Behalve z’n eigen ego.

Gisteravond een (hoe is het mogelijk) bezeerde Marcel van Dam gezien bij B&W… n.a.v. van deze film. Waarin fictie en werkelijkheid door elkaar heen lopen. Waarbij de kans niet gering is dat fictie voor werkelijkheid wordt aangezien.

Groetjes!

Mutti ( E-mail ) · 14-12-’04 13:05 · Reageer op Mutti

gravatar for Jochum

Ik wilde hem wel graag zien, maar om de een of andere reden is mijn systeem niet geschikt… :( Op aanraden van mijn broer heb ik Firefox geinstalleerd als browser en IE volledig van mijn systeem verwijderd. (Weg met die Micosoft troep) Jammer genoeg hebben de bedenkers van dit online-film-kijken-systeem er niet bij stil gestaan dat er mensen zijn die niet met IE werken. Terwijl ik me toch kan herinneren dat diezelfde broer, die Firefox zo promoot, iets te maken had met dat online aanbieden van de film….. Ik neem aan dat die broer me binnenkort ff een adresje mailt (http:\\0605.kole.info ofzo) waar ik de film met zijn geliefde browser wel kan downloaden. :))

Jochum ( E-mail ) · 14-12-’04 16:35 · Reageer op Jochum

gravatar for Mutti

Ach ja Zeun…

Van je broer moet je het maar hebben…

Of niet ;)) Daarom heb ik IE er nog op staan ;))

Groets

Mutti ( E-mail ) · 14-12-’04 16:53 · Reageer op Mutti

gravatar for Gert Jan

Die broer heeft alles gedaan wat in zijn macht lag om de film multi-platform en cross-browser compatible aan te bieden ;-)

Helaas besloten nog hogere machten om ‘t windhoos-en-internetexploder-only te maken, waarop ik m’n betrokkenheid heb geminimaliseerd. Alle negatieve bij-effecten waar ik voor waarschuwde zijn bewaarheid, de vaste prijs die je betaalt voor het gebruik van Microsoft technologie. Desalniettemin zijn er 10.000 downloads geteld, dus zakelijk gezien hebben ze ‘t goed aangepakt…

Enneh… IE van je systeem? Dacht het niet, daarvoor is het veel te sterk verweven met je OS. Dat is juist het grote probleem! Ga maar eens naar Start > Uitvoeren en type iexplore.exe ;-)

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 14-12-’04 16:56 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!