De Bedriegers Bedrogen

Maandag 14 Juni 2004 om 13:35

OptixPro van Evil Eye Software, met 270.000 downloads een van de meest gebruikte tools om in andermans computer in te breken, blijkt voorzien van een achterdeur met 'masterpassword'. De auteur van de software, s13az3 (lees: Sleaze) kon met behulp van het masterpassword op zijn beurt binnendringen bij de slachtoffers van OptixPro. Sleaze moest op zijn eigen website met de billen bloot nadat derden het masterpassword van een oudere versie van de software hadden gekraakt en gepubliceerd. Optrix Pro geeft de 'inbreker' de vrije hand: hij kan bestanden openen en veranderen, toetsaanslagen registreren, meelezen met MSN, IRC of email, spioneren via de webcam enz. Het wordt gebruikt als monitoring tool om op de computer van de kids mee te kijken - of op het systeem van je vriendinnetje natuurlijk. Hoewel het masterpassword de auteur dezelfde mogelijkheden biedt als de inbreker zelf, verklaarde s13az3 geen gebruik te hebben gemaakt van het password. Hij had het ingebouwd als 'verzekeringspolis': mocht de FBI te dichtbij komen, dan zou hij het password publiceren. Het aantal gebruikers van het pakket zou daardoor direct decimeren, verwachtte hij - en daarmee zijn potentiële strafmaat. Ook de nieuwe versies bevatten daarom een masterpassword - maar die is beter beveiligd en zal niet worden gehacked, belooft s13az3. Toch zijn de gebruikers er niet gerust op: het idee dat een ander over je schouder meekijkt terwijl jij de overbuurvrouw digitaal begluurt spreekt blijkbaar niet aan. What goes around, comes around.

Hiervoor: "Camera Works" | Hierna: "Zafi.B" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!