Baja Beach Club implanteert chip bij vaste bezoekers

Dinsdag 18 Mei 2004 om 15:33

VeriChipZodra de bezoeker door het detectiepoortje stapt, wordt hij herkend als VIP-gast van de club. Niet alleen zijn of haar identiteit is bekend, maar ook de kredietlimiet: consumpties worden automatisch afgerekend. De directeur van de Baja Beach Club, Conrad Chase, lijkt het een volstrekt normale stap te vinden, volledig in lijn met de bedrijfsfilosofie van originaliteit en gemak door technologische innovatie. Volgens hem past deze ontwikkeling moeiteloos in de huidige trend van tattoos, piercings en 'cosmetische' implantaten. En passant meldt Chase dat de gebruikte chip van VeriChip niet alleen voor zijn club te gebruiken is, maar moet worden gezien als een wereldwijd bruikbaar identificatiemiddel dat het uiteindelijk overbodig zal maken nog een paspoort of rijbewijs bij je te dragen. In bars, op vliegvelden, in het voetbalstadion, op je werk - overal ben je door een scanner op afstand te identificeren. Zou het toeval zijn dat de eerste VIP's die deze chip lieten implanteren oud-deelnemers van de Spaanse Big Brother waren? Visioenen van Johannes doemen op in m'n hoofd...


De club verwacht dat het de nieuwste rage wordt: wil je er helemaal bij horen, dan moet je je laten chippen. Overigens vertelde de vriendelijke dame van de Baja Beach Club die ik belde om de berichten te verifiëren, dat ze deze technologie in Nederland voorlopig nog niet gaan toepassen. Da's nou sneu voor onze hond, Colder. Hij is als enige bij ons in huis gechipt - heeft ie er nog geen voordeel van.

(Webwereld via Dave en Eef)

Hiervoor: "Nick Berg's Killing" | Hierna: "wap" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!