... een bruisende stad

Vrijdag 28 Mei 2004 om 12:09

Eenmaal raden waar uw razende reporter gisteren uithing. Inderdaad, in Brussel, stad van Jacques Brel, de metropool waarop Leopold II zo'n duidelijk stempel drukte met z'n voorliefde voor groots en meeslepend, met brede symmetrische lanen, de enige stad waar een project als het bouwen van Van Huffel's neobyzantijnse Basiliek van het Heilig Hart nog tot in de jaren zestig van de vorige eeuw mogelijk was. Bovenstaand plaatje toont uiteraard het Atomium (plaatje, info), gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1958. Het daarvan overgebleven tentoonstellingspark, de Brusselse Expo, is net als de rest van de stad bijna megalomaan van opzet maar heeft in elk geval meer allure dan onze hoofdstedelijke RAI... Ik was er voor zaken: in Hal 5 van de Expo presenteerde de IT- en Telecombranche zich tijdens de TelecomcITy.

En, Gert Jan, was het wat? Nee, niet echt. Weinig innovatie, vooral veel meer van hetzelfde. VoIP, IVR-systemen, gateways, bluetooth gadgets, we hebben het allemaal al eens gezien. En als er iets echt 'kewl' is (leuke demo bij Sun!), dan is een ander er als de kippen bij om het na te apen. Vijf jaar geleden was dat anders: de expo was toen nog een bruisend evenement, om Jacques te parafraseren. Maar: de cowboys lijken verdwenen, de consolidatieslag voorbij. Met een realistisch aanbod diensten en bijpassende prijzen is de branche weer klaar voor serieuze zaken. Zullen we dat dan maar winst noemen?


Hiervoor: "Gezonde vrouw kijkt zich mooi" | Hierna: "Actiefoto" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!