At the Turn of the Tide II

Dinsdag 25 Mei 2004 om 16:00

De bottomline: gedreven, energieke en ervaren peoplemanager, communicatief, commercieel, technisch vaardig, met ruime kennis van internet, contentmanagement en aanpalende gebieden, zoekt nieuwe uitdaging. Zoals ik al eerder schreef, het is tijd voor verandering. Sinds 1998 ben ik als commercieel directeur en mede-oprichter verbonden aan Sensys ICT BV, softwarehuis en bedenker van 'innovatieve ICT oplosssingen'. In die zes jaar hebben we leuke dingen gedaan: we hebben onder andere gewerkt voor de TROS, KRO, de NVM, T for Telecom, GTI, Endemol, de Staatsloterij, Capcave, de NVJ en WorldOnline - voor en na de overname door Tiscali. Voor deze laatste klant maakten we een content management systeem dat we in 15 landen uitrolden, en op de fundamenten daarvan bouwden we later ons eigen CMS, Comanche. Mijn rol in dit alles wisselde. Soms was ik alleen betrokken als commerciële man die de acquisitie verzorgde, de contracten sloot en de contacten onderhield, soms had ik een actieve rol als manager, verzorgde de projectleiding, de opleiding van medewerkers van klanten, of werkte mee aan de technische realisatie van een project. De ene dag kroop ik achter een toetsenbord om persoonlijk de laatste pagina's online te helpen, de volgende dag vloog ik naar Londen, Parijs of Geneve om een directie te overtuigen van de kwaliteit van ons product.


Na het uiteenspatten van de 'internet bubble' vielen honderden bedrijfjes om, alleen de grootsten leken over voldoende vet te beschikken om de economische winter te overleven. Dankzij een aantal trouwe klanten bleef Sensys overeind staan, ondanks zwaar weer - met name voor ons CMS, Comanche. We besloten tot een koerswijziging, snoeiden stevig in de kosten, richtten ons op de twee andere pijlers van het bedrijf (detachering en diensten) en stopten met het actief vermarkten van Comanche. Dat was een goede beslissing: de inkomsten overstegen weer de uitgaven. Toen iedereen 'buiten de deur' werkte en afgelopen december designer en soulmate Dave vertrok naar Tasmanië, bleef ik achter om support te leveren aan de bestaande klanten die ons CMS gebruiken in Nederland, Duitsland en Tsjechië. Servers in de gaten houden, af en toe HTML-en of XHTML compliant maken van een website, beetje design, webredactie, contentbeheer, customersupport...


Maar na verloop van tijd merkte ik dat dit mij niet lag. Ik raakte vermoeid, ongeïnspireerd, lusteloos. Tijdens een Willowcreek conferentie hield Bill Hybels me de spiegel voor en vertelde wat ik natuurlijk allang wist, maar liever niet onder ogen wilde zien. Ik was met de verkeerde dingen bezig, besteedde een te groot deel van mijn tijd aan zaken die me geen voldoening gaven, vulde mijn tijd met taken die mijn belangrijkste gaven niet aanspraken. Ik moet mensen om me heen hebben, kunnen managen, coachen, enthousiasmeren, overtuigen. Ik ben een teamplayer, een man die met een visie aan de slag gaat en zijn voldoening haalt uit een verandering in denken en doen, gevolgd door harde resultaten. Vooruit moeten we!


Tegelijk realiseerde ik me dat een verbetering van die situatie er binnen Sensys niet in zit. De koers die we zijn gaan varen, waar ik zelf als DGA mede verantwoordelijk voor ben en die naar mijn vaste overtuiging voor het bedrijf een goede keus is, laat geen ruimte voor mijn specifieke set kennis en vaardigheden. Daarnaast spelen nog een paar persoonlijke overwegingen mee, die me ervan overtuigden dat het tijd is voor een verandering. De belangrijkste daarvan is dat mijn deelname in Sensys voor mij ook uitdrukkelijk bedoeld was om een financieel/operationeel draagvlak te creëren voor mijn persoonlijke doelen - waarbij de bouw van Gods Koninkrijk voorop staat. De praktijk heeft geleerd dat de meerwaarde van 'een eigen onderneming hebben' in dat opzicht heel beperkt is, althans in deze vorm, waarmee een van de belangrijkste motivaties voor mijn participatie weg is.


Mijn zakenpartners Erik en Peter zetten Sensys voort, met dezelfde inzet en dezelfde gedrevenheid. Ik ga op zoek naar een nieuwe uitdaging, op consultancy basis of in loondienst. Heeft u een tip voor me, of wilt u meer weten? Plaats een reactie of stuur een email. Mijn dank is groot!

Hiervoor: "wap" | Hierna: "Scripturelets" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Ramon

Mooi man! En wat goed in woorden verwerkt, dat zag ik laatst enkel Francisco van Jole doen en dat is al zo lang geleden.

Ik kan het heel goed begrijpen dat je hersendood wordt van die laatste klusjes die het bedrijf in de running houden, maar dat je diep van binnen toch weer die uitdaging zoekt.

Ik heb het zelf ook. Ben uitgereist als ‘world’s most famous freeloader’ en heb daar zojuist een boek over geschreven. Nu ben ik weer klaar voor iets nieuws. Staat mijn hoofd open voor nieuwe ideëen en uitdagingen. Het buitenland roept weer, maar hoe ga ik het de volgende keer aanpakken? Nog even het mediacircus rond de publicatie van het boek in september afwachten en dan kan ik los. Dan mag ik los. Dan ga ik los!

Eureka!

Succes met het nieuwe leven!

Ramon ( E-mail ) (URL) · 27-05-’04 03:05 · Reageer op Ramon

gravatar for Frrrrrr...

Leuke plug Ramon, maar ik mis de url waar ik je boek kan bestellen ;-)

Frrrrrr... (URL) · 08-06-’04 16:23 · Reageer op Frrrrrr...

gravatar for Ramon

Ik plug ditmaal niets uit pure Nederlandse bescheidenheid. Pluggen doe ik pas als het boek uit is… Maar je kunt altijd even zoeken bij Bol.com :-)

Ramon (URL) · 25-07-’04 00:50 · Reageer op Ramon

gravatar for terp

Iets samen doen?

terp ( E-mail ) · 28-07-’04 10:12 · Reageer op terpVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!