Sun Myung Moon

Donderdag 24 Juni 2004 om 11:31

Sun Myung MoonReverend Sun Myung Moon, oprichter en leider van de Unification Church, heeft een opmerkelijk verleden. De zelfverklaarde Messias en 'True Parent' van hemel en aarde kreeg al in de jaren '60 stevige kritiek vanwege de georchestreerde massa-huwelijken en zijn hersenspoelmethodes. Ook zijn verklaring dat de holocaust de straf was voor de Joden wegens het vermoorden van de eerste 'True Parent' viel niet in goede aarde. Hij is ervan overtuigd dat hij boven de wet staat: daarom heeft hij de binnenkant van Noord Koreaanse, Zuid Koreaanse en Amerikaanse cellen al uitgebreid mogen bestuderen.

Moon, die eerder beweerde dat hij de zielen van Hitler en Stalin heeft gered en door hen is bejubeld als "de redder der mensheid, messias, wedergekomen heer en ware ouder", verklaarde recent:
I am God's ambassador, sent to earth with his full authority. I am sent to accomplish His command to save the world's six billion people, restoring them to Heaven with the original goodness in which they were created. The five great saints and many other leaders in the spirit world, including even Communist leaders such as Marx and Lenin, who committed all manner of barbarity and murders on earth, and dictators such as Hitler and Stalin, have found strength in my teachings, mended their ways and been reborn as new persons.

Nu zou je verwachten dat dit alles zelfs naar Amerikaanse maatstaven een tikje te bizar is. Maar nee: in 1996 noemde oud-president George Bush Sr. deze Sun Myung Moon doodleuk een 'visionair' - al denken sommigen dat die uitspraak meer te maken had met Moon's bijdrage van $100.000 aan Barbara Bush's huishoudgeld. Mocht u daarentegen denken dat die uitspraak het logische gevolg is van de unieke dommigheid waarop de Bush familie het patent lijkt te hebben, dan moet ik u teleurstellen. Maar liefst 81 congresleden en senatoren bezochten eind maart een bijeenkomst in een van de gebouwen van de Senaat waar Moon officieel tot messias werd gekroond. De crown-meeting werd betaald door de Washington Times Foundation (Moon is eigenaar van de Washington Times) en de International Interreligious Federation for World Peace (IIFWP, een dekmantel van Moon).

Tot nu toe zijn de Amerikaanse media niet erg onder de indruk. John Gorenfeld, freelance auteur voor o.a. Salon, The Guardian en Wired, volgt Moon kritisch op de voet.


Hiervoor: "Oranje" | Hierna: "Superkleuter" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Meindert

wat denkt hij wel??

Meindert ( E-mail ) · 24-06-’04 14:25 · Reageer op Meindert

gravatar for Dave en Eef

Wat denkt de rest wel!?

Tjonge, ik heb er vaker over gehoord, maar als je er (maar) eventjes ‘induikt’ dan gaat het allemaal wel erg ver:

“We now have a direct influence on Reagan through The Washington Times.”

With Moon and his family standing before them in ceremonial Korean dress, selected church officials played different religious and political leaders, such as Christ, Mohammed, Buddha, President Reagan and Japanese Emperor Hirohito. Each one prostrated himself before Moon, bowing his forehead to the floor three times, Soejima said.

“The meaning is that Moon is higher than all of them,” Soejima said. In church theology, “Sun Myung Moon is the father and his wife is the mother of the whole human race.”

http://www.washingtonpost.com/wp-srv/nat..

Ik weet er nog erg weinig vanaf, maar als die verhalen allemaal waar zijn dan is dit wel te gek voor woorden! Waar zouden ze allemaal nog meer achterzitten? En hoeveel krijg je vor elkaar met een grote zak geld?

Je hoort er in ‘het nieuws’ vrijwel niets over, behalve hier:

http://www.apologeticsindex.org/u05.html

(News:)

http://www.apologeticsindex.org/cgi-bin/..=

http://www.freedomofmind.com/resourcecen..

http://www.gorenfeld.net/moon/

(2/3 vd pagina:)

http://www.christianitytoday.com/ctmag/f..

Waanzin, maar gevaarlijke!

Vooral, denk ik, omdat de meeste mensen dit als een ‘flauwe grap’ of ‘onzin’ afdoen, ondertussen wordt die mafketel in Washington wel gekroond als messias (!) (door?) in het bijzijn van congresleden en andere ‘belangrijke’ figuren uit ‘kerk en staat’!

Dave en Eef (URL) · 24-06-’04 15:32 · Reageer op Dave en EefVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!