Ondertussen in de VS...

Woensdag 16 Juni 2004 om 14:15

Het zit Bush allemaal niet mee. Het State Department moest vorige week toegeven dat er in 2003 niet minder, maar juist veel meer terroristische aanslagen zijn gepleegd - so far voor het succes van de 'War on Terror'. Het Rode Kruis begint te piepen dat het nu eens afgelopen moet zijn met het ongelimiteerd vasthouden van mensen zonder ze in staat van beschuldiging te stellen, en Bush's wanhopige verzoek aan het Vaticaan om de Amerikaanse bisschoppen eens op te porren zijn campagne tegen homohuwelijken te steunen, bleek ook al niet op veel sympathie te kunnen rekenen. Vice-President Dick Cheney heeft zich in de tussentijd 'Big Time' onledig gehouden met vriendjespolitiek rondom opdrachten voor de wederopbouw van Irak: een opdracht van zo'n slordige $7 miljard ging dankzij Cheney's bemoeienis tegen interne adviezen in naar Halliburton Inc., het bedrijf dat Cheney runde voor hij VP werd.

Ook de relatie met Bush's voorgangers is problematisch. De familie van de aan Alzheimer overleden Ronald Reagan deed tevergeefs een dringend beroep op George W. om de strenge restricties op stamcelonderzoek te verlichten, zodat het onderzoek naar deze vreselijke ziekte voortgang kan vinden. Bush was 'not amused' en hield halsstarrig vast aan zijn beleid. Wel 'amused' was Bill Clinton, die tot zijn verrassing een pluim kreeg van zijn gewezen aartsvijand. Tijdens een meeting ter ere van de onthulling van officiële staatsieportretten van de Clintons bejubelde de president Bill's "incredible energy and great personal appeal." Clinton toonde "... a deep and far-ranging knowledge of public policy, a great compassion for people in need, and the forward-looking spirit that Americans like in a president", aldus Bush. Zulke lovende woorden zullen niet over hem gezegd worden, lijkt het: een groep van 26 vooraanstaande adviseurs van Republikeinse oud-presidenten Ronald Reagan en (o, horror!) Bush senior heeft het volk opgeroepen Bush jr. in de aankomende verkiezingen te wippen. Volgens hen heeft hij Amerika in een isolement gestort en dient hij zo snel mogelijk te worden vervangen - door de Democraat John Kerry. Oef.

Hiervoor: "Relatie ChristenUnie en SGP onder druk" | Hierna: "Thunderbird - Reclaim Your Inbox" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!